Na D nie ma tego laga na N tak . Jutro tak zrobię wcisnęł pedał w podłogę to go po chwili puszczę zobaczę czy sytuacja z obrotami się powtórzy.
- - - Updated - - -
Dobrze że na gwarancji więc jak ma coś się zajebac to niech teraz to robi
Na D nie ma tego laga na N tak . Jutro tak zrobię wcisnęł pedał w podłogę to go po chwili puszczę zobaczę czy sytuacja z obrotami się powtórzy.
- - - Updated - - -
Dobrze że na gwarancji więc jak ma coś się zajebac to niech teraz to robi
niech zrobią w ASO opcjonalne updaty i też polookają na błedy
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Błędy patrzył mi kumpel w kompie i nie ma żadnych silnik wsyztsko trzyma obroty perfekto
Samochód przygotował się do ostrej jazdy, stąd "zawieszenie" na wysokich obrotach. A raczej oczekiwanie na kolejne Twoje polecenie.
Czekał, czy będizesz chciał dalej cisnąć, czy już nie. To moim zdaniem działa fajnie. I to nawet na zwykłym trybie N.
Jak mu depniesz, to samochód przechodzi w tryb jazdy agresywnej. I dopóki nie dasz mu wyraźnego sygnału, że już nieautualne - to trzyma obroty i chęć na ostrą jazdę.
Dokładnie tak jak kolega pisze. Jak go pocisnę na górskich serpentynach, to nawet jeśli trafi się kawałek prostej, to obroty trzymają 4-5 tyś. Silnik podtrzymuje turbinę na doładowaniu, żeby samochód mógł szybko wyrwać z pełną mocą.
Mój ze skrzynią ręczną też tak ma, że przy zmianie biegów podtrzymuje obroty.
Dodatkowo, jeśli się toczę i wbijam jedynkę albo dwójkę, to podnosi obroty do ok. 1 tys., żeby ułatwić ruszenie.
Bardzo fajne.
Giulia Super 2.2 MultiJet
Dzięki Panowie za odpowiedzi. A powiedzcie mi bo ostatnio jechałem na aktywnym tempomacie i niby w tym trybie jest włączony też system rozpoznawania znaków lecz nic takiego nie zauważyłem. Podpowie ktoś jak to włączyć czy to samo przy ak temp powinno się uruchomić a może poprostu nie mam tej opcji podobnie z asystentem pasa ruchu gdy zjeżdżam to informuje mnie o tym ale sam już nie koryguje toru jazdy
A masz na kierownicy przycisk od Highway Assistanta?
Bo ja mam Adaptive Cruise Control i Lane Departure Warning, ale nie mam HAS, czyli jest jak u ciebie - dostaję powiadomienie, ale bez korekcji.
Mam tylko te dwa co Ty.
Jak nie ma na kierownicy to pewnie nie było w pakiecie.