Strona 150 z 173 PierwszyPierwszy ... 50100140141142143144145146147148149150151152153154155156157158159160 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1,491 do 1,500 z 1725

Temat: Wbudowana nawigacja

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

no ale ktoś musiałby napisać do tego dodatkowe menu do radia, instrukcję, zrobić testy, taki tomtom generować osobne mapy (a wiemy jak to im idzie - bywały pomylone pliki nie z regionu czy przez rok brak aktualizacji). Im mniej opcji tym dla firmy lepiej, i powiem Ci że widzę to po swoich produktach - kilka ustawień w immobilizerze i już kupa instrukcji, kupa pytań, kupa tłumaczeń na inne języki, więcej papierów, więcej rzeczy do przetestowania i ich kombinacji, więcej możliwych bugów na etapie projektowania itp itd. a wcześniej wydaje się to "tylko kilkanaście dodatkowych linijek kodu"
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Giulia 200 my22

Domyślnie

Ktoś próbował, wgrywał? Poprzednia mi się 30 min z pendrivea instalowała, za mało jeżdżę żeby 2x przerabiać w tę i z powrotem :/

Auto

Domyślnie

na mnie nie licz, ja wogóle olewam fabryczne mapy ori bo nie jeżdżę tym autem w trasy po nowych autostradach żeby dla HAS były mi potrzebne aktualne a z navi korzystam tylko i wyłącznie z Waze pod Carplayem. Ostatni raz aktualizowałem chyba na początku roku bo był jakiś wyjazd na Węgry na majówkę, a teraz już jest Tonale którym śmigamy na urlopy (pakowne i ciche/relaksujace w jeździe)- z Giulii to pewnie i hak wkrótce wyciągnę żeby nie wozić 20kg belki na tyle niepotrzebnie bo i hak do Tonale od razu założyłem.
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Stelvio 2.0 280KM Veloce MY2021

Domyślnie

Cytat Napisał epsonix Zobacz post
    no ale ktoś musiałby napisać do tego dodatkowe menu do radia, instrukcję, zrobić testy, taki tomtom generować osobne mapy (a wiemy jak to im idzie - bywały pomylone pliki nie z regionu czy przez rok brak aktualizacji). Im mniej opcji tym dla firmy lepiej, i powiem Ci że widzę to po swoich produktach - kilka ustawień w immobilizerze i już kupa instrukcji, kupa pytań, kupa tłumaczeń na inne języki, więcej papierów, więcej rzeczy do przetestowania i ich kombinacji, więcej możliwych bugów na etapie projektowania itp itd. a wcześniej wydaje się to "tylko kilkanaście dodatkowych linijek kodu"
    EDIT: Nie widzę potrzeby dodatkowych menu, jak mapa na SD/USB to by się mogła nadgrywać na poprzednią tak jak dzisiaj. Tylko kwestia żeby były odpowiednio otagowane i PL nadgrała tylko PL.
    Tak więc nie menu a kod do obsługi tego w odpowiedni sposób.
    Co do uproszczeń no mi akurat nie musisz tego tłumaczyć (robię takie rzeczy od ponad 20-lat) i racja w tym jakaś jest. Aczkolwiek tutaj tworząc jedną wielką mapę też trzeba mieć do niej prawidłowe elementy częściowe żeby skompilować prawidłową całość. Dysponując mniejszymi mapami nie trzeba myśleć o prawidłowości pozostałych.
    ALE: tak se możemy pogadać, i tak nikt tego nie zrobi...
    Ostatnio edytowane przez netzmark ; 15-10-2024 o 14:37

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Stelvio

Domyślnie

Skąd pobrać najnowsze mapy? Ktoś może udostępnić plik.

Auto

Domyślnie

na maps.mopar.eu rejestrujesz się, potem dodajesz VIN auta. oczywiście musi być EU

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Stelvio

Domyślnie

na maps.mopar.eu rejestrujesz się, potem dodajesz VIN auta. oczywiście musi być EU
    Co w sytuacji jeżeli komuś wygasła subskrypcja? Może ktoś udostępnić swój plik z mapami? Czy potrzebne jest coś jeszcze.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    BIALYSTOK
    Auto
    alfa romeo

Domyślnie

Cytat Napisał murcek Zobacz post
    Co w sytuacji jeżeli komuś wygasła subskrypcja? Może ktoś udostępnić swój plik z mapami? Czy potrzebne jest coś jeszcze.
    Potrzebne poczytać wszystko tu jest lub udać sie do serwisu i kupic subskrycje. Watek tak sie rozrósł i kazdy pyta sie o to samo.

Auto

Domyślnie

Cytat Napisał murcek Zobacz post
    Kupujesz subskrybcje w aso lub Polift na innym vinie rejestrujesz bo narazie otwarte, przedlifty musisz plik od kogos max 6.2020 mapy bo potem radio s porawrza vin

Użytkownik Świeżak
    Auto
    BYŁO Stelvio B-Tech Q4 280KM

Domyślnie

Kupujesz subskrybcje w aso lub Polift na innym vinie rejestrujesz bo narazie otwarte, przedlifty musisz plik od kogos max 6.2020 mapy bo potem radio s porawrza vin
    Mi został pendrive z mapami jak wgrywali mi w ASO do Stelvio 2018, z tego co pamiętam jak dzwoniłem do ASO to powiedzieli przyjedź z pendrivem . Wgrali mapy na pendrive wsadzili do gniazda pod klima i powiedzieli jechać aż się zaktualizuje. Poszło bez problemu.
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Stelvio mapy.jpg
Wyświetleń:	205
Rozmiar:	73.1 KB
ID:	290188
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Wgrana mapa 23.11.2021.jpg
Wyświetleń:	194
Rozmiar:	41.4 KB
ID:	290189