Cześć
Mam Gulię 2.2 diesel 180 KM z 2027 roku. Od samego początku ciężko wchodzi bieg wsteczny, ale ostatnio jakby się pogorszyło.
Czy ktoś z Was ma Giulię z trakim silnikiem i podobnym zjawiskiem?
Jak to poprawić albo co sprawdzić w warsztacie?
Cześć
Mam Gulię 2.2 diesel 180 KM z 2027 roku. Od samego początku ciężko wchodzi bieg wsteczny, ale ostatnio jakby się pogorszyło.
Czy ktoś z Was ma Giulię z trakim silnikiem i podobnym zjawiskiem?
Jak to poprawić albo co sprawdzić w warsztacie?
Na początek bym sprawdził to:
https://www.filmweb.pl/film/Powr%C3%...9Bci-1985-8823
napiszę jako laik po doświadczeniach z podobnymi problemami jeszcze w 159JTDm, nie sądzę żeby tu był jakiś inny układ więc i problem może być podobny. tam miałem problem ze sprzęgłem - było przypalone przez poprzedniego właściciela - pewnie okładzina też jakaś odkształcona. przy okazji został wymieniony dwumas bo słabo działał i wysprzęglik bo łożysko hałasowało, oczywiście odpowietrzony został układ hydrauliczny. po tym działało już wszystko normalnie.
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.