Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy 12345678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 72

Temat: Zabezpieczenie antykradzieżowe Giulia

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Giulietta 1.4 MA Progression Alfa Rosso + 17"SS

Domyślnie

Cześć, witam wszystkich po długiej przerwie. Moja Giulietta była i jest na tyle bezproblemowa, że przez kilka ostatnich lat byłem biernym obserwatorem forum. Ale teraz przymierzam się do zakupu Giulii lub Stelvio, jednak trochę martwi mnie ta podatność na kradzież. Stąd kilka pytań z mojej strony. Czytałem instrukcję, miałem przez kilka godzin do swobodnego przetestowania demówkę i conieco się orientuję.

Jak działa deaktywacja systemu bezkluczykowego w menu? Czy blokuje wysyłanie sygnału po stronie samochodu, kluczyka, czy z obu stron? I w zwiazku z tym (albo z jakichkolwiek innych przyczyn) na ile taka deaktywacja zabezpiecza luki tego systemu przed typowymi dla niego metodami kradzieży a przynajmniej sprowadza ryzyko tejże do poziomu takiego, jak w przypadku samochodów bez tego systemu? No z poprawką na brak mechanicznej blokady kolumny kierownicy, którą można niezależnie dołożyć.

Szczerze mówiąc nie odczuwam najmniejszej potrzeby korzystania z tego systemu. Nie noszę codziennie 4 siat z zakupami i nie widzę problemu w wyjeciu kluczyka z kieszeni i nacisnieciu przycisku. Wręcz, patrząc na to jak sprzyja utracie auta i że zawsze odczuwam dyskomfort, czy na pewno auto się zamknie i samo nie otworzy, wiele bym dał, żeby tego systemu w ogóle nie mieć.

I jeszcze jeśli sama deaktywacja z menu miałaby być nieskuteczna, pytanie o "opcję atomową". Nie do zastosowania na codzień raczej, ale w bardziej ryzykownych sytuacjach, dla mnie sporadycznych, gdzie ryzyko jest większe. Typu galeria handlowa. Raczej w trasach jeżdżę, po mieście rower/autobus a na noc prawie zawsze garażuję z dala od domu. Na ile oprócz deaktywacji z menu rozwiązaniem problemu byłoby wyjęcie baterii z kluczyka, otwieranie drzwi z wkładki a uruchamianie silnika awaryjnie z maty w schowku? Czyli w sposób, jaki instrukcja podaję w sytuacji rozładowania baterii w kluczyku.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

wyłączenie passive entry zabezpiecza wejście, czyli tylko sposób na walizkę lub gameboy-crackera kodu. tak czy siak, jak wybiją szybę i wejda do środka to i walizka i gameboyem mają pozwolenie na uruchomienie auta. na dorobienie klucza przez radar czy lawetę wyłaczenie nic nie pomaga. dlatego trzeba się dobezpieczyć w jakiś/jakieś dodatkowe systemy aby auta nie zawineli w 1-2 minuty.
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie! Avatar tomwar
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    była 159 TI jest Stelvio Veloce

Domyślnie

Cytat Napisał So What! Zobacz post
    Dokładnie tak to zrobiłem. Moim zdaniem jest to najlepsze rozwiązanie. Alarm pod leasing, a do tego zabezpieczenie.

To jest świetnie zaprojektowane i przemyślane urządzenie. Montaż bez uwag. Do ogarnięcia samodzielnie przez laika. Bez cięcia kabli i związanego z tym stresu.
    Mogę potwierdzić prostotę montażu i ogólną zajebistość urządzenia mam nadzieję, że nigdy nie będzie musiało się sprawdzić w boju, ale jestem dużo spokojniejszy od kiedy uruchomiłem to imo. Pozdrowienia dla pana Leszka

Pozdrawiam
    Tomek

Auto

Domyślnie

Dziękuję, miło słyszeć takie komentarze. Pozdrawiam serdecznie
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Świeżak Avatar OTTO1
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    Giulia Veloce TI Q4

Domyślnie

Na dniach kupuje Giulię, też chcę ją zabezpieczyć w niekonwencjonalne sposób.
    Mam jednak pytanie do epsonix, gdy oddaje auto do serwisu-mechanika, nie chciałbym zdradzać jak to działa.
    Czy w tym momencie jest jakaś dezaktywacja tego urządzenia, aby zostało to w tajemnicy?

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    Alfa Giulia Veloce

Domyślnie

Cytat Napisał OTTO1 Zobacz post
    Na dniach kupuje Giulię, też chcę ją zabezpieczyć w niekonwencjonalne sposób.
    Mam jednak pytanie do epsonix, gdy oddaje auto do serwisu-mechanika, nie chciałbym zdradzać jak to działa.
    Czy w tym momencie jest jakaś dezaktywacja tego urządzenia, aby zostało to w tajemnicy?
    Uruchamiasz tryb serwisowy odpowiednią sekwencją i w tym momencie zabezpieczenie jest dezaktywowane.

Mieszka w
    Katowice
    Auto
    Giulia Veloce TI Q4

Domyślnie

Ok.
    Widzę za stronie jest też urządzenie do dezaktywacji start/stop.
    W Alfie nie da się tęgo wyłączyć przez komputer?

Auto

Domyślnie

Cytat Napisał loozik Zobacz post
    Uruchamiasz tryb serwisowy odpowiednią sekwencją i w tym momencie zabezpieczenie jest dezaktywowane.
    Dzięki za udzielenie odpowiedzi za mnie

Cytat Napisał OTTO1 Zobacz post
    Ok.
    Widzę za stronie jest też urządzenie do dezaktywacji start/stop.
    W Alfie nie da się tęgo wyłączyć przez komputer?
    nie, przynajmniej nie przez proxi (choć jest ustawienie bo mapa proxi ogólna dla FCA budowana od lat co model/lift itp, ale od razu kupa błędów oraz brak ładowania aku jak wyłączysz - próbowałem przed zabraniem się za dezaktywator na początku 2019r).

Jakiś zestaw produktów zawsze o jakimś rabacie dodatkowym można pomyśleć. Standardowo jest 5% na Kupon rabatowy Alfaholicy u mnie na sklepie. Jakby co najepiej odzywać się na orders(małpa)stuff4car(kropka)com

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Giulia 200 my22

Domyślnie

skasowane

Mieszka w
    Katowice
    Auto
    Giulia Veloce TI Q4

Domyślnie

Epsonix, odezwę się do Ciebie jak już będę miał auto, i raczej kupię oba produkty.
    Co do zabezpieczenia antykradziowego, czy odblokowanie jest możliwe tylko po przez jakąś kombinację przycisków /pin, czy też za pomocą jakiegoś brelok lub coś po bluetooth?
    Chodzi o to że wsiadam do auta i spieszę się, muszę szybko odjechać, a tu trzeba pin wpisywać?