Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy 12345678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 80

Temat: 2.0 Tributo Italiano Nowe auto i awaria po 500km ;-(

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

wymiana licznika to 10 minut roboty - wymiana 3-5, proxi w ASO na Witechu moment, ustawienie przebiegu moment. Tyle też mi zajmuje jak robię MESem.
    Co oni tam chcieli kopiować - czas pracy czy jak?
    Update trwa obecnie ok 1h (7 lat temu trwał 4h).
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Giulia, Giulietta

Domyślnie

Cytat Napisał epsonix Zobacz post
    książka która dostałem z autem kupionym pół roku temu (tonale). może Ci podciągneli pod to, że auto jest unieruchomione, bo boczek uszkodzony i bez nie możesz jeździć bo nie masz klamki otwierania drzwi zamocowanej i to niebezpieczne. przy usterce dajmy na to radia czy rdzy, lampki sufitowej, alarmu itp pewnie by się to nie udało. Błąd może był związany z systemem bezpieczeństwa bezpośrednio lub pośrednio (auto nie spełniało wymogów homologacyjnych?)
    Czyli nie tylko przy lawecie.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Subaru OBK 3.6 MY12, Giulia 2.0T MY23

Domyślnie

No widzisz, a im się zeszło ponad tydzień

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Cytat Napisał Nelson Zobacz post
    Czyli nie tylko przy lawecie.
    no ale głównie przy lawecie, generalnie w przypadkach gdy używanie auta jest niebezpieczne, czyli de facto właściciel nie powinien był dojeżdżać do aso z jakąś usterką (nie był świadomy, nie orientuje się, nie zna), i auto zostaje ocenione na niezdatne do jazdy z przyczyn bezpieczeństwa. odsyłam do poczytania Książki Gwarancyjnej, tam to jest opisane i tym trzeba w razie czego machać w ASO (znać dokładnie swoje prawa)
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Polska
    Auto
    AR

Domyślnie

Niestety części nadal nie ma i nie wiadomo kiedy będzie.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Giulietta Veloce / Giulia Q

Domyślnie

Dzień dobry,
    ...może poza dwoma/trzema drobnymi symptomami np: stojąc na światłach przy pracującym silniku czułem zapach palącego się plastiku. Zapach było czuć gdzieś w przedniej części samochodu. Zgłosiłem to telefonicznie do dilera ale powiedział że zapewne wypala się filtr no i wszystko nowe więc może być taki zapach z komory silnika.
    ...
    Drugą sprawą mogło być to że po zamknięciu auta świeciły mu się nadal światła mijania, w tym przypadku może to było spowodowane tym że po zgaszeniu silnika nie miałem ustawionej manetki zmiany biegów na P i dlatego tak było. Nie doczytałem jeszcze tego w instrukcji jaki jest powód że po zgaszeniu auta i zamknięciu kluczykiem centralnego zamka światła nadal się świecą.
    ad.1
    Z mojej tez czuc plastikiem i tez przechodzi.

ad.2
    W instrukcji jest wiele razy napisane zeby samochód do postoju zawsze zostawiać na P + ręczny (elektro-mechaniczny ręczny), bo inne użytkowanie jest ryzykiem uszkodzenia samochodu.
    W samochodzie jest tez "follow me home" - światła swiecą po zamknięciu przez 10-15-20-30 sekund, żeby Ci droge po podjeździe oświetlić. (no albo mi się z giulietta pomyliło).

Ps. tak jak juz wszyscy napisali - jak są błędy przypadkowe to zawsze akumulator pierwszy do sprawdzenia (niezmiennik alfy).
    Moja sztuka
    https://www.forum.alfaholicy.org/nas...ne_veloce.html

Upłynnię zaślepki spryskiwaczy xeona do giulietty kolor 134b (czerwone), komplet lewa i prawa 200pln wysyłka free. Można w małopolce podjechać i popatrzeć czy kolor pasuje.

Oświadczenie
    Połowe problemów w alfie można rozwiazać nowym kablem, wtyczką i czujnikiem.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Polska
    Auto
    AR

Domyślnie

Cytat Napisał gindek Zobacz post
    ad.1
    Z mojej tez czuc plastikiem i tez przechodzi.

ad.2
    W instrukcji jest wiele razy napisane zeby samochód do postoju zawsze zostawiać na P + ręczny (elektro-mechaniczny ręczny), bo inne użytkowanie jest ryzykiem uszkodzenia samochodu.
    W samochodzie jest tez "follow me home" - światła swiecą po zamknięciu przez 10-15-20-30 sekund, żeby Ci droge po podjeździe oświetlić. (no albo mi się z giulietta pomyliło).

Ps. tak jak juz wszyscy napisali - jak są błędy przypadkowe to zawsze akumulator pierwszy do sprawdzenia (niezmiennik alfy).
    Ad.1 wiele osób o tym pisało więc może tak ma być.
    Ad.2 Światła świeciły sie cały czas. ale nie ma co tego rozkminiać muszę doczytać instrukcje.

Sprawa okazuje się bardziej skomplikowana brak części zamiennej czyli sterownika Airbag którego od miesiąca nie są wstanie zamówić...

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Giulia 200 my22

Domyślnie

Ja na akumulator czekalem 4 tyg...
    I co w takiej syt.z tym sterownikiem? Gdyby auto nie jezdziło to zastepcze na ten cały okres czy jak to działa?

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Polska
    Auto
    AR

Domyślnie

Rozumiem że akumulator nie unieruchomił auta na 4 tygodnie i dali Ci coś w zamian byś mógł swoim autem jeździć do czasu dostawy nowego aku?
    Co do sterownika dam znać w tym tygodniu. Mam już tego dość w tym tygodniu wiele się wyjaśni. Dam znać.

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Giulia 200 my22

Domyślnie

Tak, dostałem jakiś tymczasowy akumulator, dzialał bez zarzutu.