A dobry czujnik wymieniłeś? Jeden idzie na wskaźnik, drugi do komputera, a trzeci załącza wiatrak w chłodnicy.
A dobry czujnik wymieniłeś? Jeden idzie na wskaźnik, drugi do komputera, a trzeci załącza wiatrak w chłodnicy.
Alfa Romeo Brera 3.2 V6 JTS Q4
Wcześniej:
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 8V 160KM
Alfa Romeo 156 Crosswagon Q4
Alfa Romeo 156 1.9 JTD 110CV
Alfa Romeo 147 2.0 16V Selespeed
Alfa Romeo Spider 916 1.8 16V
Alfa Romeo 166 3.0 V6
Alfa Romeo 147 1.9 8V JTD
Lancia Delta 1.8 8V
Alfa Romeo 156 SW 1.8 16V M1.5.5
Alfa Romeo 164 2.5 TD VM
Alfa Romeo 146 1.6 Boxer
Lancia Dedra Kombi 1996 1,6 MPI
Alfa Romeo 155 2.5 V6
Alfa Romeo 33 1.7 Boxer
Spróbuj podjechać do jakiegoś elektryka, niech ci sprawdzi wiązkę do komputera.
Ja teraz mialem taki motyw z 155, jak chodzila to chodzila , jak jej odbilo to ani zapalic ani jechać.
Przyczyna okazała się prosta ,zaśniedziała wtyczka do komputera.
---------- Post dodany o godzinie 12:05 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 12:02 ----------
chyba już wiem jeden jest między świecami i to ten chyba idzie na wskaźnik? bo miałem zwarkę na nim i mi wskaźnik szalał... ale to ten drugi wymieniłem co znajduje się po prawej stronie...
Ostatnio edytowane przez milus86ukf ; 06-02-2010 o 13:39
Czujnik ten co jest pod dekielkiem jest od wskaźnika. Ten do ECU jest wkręcony w obudowę termostatu po prawej stronie silnika ( nad sprzęgłem). To jest zwykły ( słynny niebieski) czujnik, tani i popularny. Tak na szybko z głowy to chyba powinien mieć 200-300 ohm na nagrzanym silniku na zimnym parę kohm. Jeśli ten czujnik nie będzie sprawny, wtyczka nie będzie łączyć albo co częste, pęknie przewód w wiązce od czujnika to ECU silnika widzi przerwę lub duży opór więc wzbogaca mieszankę. To może tłumaczyć problem z rozruchem , gaśnięcie i zapach nieprzepalonego paliwa. Najpewniej będzie jak zmierzysz rezystancje obwodu czujnika od strony wtyczki do ECU. Masz schemat więc nie powinno być większego problemu. Wystarczy w zupełności prosty miernik za 20 pln. Paradoksalnie w takim przypadku im zimniej tym łatwiej zapalić auto z taką awarią.
LANCIA KAPPA V6, Fiat CROMA 2.0, Fiat CROMA V6, RITMO 1,5 ie - 32V i 550 kM w sumie
www.lanciapolska.org/forum - forum Lancii
To nie wina czujnika... wymieniłem na nowy i sprawny... ale wraz to samo...
Sam pisałeś że test wykazał uszkodzenie czujnika temperatury. Czy pomierzyłeś czujnik w gnieździe ECU ? Te czujniki nie psują się często za to wiązki ( kabelki) pękają nagminnie w starych autach. Schemat dostałeś, najprostszy miernika jak nie masz kosztuje 20 pln. Odpinasz aku, wypinasz wtyczkę z ECU i możesz pomierzyć prawie wszystko prostym omomierzem a już na pewno sprawdzisz sobie czujnik temperatury.
LANCIA KAPPA V6, Fiat CROMA 2.0, Fiat CROMA V6, RITMO 1,5 ie - 32V i 550 kM w sumie
www.lanciapolska.org/forum - forum Lancii
wymieniłem regulator ciśnienia paliwa i jak ręką odiął![]()