Od dawna kupuje włoskie zamienniki -pakowane w zielone pudełka-działają super i od kilku lat nie miałem żadnej reklamacji.Firma Miraglio.Części kupowane na Alle nie zawsze pasują i ich montaż przyspaża dużo kłopotów.Pozdrawiam
Witam. Ja z takim pytaniem czy możne ktoś wie czy podnośnik od 159 podejdzie do brery??
Pozdrawiam
Dzień dobry.
Niedawno nabyłem swoją pierwszą 159. Posiada irytujący problem(choć może od przyzwyczajenia się). Poprzedni właściciel wymieniał mechanizm podnoszenia szyby kierowcy, ale podobno dostał przez pomyłkę mechanizm z prawych tylnych(chyba). Efekt jest taki, że przełącznik działa odwrotnie: ciągnąc go do góry szybę opuszczamy, a wciskając w dół podnosimy. Nie działa oczywiście poprawnie również otwieranie z pilota. Nie wiem jak wygląda ten mechanizm i jego zasilanie, ale czy jest opcja zamiany biegunów i odwrócenia tego efektu? A jeśli tak, to które kable powinienem zamienić (jeśli jest więcej niż dwa)
Pozdrawiam
Tomek
To skąd taki efekt?
Jak ktoś już Ci pisał na FB, zobacz czy nie są zamienione piny w kostce. Bo to ewidentnie jest zamieniona biegunowość albo na silniczku albo na przycisku. Ale moim zdaniem zrobione to jest na kostce od silniczka.
Innego wytłumaczenia nie ma.
U mnie do wymiany jest silniczek bo zerwało zębate. Miał ktoś do czynienia z zamiennikiem firmy BLIC cena ok 300 zł?
Potem są już Magenetti Marelli i Miraglio za ok 500 zł.
Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka
Włoski geniusz, włoska technologia, włoska pasja.
a uzywka , tam nie ma sie co zepsuc , lbo chodzi albo nie