Strona 42 z 56 PierwszyPierwszy ... 323334353637383940414243444546474849505152 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 411 do 420 z 552

Temat: Alfa Romeo Milano

Użytkownik Znawca Avatar Żuczek
    Mieszka w
    Płock
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta MA170 KM

Domyślnie

Cytat Napisał metan Zobacz post
    Apropos "wkręcania się na obroty" i "jednostajnym wyciu" nadal polecam się przejechać hybrydą. Uczucie ciągłego przyspieszania bez kangurzenia i każdych warunkach wraz z towarzyszącą mu "pracą na wysokich obrotach" przez kilka sekund jest bardzo miłe. A jak się przejedziesz 3 cylindrówką i odpuścisz gaz to przy schodzeniu z tych obrotów usłyszysz miły klank znany z 6 cylindrówek. Kto by sie spodziewał w samochodzie na grzyby dla emeryta i teściowej :-).
    Pewnie podobny gang będzie w Puretechu bo tam tez 3 gary...Jeździłem przecież siostry Lexusem 350h poprzedniej generacji i komfort jest (z wyjątkiem akustycznego) ale ja nie tego szukam w samochodzie. Dla mnie do przełknięcia jest hybryda oparta na normalnej skrzyni, tak jak jest w Tonale czy będzie w Juniorze - oparta na zwykłych przełożeniach, mniej wydajna w mieście ale za to nie męcząca w trasie. Klasyczne, bardziej uniwersalne rozwiązanie niż hybryda Toyoty.
    Tak jak pisałem, nie mam nic do hybryd Toyoty jako środka transportu ale ich "złote czasy" miną wraz z elektryfikacją, która jest po prostu kolejnym krokiem w rozwoju motoryzacji.
    Jakieś trzy lata temu opieprzyłem sąsiada - który jeździł starą Toyotą w benzynie i kupił nowego Lexusa UX tez w benzynie. Pytam się go dlaczego nie w hybrydzie ? A on na to, że miał kupić hybrydę ale po jeździe próbnej zrezygnował bo wkurzało go jednostajne wycie przy ostrzejszym depnięciu.
    Ja na to odpowiedziałem, że popełnił błąd i powinien myśleć też o ekologii.
    Do kręcenia się na działkę i z powrotem hybryda była by dla niego w sam raz.

Obejrzyj testy yarisa GR four który ma tyle samo wspólnego z normalnym yarisem co veloce z normalnym juniorem.
    A jeśli mowa o teście cincha na balocco to nic nowego takie same ucieszone buźki były i w mito . I już tam widać i słychać że auto twarde i na zakrętach na co sam zwrócił uwagę tylne koła tracę kontakt z nawierzchnią.
    Rożnica między Yarisem GR a Juniorem Veloce jest zasadnicza - Alfa będzie w regularnej sprzedaży a nie limitowanej. Normalny samochód do jazdy a po torze śmiga aż miło i do tego bezemisyjnie.
    Ostatnio edytowane przez Żuczek ; 22-08-2024 o 11:20

Użytkownik Znawca Avatar metan
    Mieszka w
    K-ce
    Auto
    Mito 1,4 MPI

Domyślnie

no najważniejsze że po torze śmiga bezemisyjnie. To ważne jest, gratka dla prawdziwego petrolheada. Ciekawe czy z firmowych gadżetów mają jakieś fajne spodnie rurki z napisem junior. I czy mają wegański bar przy torze (żeby nie było ze wyśmiewam bo totyotowy lexus w specyfikacji ma napisane ze ma wegańskie skóry).A że dupsko podskakuje jak w miciaku mimo 400 kg docisku to już tam szczegół. Ale wątek wgl nie o tym bo promil promila wgl tę wersję kupi.

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

Taaa, naśmiga się że hej, jedną kulawą sesję i po baterii, a harmonogram nie czeka na marudera na kabelku. A nie , bo po przyjeździe przecież musi się naładować żeby tą jedną sesję pojechać Aż miło śmiga ile to ? 1600kg aha.. Zobaczymy jak ciasno od Juniorów elektrycznych będzie na torach, pewnie jak much czyli jak Yarisów obecnie no Yarisów jest jak much w realu, na tyle że nawet w naszym kraju mają swoje oddzielne klasyfikacje modelowe na trackday'ach. Alfa sportowa ma zero. Ale AR elektryk to na pewno zmieni i będą śmigać aż miło miło pomarzyć naiwnie

A GR Yaris nie jest limitowany, niedawno wszedł nowy model.

Mieszka w
    Płock
    Auto

Domyślnie

Ale wątek wgl nie o tym bo promil promila wgl tę wersję kupi.
    Yarisa GR ktoś kupuje a kosztuje podobnie co elektryczny Junior o tej samej mocy. Od tego odliczasz jeszcze dopłatę. Junior bardziej praktyczny, o niebo ładniejszy, do jazdy co dzień dużo ciekawszy samochód. A przy okazji ma dobre osiągi i nie żłopie paliwa wiadrami. Wg mnie trochę będą tego sprzedawać.

Użytkownik Znawca
    Auto
    Były 159-ki

Domyślnie

Yarisa GR kupują fanatycy. to jest bezkompromisowe auto sportowe. a właściwie rasowa rajdówka z dopuszczeniem drogowym. w środku jest wręcz spartańska, a przyciski i wykonanie deski centralnej godne starego tarpana. Ostatnia, ale pierwsza i najważniejsza rzecz. waga. niecałe 1300kg. Junior Veloce będzie miał tyle sportu w sobie co GR ma w zatyczkach do wentyli.

Użytkownik Fachowiec Avatar FXX
    Auto
    Peugeot 508 II / Peugeot 308 T9

Domyślnie

Cytat Napisał Żuczek Zobacz post
    W ofercie ma ale jeszcze nikt go na oczy zarejestrowanego nie widział.
    Ale co ma wspólnego to, że jeszcze nie widziałeś go zarejestrowanego na oczy z tym, że dalej trujesz jeżdżąc ICE?

Jak ma wpływ ma to, że nie widziałeś jeszcze go zarejestrowanego na Twoje wybory zakupowe? Serio, zaintrygowałeś mnie tym związkiem
    Wcześniej się broniłeś, że ekologia, ekologią, ale własne upodobania do marki są jednak ważniejsze, a teraz, że jeszcze zarejestrowanego na oczy nie widziałeś? Ciekawe...

Jakieś trzy lata temu opieprzyłem sąsiada - który jeździł starą Toyotą w benzynie i kupił nowego Lexusa UX tez w benzynie. Pytam się go dlaczego nie w hybrydzie ? A on na to, że miał kupić hybrydę ale po jeździe próbnej zrezygnował bo wkurzało go jednostajne wycie przy ostrzejszym depnięciu.
    Ja na to odpowiedziałem, że popełnił błąd i powinien myśleć też o ekologii.
    Do kręcenia się na działkę i z powrotem hybryda była by dla niego w sam raz.
    Zaraz, zaraz... Opieprzyłeś sąsiada, że wydał własne, ciężko zarobione pieniądze niezgodnie z Twoimi upodobaniami i kupił benzyniaka zamiast hybrydy? Podczas gdy Ty dalej jeździsz benzyniakiem, zamiast EV albo chociaż hybrydą właśnie?

Podziwiam spokój Twojego sąsiada

Mieszka w
    K-ce
    Auto
    Mito 1,4 MPI

Domyślnie

Tu są wgl przywoływane piękne idee ale jak przychodzi co do czego to każdy dokładnie ogląda każde 10 tys jakie ma wydać na samochód. I ja nie krytykuję juniora że jest wgl do d..py. tylko ani tam nie ma value for the money ani efektu wow. Będzie się sprzedawał jak tonale albo mniej bo jest bardziej nijaki czyli w ilościach śladowych. A gadanie tu o jakichś wersjach torowych to jakieś księżycowe myślenie.Wspomniany przy tej okazji yaris gr four po ładnych kilku latach nadal jest pożądany (choć lifting wnętrza zaczerpnięty z dostawczaka IMHO jest błędem). Junior za kilka lat zakończy swój produkcyjny żywot z powyższych przyczyn i tyle. Są lepsze auta do sportu z jednej i do bulwarowego lansu z drugiej.
    Ostatnio edytowane przez metan ; 23-08-2024 o 22:31

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

Są pieniądze własne i czyjeś . Te drugie łatwiej wydawać utopijne i życzeniowo a własne jednak realnie p...ekhm ignorując ekologię bo jak tłumaczyć 156ts która Żuczek pisałeś że zakupiłeś dla frajdy. Kurde ile to oleju od arabów co kilka tys zmienianego i w wyciekach o spalaniu nie wspominając . Dla przejażdżki gdy kierowca jak Ty nie czuje i tak prowadzenia itp citroen Ami w zupełności by wystarczył. Z naddatkiem bo mógłbyś choć poczuć co znaczy masa i bezpośredniość w samochodzie.

Mieszka w
    Płock
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał FXX Zobacz post
    Ale co ma wspólnego to, że jeszcze nie widziałeś go zarejestrowanego na oczy z tym, że dalej trujesz jeżdżąc ICE?

Jak ma wpływ ma to, że nie widziałeś jeszcze go zarejestrowanego na Twoje wybory zakupowe? Serio, zaintrygowałeś mnie tym związkiem
    Wcześniej się broniłeś, że ekologia, ekologią, ale własne upodobania do marki są jednak ważniejsze, a teraz, że jeszcze zarejestrowanego na oczy nie widziałeś? Ciekawe...
    Podstawowy wpływ, nie można się nim przejechać i jeszcze długo nie będzie to możliwe a mam zasadę, że nie kupuje się samochodu w ciemno, nawet Alfa Romeo.

Cytat Napisał FXX Zobacz post
    Zaraz, zaraz... Opieprzyłeś sąsiada, że wydał własne, ciężko zarobione pieniądze niezgodnie z Twoimi upodobaniami i kupił benzyniaka zamiast hybrydy? Podczas gdy Ty dalej jeździsz benzyniakiem, zamiast EV albo chociaż hybrydą właśnie?

Podziwiam spokój Twojego sąsiada
    Dokładnie, bo on zmienił samochód a ja nie. Dla niego fabryka wyprodukowała benzyniaka o dużej pojemności powodując obciążenie dla środowiska i emisję CO2, do tego ten nowy samochód przez kilkanaście lat albo i lepiej będzie znów obciążał środowisko dużą emisją. Miałem podstawy żeby mu wygarnąć. Jak ja zmienię samochód na kolejny o podobnej lub większej emisji będzie mógł mi zarzucić hipokryzję.

- - - Updated - - -

Tu są wgl przywoływane piękne idee ale jak przychodzi co do czego to każdy dokładnie ogląda każde 10 tys jakie ma wydać na samochód. I ja nie krytykuję juniora że jest wgl do d..py. tylko ani tam nie ma value for the money ani efektu wow. Będzie się sprzedawał jak tonale albo mniej bo jest bardziej nijaki czyli w ilościach śladowych. A gadanie tu o jakichś wersjach torowych to jakieś księżycowe myślenie.Wspomniany przy tej okazji yaris gr four po ładnych kilku latach nadal jest pożądany (choć lifting wnętrza zaczerpnięty z dostawczaka IMHO jest błędem). Junior za kilka lat zakończy swój produkcyjny żywot z powyższych przyczyn i tyle. Są lepsze auta do sportu z jednej i do bulwarowego lansu z drugiej.
    Jesteś w błędzie, będzie się sprzedawał lepiej od Tonale z dwóch powodów - bo jest ładny i tańszy. Oczywiście droższy od pospolitych marek ale to logiczne, komuś kto będzie chciał się wyróżnić z tłumu nie będzie to przeszkadzać. Może nie będzie hitem na miarę Jeepa Renegade, który już sprzedał 100 tys. sztuk ale te 50 tyś. rocznie spokojnie sprzedadzą.

Cytat Napisał Andrzejsr Zobacz post
    Są pieniądze własne i czyjeś . Te drugie łatwiej wydawać utopijne i życzeniowo a własne jednak realnie p...ekhm ignorując ekologię bo jak tłumaczyć 156ts która Żuczek pisałeś że zakupiłeś dla frajdy. Kurde ile to oleju od arabów co kilka tys zmienianego i w wyciekach o spalaniu nie wspominając . Dla przejażdżki gdy kierowca jak Ty nie czuje i tak prowadzenia itp citroen Ami w zupełności by wystarczył.
    Alfę 156 JTS kupiłem trochę dla frajdy, bardziej z sentymentu i nie można powiedzieć, że nie brałem pod uwagę wpływu na środowisko bo m.in. z tego powodu odpuściłem sobie poszukiwania 156 z busso. Zresztą nie robi ona dużych przebiegów.
    Citroen Ami wystarczył by mi do codziennego kręcenia się po mieście. 156 ma inną rolę u mnie, czasem zabiorę ją na krętą drogę, czasem w jakaś trasę. Jak się jej nie gniecie to na trasie zużywa jakieś 20 % paliwa więcej niż Giulietta, czyli emisja nie jest jakoś skandalicznie wyższa. Porównaj to teraz do wpływu na środowisko Twoich wyjazdów na tor.
    Nigdy nie czepiałem wpływu Twoich klasyków na środowisko czy Twojego zainteresowania sportem motorowym. Zalecałem Ci jedynie zamianę którego z codziennych środków transportu na elektryka bo to miało by realny wpływ obniżenie CO2 w Twoim gospodarstwie domowym a warunki do używania takiego samochodu masz idealne.
    Ostatnio edytowane przez Żuczek ; 24-08-2024 o 10:31

Mieszka w
    K-ce
    Auto
    Mito 1,4 MPI

Domyślnie

Podstawowy wpływ, nie można się nim przejechać i jeszcze długo nie będzie to możliwe a mam zasadę, że nie kupuje się samochodu w ciemno, nawet Alfa Romeo.
    .
    To wszystko tak się nie trzyma kupy że wydaje mi się że bujasz w obłokach i tu wszystkich trolujesz nie mając wgl zamiaru czegokolwiek kupować. Ta zasada zaczyna się i kończy w portfelu. Będąc takim fanem sportowych alf super prowadzenia i osiągów mając na tego elektryka te pół bańki w kieszeni jeździłbyś jednak czymś innym niż starą giuliettą o przeciętnych jak na alfę osiągach o ile i ona istnieje wgl.Tonale w pluginie to minimum przecież...
    Kojarzy mi się to z innym userem sprzed lat z tego forum pingwin,krs czy jakoś tak.
    Ostatnio edytowane przez metan ; 24-08-2024 o 11:19