Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy 12345
Pokaż wyniki od 41 do 49 z 49

Temat: Pamięć foteli nie w pełni działa, błąd kalibracji

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    RZ
    Auto
    Stelvio 2018 Sport TI

Domyślnie

po co kątówkę jak to zwykłymi kombinerkami wychodzi?- one są na wcisk i maja rozcięcie.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Cytat Napisał pawelbr Zobacz post
    Ok, być może, może ktoś by tą forumową wyszukiwarkę ogarnął by cokolwiek można było wyszukać i by nie trzeba było szykować kątówki do cięcia tulei gdy w sumie można te plastikowe dystanse paluszkiem obrócić, wcisną wy by wyskoczyły z prowadnicy i wydłubać czymkolwiek ?
    jasne, zrób, albo wynajmij informatyka. generalnie tu się nie przelewa ani finansowo ani mocami ludzi o ile wiem.

a z resztą po ? nie szuka się na wyszukiwarce forumowej, tylko w googlach wymuszając szukanie na stronie - jedynie często trafia nie na tą stronę forum (bo ludzie mają róznie posutawianą ilość postów na stronę), trafiasz jednak do wątku i tam już sobie skrolujesz. Magiczne zaklęcie do googli jest site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio i dopisujesz czego szukasz...

Użytkownik Świeżak Avatar carolloooo
    Auto
    Stelvio 2.0 280km

Domyślnie

Panowie. Bawiłem się kalibracją fotela, bo za daleko odjeżdżał, No i..... coś strzeliło i oczywiście kalibracji nie przeszedł. Teraz tylko delikatnie odjeżdża nie gniecie nóg z tyłu, prędzej była tragedia i w sumie oto mi chodziło. No ale.... Jestem ciekaw co się stało, co poszło nie tak ??? Znalazłem w prowadnicy suwaka fotela takie kawałki jak na zdjęciu. Ktoś wie co to jest?

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    BIALYSTOK
    Auto
    alfa romeo

Domyślnie

Cytat Napisał carolloooo Zobacz post
    Panowie. Bawiłem się kalibracją fotela, bo za daleko odjeżdżał, No i..... coś strzeliło i oczywiście kalibracji nie przeszedł. Teraz tylko delikatnie odjeżdża nie gniecie nóg z tyłu, prędzej była tragedia i w sumie oto mi chodziło. No ale.... Jestem ciekaw co się stało, co poszło nie tak ??? Znalazłem w prowadnicy suwaka fotela takie kawałki jak na zdjęciu. Ktoś wie co to jest?

Tak kawalki szyny od spodu o ktorych porusza sie fotel.

Auto
    Stelvio 2.0 280km

Domyślnie

Cytat Napisał marekkoczta Zobacz post
    Tak kawalki szyny od spodu o ktorych porusza sie fotel.
    O.K. Dzięki. Czy jest to do kupienia ta szyna? Można to wymienić? Czy trzeba cały fotel wymieniać?

Auto

Domyślnie

sądzę że raczej kompletować coś z używki. miałeś coś pod fotelem że doszło do awarii? kulki to tam nie kojarzę żadnej też - bardzo dziwny widok - z ciekawości po powrocie z urlopu looknę na zdjęte fotele które mam w piwnicy - moze jakiś bebech się dla Ciebie jakby co też znajdzie
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Auto
    Stelvio 2.0 280km

Domyślnie

Ooo ...Super by było jak byś zobaczył jak to u Ciebie wygląda i czy coś byś znalazł dla mnie. Ogólnie pod fotelem nic nie było, myślę że zmęczenie materiału jak ten fotel się przesuwa tysiące razy. Ogólnie wszystko chodzi z elektryką,.. do przodu na maxa mogę przesunąć i do tyłu też. Jedyny problem to brak dokończenia kalibracji w (alfaObd), ciekawe też jest to że ta kalibracja się nie udaje, ale wykonuje do końca ją komp. I po tym mogę zapisać fotel normalnie. Jedyna różnica w tym ,że fotel przesuwa się teraz do tyłu minimalnie ,wcześniej było to dużo więcej
    Ostatnio edytowane przez carolloooo ; 18-03-2025 o 23:17

Auto

Domyślnie

przypomnij się w przyszłym tygodniu - na ten moment jestem jakieś 1000km od tych foteli (snowboardzik w Dolomitach)
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Auto
    Stelvio 2.0 280km

Domyślnie

O.k. Miłego wypoczynku