Dzień dobry wyjadacze
Przychodzę z następującym problemem:
Mam alfę 159, 1.9 jtdm z fabrycznym radiem Blaupunkt, blue&me - ten system zezwala na połączenie bluetooth ale z tego co kojarzę tylko na protokole komórkowym więc puszczanie muzyki odpada.
Celem tego tematu jest uzyskanie muzyki w sensownej jakości.
1. Postanowiłem zakupić kabel AUX z żółtą kostką i wpiąć ją zamiast kabla od komputera USB znajdującego się w schowku. Efekt jest taki, że radio ma problem z czytaniem kabla - nie umiem znaleźć zależności kiedy kabel działa a kiedy nie. Działa wtedy jak miga przebieg :| . Przełączenie jest możliwe poprzez kliknięcie przycisku "CD" ale nie zawsze się da bo czasem radio jakby tego kabla nie widzi.
2. Czy istnieje możliwość puszczania muzyki przez bluetooth i korzystanie również z połączeń komórkowych zachowując przyciski funkcyjne na kierownicy? np poprzez dokupienie jakiegoś modułu ?
Moje pytanie brzmi. Jak najmniej inwazyjnie mogę podpiąć telefon do radia i słuchać na nim muzyki bez utraty innych modułów? Jeśli się nie da to czy da się zrobić tak, żeby ten aux działał jednak cały czas? ( dodam tylko że TRANSMITER FM nie wchodzi w grę.
Bardzo proszę o pomoc,
Pozdrawiam