Napisał
rremik777
To mój pierwszy post tutaj,nie wiem czy dobre miejsce, lecz bardzo proszę o pomoc.Jeśli źle umieściłe posta przepraszam wszystkich. Proszę o pomoc wyskoczył mi błąd silnika w mojej Giuliettcie kod błędu P1540. Został wymieniony regulator ciśnieni oleju ( nowy zamiennik kupiony, jak coś regulator znajduje się na na dole blisko nadkola lewego). Po dwóch miesiącach od wymiany regulatora ciśnienia, wyświetlił się pomarańczowy wykrzyknik w trójkącie też pomarańczowym. Kod błędu P0520 - że to regulatora i na pewno padł bo to zamiennik. Kupiłem nowy oryginalny na znamy portalu na a.. Po wymianie błąd cały czas jest, czasem znika i znów się pojawia. Pomocy bo gdy podjeżdżam do mechaników ciągle wymyślają nowe diagnozy np: wiązka kabli w bagażniku - uparł się mechanik, chodź nie wiem co ma wspólnego ale błąd nadal się pojawia. Dodam że pojawia się i znika gdy wyłączymy samochód nie podczas jazdy. Auto Alfa Romeo Giulietta 1.6 jtdm 2012r., z góry bardzo dziękuje. Dodaję w załączniku zdjęcie błędu.