Jakie są wasze doświadczenia z dachami panoramicznymi?
Czy w środku w czasie jazdy jest głośniej?
Samochód bardziej sie nagrzewa w lecie?
Wpływa jakoś negatywnie na sztywność nadwozia, albo bezpieczeństwo?
Jakie są wasze doświadczenia z dachami panoramicznymi?
Czy w środku w czasie jazdy jest głośniej?
Samochód bardziej sie nagrzewa w lecie?
Wpływa jakoś negatywnie na sztywność nadwozia, albo bezpieczeństwo?
... large brakes, turbos, alu rims, aero…everything large as if there was something small to compensate for.
Głośniej, bardziej się nagrzewa, jest mniej miejsca nad głową.
Generalnie zbędny dodatek.
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest
tylko fajniej wygląda :p
jeszcze z wad: lubi sobie stęknąć na nierównościach
nie jezdzilem nigdy tym samym autem z i bez, ale subiektywnie wydaje mi sie, ze jest głośniej, i sie nagrzewa mocniej.
Co jest pewne, to że dodaje wagi, i to w najgorszym możliwym miejscu.
Plusy - cool factor za pierwszym razem, po tygodniu już nie zwracasz uwagi. Nie warto, tym bardziej jak trzeba za to dopłacać.
Jaguar S-type 4.2 V8
Alfa Romeo 166 FL - Distinctive - Nero Metallico - 2.4 JTD 20V 175KM - była
Alfa Romeo 166 - Bieda Edition - 2.0 TS - była
Citroen Xantia Activa II V6 - była
Citroen Xantia II 2.0 16V - była
Skoda Felicia 1.3 MPI - była
A ja bardzo lubię szklane dachy, panoramiczne czy zwykłe szyberdachy. Z plusów w aucie jest jaśniej, latem jazda z otwartym dachem jest jak dla mnie przyjemna, czasem widok przez dach przydaje się np. na światłach itd.
Dodatkowa waga, przy masie aut aktualnie moim zdaniem ma zerowy wpływ w codziennej jeździe, chyba że ktoś wyczynowo na torze jeździ walcząc o ułamki sekund (choć nie wiem co wtedy robiłby u niego szklany dach).
Miałem panoramę w wielu autach i nigdy nie było z nimi problemów, żaden nie trzeszczał, nic nie przeciekało itd. W tych autach w których pano nie miałem, to mi jej brakowało![]()
Jak widać, kwestia indywidualna.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Z doświadczeń ze szklanym szyberdachem (czyli nie panorama, a okno nad głową) z Outbacka - strasznie irytuje jak jedziesz pod drzewami w słoneczny dzień lub pod latarniami i masz efekt "migania". Zawsze jeździłem z zamkniętą roletą.
Ogólnie po tych doświadczeniach mam zasadę przy kupowaniu samochodów - zwykły kawał blachy nad głową![]()
Dziękuję za odpowiedzi. Z tym miganiem to naprawdę mocny argument. Naprawdę by mi to przeszkadzało.
Tak jak luckie napisał, to sprawa indywidualna, ale z mojej perspektywy widze więcej argumentów przeciw niz za.
... large brakes, turbos, alu rims, aero…everything large as if there was something small to compensate for.
Dach panoramiczny, do tego otwierany ma same wady. Czy żałuję że taki mam? Nie. Czy następne auto kupię ze szklanym dachym? Będzie to mocny argument.
Wiem, że może przeciekać, jest głośniej, jak się otworzy to nawet bardzo głośno. Jestem gadzeciarzem, bawią mnie rzeczy które w aucie są, nawet jak ich nie używam, ale dach otwieram non stop, chyba że to już kryzys![]()
Miałem i panoramę i szyber dach i kabrioleta i zwykłe dachy.
Sama szyba + roleta zamiast blachy - tu nie widzę zbyt wielu zalet - nawet lekko okurzony z wewnątrz wygląda mocno słabo - zwłaszcza jak coś nasra. Jest widniej w aucie, dobrze to wygląda szczególnie z jasną tapicerką.
szyberdach - daje namiastkę kabrioletu, to że wieje - no wieje. Jak otworzy się szybę w oknie tez wieje. Vmax ~100km/h bo więcej to chce głowę urwać, chyba że masz jakieś wysuwane windstopery jak np. w Mercedesie.
kabriolet - jak wyżej, pozostawienie otwartego auta na parkingu - nie wszyscy obywatele u nas dorośli do tego. przez 3 lata posiadania kabrioleta raz zastaliśmy puszkę po koli na siedzeniu, bo ktoś wrzucił do środka jak do śmietnika, i raz przyklejoną gumę do oparcia siedzenia. złośliwie możnaby powiedzieć ot wrocławskie chamstwo (oba przypadki pod CH Magnolia we Wrocławiu). Raz ptak trafił do środka, na szczęście na plastik. Więc kabrio, czy dach zostawiamy zamknięty na postoju, a szkoda bo zaletą jest też to, że w środku lata przy +30 po pracy wszyscy wychodzą i chłodzą auta a do kabrio się wsiada i jedzie. O dziwo nawet kiera wystawiona na słońce nie nagrzewa się tak jak w zwykłym aucie, że dotknąć nie idzie. Jak jest dobrze zaprojektowany (chodzi o zawirowania powietrza) to nawet przy +15 i słonecznej pogodzie można już się cieszyć otwartym dachem.
Wracając zaś do szyberdachu - czy bym się zdecydował? Krucze sam nie wiem. Wiele wad, ale jazda z wiatrem we włosach ma w sobie coś czego mi brakuje. Podsumowując - rozum przeciw, serce za.
Ostatnio edytowane przez Machaju ; 05-03-2025 o 11:59
Podoba Ci się, bierz
Nie podoba Ci się nie bierz
To tylko auto. Nie żenisz się z tym![]()
Miałem Stelvio z i bez. Obydwie opcje bardzo na tak.
KODOWANIE KLUCZY (Giulia Stelvio 159 inne)
Konwersje USA->EU
UPDATE MAP DO NAJNOWSZYCH 2023 (1,2,3 generacja), również z rynków USA
KODOWANIE (używanych) RADARÓW ACC/DASM, BLISSów, zmiana radia i aktywacja AA/CP offline