Strona 11 z 16 PierwszyPierwszy ... 2345678910111213141516 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 151

Temat: Pytania odnośnie mojej nowej Alfy Romeo

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Giulia, Giulietta

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Stelvio TI 2,0 280KM MY2019

Domyślnie

Diagności nie są nieomylni. Fakt, w takim przypadku jak Twój łatwiej dla świętego spokoju było "podbić" gaśnicę. Ja osobiście przez swoje 15 lat jeżdżenia samochodami nie miałem przy przeglądzie nigdy takiej sytuacji, a mam w swoim mieście całkiem skrupulatnego i pomocnego diagnostę. Nie miała też takiej sytuacja żadna osoba jaką znam. Ja osobiście z policjantem próbowałbym się jak człowiek dogadać, ale jeśli uparłby się na mandat to bym go nie przyjął. To nie jest życzeniowe myślenie tylko takie jest prawo. Nelson zresztą przywołał podstawę prawną i to ona jest obowiązująca. W Internecie jest mnóstwo artykułów o tym i nawet wypowiedzi policji.
    W żadnym wypadku oczywiście nie namawiam nikogo do ignorowania i rezygnacji z legalizacji gaśnicy. Jeśli ktoś jednak o tym zapomni (ludzka rzecz), to nie popełnia żadnego wykroczenia. Może przepis nie jest precyzyjny, ale jest taki jaki jest.
    Kończę ze swojej strony, bo rzeczywiście bałagan się zaczyna robić tutaj.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

To jak się to ma do tego że napisałeś że ma być sprawna, skoro teraz udowadniasz że ma po prostu być - wg tego posta ani Ty ani Ja nie miałem racji (ani diagnosta który mnie sprawdzał datę i wytykał choć przegląd podbijał z komentarzem żebym sobie zrobił legalizację)?

Ponadto - uwielbiam polskie prawo które tylko można bardziej lub mniej trafnie interpretować - przykład z linkowanego artykułu:
    Ujawniony przekroczony termin jej ważności nie powinien jednak skutkować zatrzymaniem dowodu rejestracyjnego lub nałożeniem mandatu karnego. Jednakże w tym przypadku koniecznym wydaje się pouczenie kierującego o potrzebie dokonania konserwacji i sprawdzenia gaśnicy - zgodnie z zaleceniem producenta.
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfy Romeo MiTo; Alfa Romeo 159sw; Alfa Romeo Gulia Super

Domyślnie

Prawo, prawem a czytanie tego co jest napisane na gaśnicy to oddzielna sprawa. Gaśnica okres gwarancji - 5 lat od daty produkcji przy czym jest adnotacja - warunki gwarancji producenta a tam "pierwszy przegląd 24 miesiące od daty produkcji, kolejne czynności serwisowe przeprowadzać raz na 12 miesięcy". Wymiana co dwa lata nie przysparza większych kłopotów a poczucie bezpieczeństwa (sprawności gaśnicy) większa i też nie daje gwarancji prawidłowego działania. Samo Zycie.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Alfa Romeo Giulia 2.0 Veloce

Domyślnie

Siemano. Powiedzcie mi jak najlepiej ustawić automatyczna klimatyzacje w Giulii. Żeby co trochę nie zmieniać pokrętłem temp i ustawień tlyko poprostu ona sama sobie dopasowywała moc nawiewu itd oraz drugie pytanie jak ustawić np w zimie bo mam zdalne odpalanie z klucza żeby z automatu grzanie było ustawione na max ewentualnie na tyle ile chce np 25 i na szyby . Jest to do zrobienia?

Użytkownik Rowerzysta Avatar seba_css
    Mieszka w
    w drodze
    Auto
    Giulia Veloce Q4 MY20

Domyślnie

Lewe pokrętło, to którym regulujesz temperaturę, przycisk AUTO.

Użytkownik Rowerzysta Avatar So What!
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Było Subaru Legacy 3.0R, jest Giulia Veloce

Domyślnie

Cytat Napisał seba_css Zobacz post
    Lewe pokrętło, to którym regulujesz temperaturę, przycisk AUTO.
    Na prawym przycisku to samo ;-)

Użytkownik Świeżak
    Auto

Domyślnie

Siemanko. Czy polecacie zamianę Oleju polecanego przez producenta na Shell Helix Ultra 0W30? Będę się przymierzał teraz do wymiany oleju i znajomy mechanik mówił mi że bardziej jego poleca niż ten co poleca producent (po 1 jest droższy a wcale nie lepszy a po 2 producent taki zaleca bo ma poprostu z firmą zawartą spółkę ) i tak to wygląda. Jak myślicie bez problemu mogę zmieniać czy zostawić przy Seleni i nie kombinować pozdrawiam

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Turek
    Auto
    Stelvio FE LPG; Giulia Veloce `17 LPG

Domyślnie

Cytat Napisał hajtowy20 Zobacz post
    Siemanko. Czy polecacie zamianę Oleju polecanego przez producenta na Shell Helix Ultra 0W30? Będę się przymierzał teraz do wymiany oleju i znajomy mechanik mówił mi że bardziej jego poleca niż ten co poleca producent (po 1 jest droższy a wcale nie lepszy a po 2 producent taki zaleca bo ma poprostu z firmą zawartą spółkę ) i tak to wygląda. Jak myślicie bez problemu mogę zmieniać czy zostawić przy Seleni i nie kombinować ������ pozdrawiam
    Możesz. Odszukaj wątek odnośnie oleju i miłej lektury. Jest jeszcze kilka innych spełniających normę

Użytkownik Świeżak
    Auto

Domyślnie

Zamówiłem Millers Oils CFS OW30 NT+ PEŁNY SYNTETYK