Witam.
Mam pytanie jak oceniacie poziom tłumienia drgań w Stelvio. Mam wrażenie ze moje auto wpada w mikro drgania nawet na bardzo dobrej jakości nawierzchni. Kierownica nie drzy. Ostatnio pokonywałem trasę Warszawa-Lublin i na odcinkach, gdzie była nawierzchnia betonowa, auto wpadało w takie drgania, ze momentami robiło się nieprzyjemnie. Z drugiej strony na bardzo dobrej jakoś nawierzchni drgania są minimalne. Ale co do zasady podczas codziennego użytkowania cały czas mam wrażenie ze auto mniej lub bardziej drzy, nawet na dobrej jakości drodze, gdzie oczekiwałbym jazdy "jak po stole" . Robiłem oczywiście wyważanie kół z testem drogowym ale nic nie wyszło. Jedyne co, to okazało się ze dostałem auto z ciśnieniem opon 3,5 bara . Tak wiec obniżę ciśnienia poprawiło trochę tłumienie. Dodatkowo podczas mych mikro wibracji , albo podczas pokonywania nierówności a aucie tworzy się nadciśnienie , które czasami powoduje zatykanie się uszu. Miałem już kilka samochodów w życiu i nigdy się z czymś takim nie spotkałem. Pytanie jak jest u was. Czy taki jest urok tego auta, czy cos u mnie jest nie tak. Dodam ze jeżdżę na 19 calowych oponach i auto ma 4 tyś przebiegu.