Strona 51 z 56 PierwszyPierwszy ... 41424344454647484950515253545556 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 501 do 510 z 552

Temat: Alfa Romeo Milano

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

Bezpośredni układ kierowniczy
    Najtańszy banalny sposób ( ząbki na przekładni i wąsy w zwrotnicy) dla powierzchownego zafascynowania yutubera .

Trzeba przyznać że faktycznie Alfa jedzie na tradycji... Powierzchowności z banalnego przełożenia trybow.

No tylko że rownoczasowe hondy z 3 z grubym hakiem obrotami na kierownicy leja te alfy z 2,2 jak wlezie na każdym kroku gdy liczy się prowadzenie - czas.

Chyba Alfisti czegoś więcej oczekują ? ale może nie.
    Ostatnio edytowane przez Andrzejsr ; 20-10-2024 o 23:12

Użytkownik Znawca
    Auto
    Alfa 159 2.0 170 KM

Domyślnie

Cytat Napisał FXX Zobacz post
    Nie dla każdego 4-cylindrowy Diesel z przyśpieszeniem do setki na poziomie 9s to sensowna wersja...
    Nie no, jasne. Dla niektórych to nie jedzie. Musi być 300 KM, moment ze 420 Nm i z sześć garów, wteeeedy fujarka stoi mocno Panu Kierowcy))
    Boże..sami supermeni z bezyną w żyłach.
    A ja TYLKO napisałem, że żaden kurier w Ducato nie dmucha mi w szyję, bo nie da rady.....

Użytkownik Fachowiec Avatar FXX
    Auto
    Peugeot 508 II / Peugeot 308 T9

Domyślnie

Cytat Napisał Teddy Bear Zobacz post
    Nie no, jasne. Dla niektórych to nie jedzie. Musi być 300 KM, moment ze 420 Nm i z sześć garów, wteeeedy fujarka stoi mocno Panu Kierowcy))
    A ja TYLKO napisałem, że żaden kurier w Ducato nie dmucha mi w szyję, bo nie da rady.....
    A ja TYLKO napisałem, że dla niektórych ta wersja nie jest sensowną wersją w 159 (czyli odniesienie do postu, który SAM zacytowałeś)...
    Dlaczego w związku z tym w Twojej głowie momentalnie pojawiły się stojące fujarki - nie wiem i wiedzieć nie chcę

Użytkownik Znawca
    Auto
    Były 159-ki

Domyślnie

Oj, ktoś tu nigdy chyba nie prowadził busa z mocnym dieslem. Przecież to na pusto ma bardzo zbliżony stosunek mocy do masy do tej "sportowej" 159-ki, i nie chce mi się teraz po internetach grzebać, czy na pewno 159-ka jest tu ciut lepsza. Momentem obrotowym też raczej nie ma wielkiej przewagi.

Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Machaju Zobacz post
    Oj, ktoś tu nigdy chyba nie prowadził busa z mocnym dieslem. Przecież to na pusto ma bardzo zbliżony stosunek mocy do masy do tej "sportowej" 159-ki, i nie chce mi się teraz po internetach grzebać, czy na pewno 159-ka jest tu ciut lepsza. Momentem obrotowym też raczej nie ma wielkiej przewagi.
    Bez przesady, 180-konne Ducato na pusto może zrobi tą setkę w okolicach 11s, ale to okolice 159tki z 120-konnym Dieslem.

Użytkownik Znawca
    Auto
    Były 159-ki

Domyślnie

Tylko z powodu bardzo krótkiej jedynki. Przy prędkościach ~40-140 (3-5 bieg) daleko by taka alfa nie odjechała. Więc śmianie się ze 100-konnej benzynki jest cokolwiek na wyrost.

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

Halo !
    Wg samego ciebie przeciez to początki bezpieczeństwa a wszystko mniej to niebezpieczne bo.. MOC !

Byłeś na kursie doskonalenia jazdy widzę , super ! Tak trzymać !

Jeszcze pokasuj te wcześniejsze brednie o mocy i bezpieczeństwie . Bo się nieco kłóci

Albo podaj zakres "mocy bezpiecznej" lub napisz książkę "moc bezpieczna " wzorując się na p. Zasadzie.

Użytkownik Świeżak Avatar Campo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfy + inne marki

Domyślnie

Dyskusja na temat, czy Alfa jest szybsza niż dostawczak, jest w zasadzie potwierdzeniem upadku... marki, czy jej fanów?

Użytkownik Znawca
    Auto
    Alfa 159 2.0 170 KM

Domyślnie

Cytat Napisał Campo Zobacz post
    Dyskusja na temat, czy Alfa jest szybsza niż dostawczak, jest w zasadzie potwierdzeniem upadku... marki, czy jej fanów?
    fanów, zdecydowanie
    bo marka już upadła

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Andrzejsr Zobacz post
    Halo !
    Jeszcze pokasuj te wcześniejsze brednie o mocy i bezpieczeństwie . Bo się nieco kłóci
    Albo podaj zakres "mocy bezpiecznej" lub napisz książkę "moc bezpieczna " wzorując się na p. Zasadzie.
    Moc nie ma wpływu na bezpieczeństwo?
    Co to za idiotyzmy o mocy bezpiecznej?
    Wyjasnij.
    PS. Twój post zgłosilem do moda, jak szczucie. Bo ty tu szczujesz. Nie dyskutujesz tylko szczujesz. Zobaczymy, jak to będzie ocenione.

Auto

Domyślnie

Moc nie ma wpływu na bezpieczeństwo?
    Co to za idiotyzmy o mocy bezpiecznej?
    Wyjasnij.
    PS. Twój post zgłosilem do moda, jak szczucie. Bo ty tu szczujesz. Nie dyskutujesz tylko szczujesz. Zobaczymy, jak to będzie ocenione.
    A Twoje fantazje o stojących fujarkach to dyskusja?
    Ostatnio edytowane przez FXX ; 24-10-2024 o 19:48