Strona 45 z 56 PierwszyPierwszy ... 353637383940414243444546474849505152535455 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 441 do 450 z 552

Temat: Alfa Romeo Milano

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    mazowieckie
    Auto
    Giulietta 1.4 MA

Domyślnie

Cytat Napisał Paolino Zobacz post
    W Juniorze w ogóle nie ma paska. Jest tylko nowa wersja silnika z łańcuchem. Więc ulepszenie paska nie ma dla Juniora znaczenia.
    Łańcuch zamiast paska może zniwelować tylko problemy z paskiem.
    Drugim dużym problemem jest wzrastająca z czasem ilość paliwa w oleju, co przekłada się na coraz gorsze smarowanie.
    Olej należałoby wymieniać jak kiedyś w Poldku co 7 tysięcy.
    Ogólnie Stellantis to firma księgowych, mają mnóstwo komfortowych, dobrze wyglądających modeli z jednym gównianym silnikiem.
    Wyraźnie chcą by wymieniać auto najdalej co 3 lata, żeby interes się kręcił.
    Szkoda mi europejskiej motoryzacji, zjedzą ją Chińczycy wspólnie z Koreańczykami, ale zarządy europejskich marek dostają chyba premie za ten pogrzeb.

Użytkownik Znawca
    Auto
    Alfa 159 2.0 170 KM

Domyślnie

Cytat Napisał mareksz159 Zobacz post
    Ogólnie Stellantis to firma księgowych, mają mnóstwo komfortowych, dobrze wyglądających modeli z jednym gównianym silnikiem.
    Wyraźnie chcą by wymieniać auto najdalej co 3 lata, żeby interes się kręcił.
    Szkoda mi europejskiej motoryzacji, zjedzą ją Chińczycy wspólnie z Koreańczykami, ale zarządy europejskich marek dostają chyba premie za ten pogrzeb.
    Niestety, masz rację.

Użytkownik Znawca Avatar metan
    Mieszka w
    K-ce
    Auto
    Mito 1,4 MPI

Domyślnie

Pozwolę sobie wrócić do meritum sprawy -po co kupować auto z silnikiem specjalnej troski skoro nie jest ono niczym nadzwyczajnym w sensie designu, komfortu, osiągów etc. Wiem ze moj punkt widzenia jest dla niektórych nie do przyjęcia bo to auto w ich ocenie jest przepiękne i unikalne a w mojej jest odrobine interesujące tylko dlatego że jest nowe (dobre i to bo są i takie które wchodząc na rynek nie są warte wgl uwagi.Ale to spowszednieje w kilka tygodni a problem zostanie.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Inny (na razie)

Domyślnie

Nie spowszednieje. Będzie tego na ulicach tak mało, że zawsze będą się ludzie zastanawiać "co to?".

Użytkownik Znawca
    Auto
    Alfa 159 2.0 170 KM

Domyślnie

Cytat Napisał ochkarol Zobacz post
    Nie spowszednieje. Będzie tego na ulicach tak mało, że zawsze będą się ludzie zastanawiać "co to?".
    Nie, nie będą. jest taka mnogość nowych aut, wersji, modeli, że nie ma powodu aby akurat ten zauważyli))
    Kolejny klocek do trumny marki.

Mieszka w
    K-ce
    Auto
    Mito 1,4 MPI

Domyślnie

Ja mam wrażenie że Fca a obecna częśc stellantisa potencjalnych klientów szuka wśród gadżeciarzy. Np Jeep ma duperele typu jakieś węże i jaszczurki namalowane na szybie. kompas faceta z lunetą czy lampkę w kształcie willysa. Tu są napisy alfa romeo w pierdyliardzie.miejsc. I to tyle z unikalności tych konstrukcji. Wiele osób widzi w tym coś unikalnego. Ja widzę to jak duży napis tony hilfiger na klacie-dla niektórych prestiż dla innych cringe za 8 euro z tureckiego bazaru. Idziesz tam i chcesz bluze a turek cie pyta z jakim napisem nike, hilfiger, boss czy balenciaga. Naprawde myslicie ze coś takiego bedzie przedmiotem pożądania? Pewnie w wybranych grupach, tak. Ja stary 49 letni grzyb do nich juz nie należę
    Ostatnio edytowane przez metan ; 02-09-2024 o 21:40

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

Taki trend niestety.Znaczki, przeszycia itp..
    W konstrukcji aut już prawie wszystko wiadomo, ma ulicy każde się przyzwoicie prowadzi bo i tak do limitów nie dochodzi, a poza ulica garstka jeździ żeby doceniać wysiłki inżynierów. No to taniej nawlepiac znaczki i hajda.
    Z Giulią Alfa trochę próbowała iść w dobrym kierunku ale bez basis - niezawodności, bezproblemowego serwisu itd to spaliło na przysłowiowej (w świecie AR nie tak bardzo ) panewce
    "Nudna" toyota mając basis zbudowane pozyskiwaniem wiarygodności ,sobie pozwalać na GRy przeróżne.
    Mazda z rozwijanymi dla kierowców od pokoleń mx5kami tudzież .
    A Alfa się miotała bez kręgosłupa to co zostało. Znaczki i przeszycia .
    Oby choć to co teraz jest w ofercie budowało poczucie zaufania do jakości trwałości i serwisów. Choć jak czytam jakieś historie rodem z polmozbytow to ...
    No ale to trzeba lat nie kilku a dziesiątków co najmniej budowania wiarygodności. Zobaczymy.

Użytkownik Znawca
    Auto
    Alfa 159 2.0 170 KM

Domyślnie

Cytat Napisał metan Zobacz post
    Ja mam wrażenie że Fca a obecna częśc stellantisa potencjalnych klientów szuka wśród gadżeciarzy. Np Jeep ma duperele typu jakieś węże i jaszczurki namalowane na szybie. kompas faceta z lunetą czy lampkę w kształcie willysa. Tu są napisy alfa romeo w pierdyliardzie.miejsc. I to tyle z unikalności tych konstrukcji. Wiele osób widzi w tym coś unikalnego. Ja widzę to jak duży napis tony hilfiger na klacie-dla niektórych prestiż dla innych cringe za 8 euro z tureckiego bazaru. Idziesz tam i chcesz bluze a turek cie pyta z jakim napisem nike, hilfiger, boss czy balenciaga. Naprawde myslicie ze coś takiego bedzie przedmiotem pożądania? Pewnie w wybranych grupach, tak. Ja stary 49 letni grzyb do nich juz nie należę
    Alfa Romeo albo podzieli los Saaba. Albo stanie się (w zasadzie już się staje) szeregową marką w palecie marek wielkiego koncernu i absolutnie NICZYM się nie będzie wyróżniać. Szkoda. Marki znikają: teraz znika Jaguar; absolutnie kuriozalna decyzja o wstrzymaniu NA ROK sprzedaży nowych aut, całkowite wycofanie gamy modelowej i od jesieni przyszłego roku startujemy wyłącznie z kosmicznie drogimi elektrykami z górnej półki.

Mieszka w
    K-ce
    Auto
    Mito 1,4 MPI

Domyślnie

Citroena pozycjonują tak że C3 ma być rywalem dla Dacii sam któryś z bossów stellantisa tak powiedział.
    A toyota slucha co ludzie gadają i krok po kroczku poprawia. A to wygluszenie w MY 2024, a Ch-R juz nawet dolne partie deski są miękkie (to dla "macaczy" tzn.dziennikarzy moto u których to jest dyżurny punkt programu chociaż nic to nie wnosi do sprawy. I za 119 tys mamy znośną wersję (choć oczywiście nie wypas) z hybrydą 140 KM.
    Ostatnio edytowane przez metan ; 03-09-2024 o 13:48

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Zaporożec 968, Giulia

Domyślnie

Marki znikają: teraz znika Jaguar;
    No bez jaj, dla kogoś kto - jak ja - z zasady skresla Niemca i tlenek żelaza z Japonii to zostanie już tylko Maserati ?