Wrzucał ktoś może panoramiczny dach do 159? Spodobała mi się taka opcja i zastanawiam się czy na wiosnę nie zrobić takiego modaCiekaw jestem czy ktoś już przetarł szlak i podzieliłby się jakimiś wskazówkami.
Wrzucał ktoś może panoramiczny dach do 159? Spodobała mi się taka opcja i zastanawiam się czy na wiosnę nie zrobić takiego modaCiekaw jestem czy ktoś już przetarł szlak i podzieliłby się jakimiś wskazówkami.
Raczej nikt nie próbował. Wyglądałoby to na pewno kozacko, ale żeby zrobić to porządnie (z elektryczną roletką itp) to pewnie kupa hajsu.
Poza tym to sporo dodatkowych kilogramów.
Na wymiar też nikt tego raczej nie zrobi, więc w grę wchodziłby przeszczep z innego auta raczej, a może być ciężko coś dopasować
Czyli raczej pozostanie to tylko w sferze marzeń, ale jeśli zrobisz coś takiego na pewno chętnie to zobaczę
Chyba, że masz na myśli ten z Brery? To już pewnie nie będzie taki wielki problem, ale on sięga tylko do końca pierwszego rzędu siedzeń.
Temat mojej Franczeski:
http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...gon_goora.html
koszty to pojecie względne, zastanawia mnie natomiast jak by się to miało do sztywności całego nadwozia.
Raczej natchnienie, ale jak się obeznam w wymiarach panoram z innych marek (myśle nad peugeotem albo citroenem) i jakby to wyszło cenowo + oczywiście 30% do założonej kwoty na nieprzewidziane wydatkiCo do masy samochodu to 159 i tak jest cieżka więc wyścigówki z tego nie zrobi a wole jak auto ładniej stoi niż szybciej jeździ
Z jednej strony lipa że nikt nie próbował a z drugiej miałbym niepowtarzalną alfę
![]()
Jeśli teorytyzujemy i sprawę kasy odkładamy na drugi plan to można zamiast szkła użyć pleksi - byłoby lżej. Wycięcie dziury w dachu też chyba większych problemów nie powinno sprawić (taki trochę większy szyberdach). Wg mnie głównym problemem jest uszczelnienie całości i jej estetyczne wykonanie oraz wykonanie podsufitki (chociaż na okna w bloku można montować takie harmonijkowe rolety, które blokują się w różnych pozycjach, więc coś na tą modłę można by spasować). Co do sztywności nadwozia to trudno powiedzieć. Z drugiej strony jeśliby wpasować całą konstrukcję tak jak się to robi w fabryce to raczej problemu nie powinno być zbytniego. Ale to moje zdanieSwoją drogą ciekawy mógłby być projekt. Pzdr.
Moim zdaniem najlepszą opcją byłby dach z brerywymiarowo na 100% wejdzie bo brera jest 2mm tylko szersza
więc nie ma co się bać. Tylko dach brery jest zespolony z szybą czołową, a więc musiałbyś również wymienić szybę czołową bo prawdopodobnie pęknie, no i zostaje jeszcze tyci problem
czy kąt spadu dachu jest taki sam w 159 i brerze. Ale dla upartego jest do zrobienia
Na 100% to jutro jest wtorek i chyba tyle...
Dach z Brery ma inne wygięcie wzdłużne. Również połączenie z przednią szybą inaczej wygląda. Poza tym to trzeba jakoś zamocować do ramy dachu. Wycinając poprzeczkę auto/dach straci na stabilności. Niby niezbyt dużo ale zawsze coś. Obramowanie dachu w Brerze jest mocniejsze, żeby mogło zapewnić stabilność szybie. Tak czytam i widzę, że niektórzy to się chyba tylko zdjęciami sugerują. Wcale bym się nie zdziwił gdyby po wklejeniu tego dachu pękła szyba przez większe ruchy karoserii w jej obrębie.
Pomijając kwestie techniczne to jest jeszcze aspekt estetyczny. 159 z dachem od Brery będzie wyglądała lekko garbato bo tył dachu ma inne nachylenie i trzeba by to tez przemodelować. Oczywiście piszę o wersji berlina.
Ale ja się nie znam... Pewnie za 2-3 dni temat będzie miał kilka stron z teoriami, jak to łatwo zrobić a 159 zostanie bez panoramy![]()
Ostatnio edytowane przez Belfer ; 01-02-2016 o 21:06