Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Temat: Hałas z uchwytu, zwijacza pasa

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Giulia 200 my22

Domyślnie Hałas z uchwytu, zwijacza pasa

Przy lewym uchu tam gdzie włazi pas zaczęlo mi się coś odzywać, jakby jakaś metalowa spinka delikatnie o coś stukala, odgłos jakby metalowym suwakiem stukać o zamek. Ponaciskalem, powciskałem co się dało i jakby lepiej, ale to pewnie tymczasowe. Miał ktoś z was już tak?

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Giulia MY24, SAAB 9-3 Conv MY11

Domyślnie

Cytat Napisał tomaszko Zobacz post
    Przy lewym uchu tam gdzie włazi pas zaczęlo mi się coś odzywać, jakby jakaś metalowa spinka delikatnie o coś stukala, odgłos jakby metalowym suwakiem stukać o zamek. Ponaciskalem, powciskałem co się dało i jakby lepiej, ale to pewnie tymczasowe. Miał ktoś z was już tak?
    Mam tak w prawie nowym aucie, stuka przy większym wychyleniu pasa do góry i jego ruchu. Jest to dźwięk metalowej prowadnicy stukającej o obudowę. Póki co czekam, czy się to rozwinie.

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Turek
    Auto
    Stelvio FE LPG; Giulia Veloce `17 LPG

Domyślnie

kojarzę, że też to miałem na początku i psiknąłem jakimś sprejem z wurtha do wyciszania plastików i ucichło

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Giulia

Domyślnie

Cytat Napisał bronek90 Zobacz post
    kojarzę, że też to miałem na początku i psiknąłem jakimś sprejem z wurtha do wyciszania plastików i ucichło
    U mnie też się pojawiło delikatnie coś stuknie jak przyspieszam albo wjeżdżam na jakiś podjazd …..
    Myślałem że to może zamek coś się poluzowało ….a gdzie kolego dokładnie psikałeś

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Giulia 200 my22

Domyślnie

Zdjąłem tam tę plastikową osłonkę od pasa i oczywiście co bym nie robił to nic nie słychać. Najgorsze że podczas jazdy też raz sobie pstryka, a raz nie, tzn jak już zacznie to całą drogę, jak nie, to potrafi się nie odzywać wcale. Tylko u mnie to nie jest jakieś stukanie jak tutaj ktoś pisze pasa o obudowe, dosłownie jakby metalowym zamkiem o suwak, jakby jakaś metalowa spinka. To jest b ciche, ale przy samym uchu. Oklejać pas jak bedę tam lał wd40 w tę dziurę? Nic innego mi nie przychodzi do głowy jak nie mogę zlokalizowac.

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Turek
    Auto
    Stelvio FE LPG; Giulia Veloce `17 LPG

Domyślnie

Cytat Napisał tomaszko Zobacz post
    Zdjąłem tam tę plastikową osłonkę od pasa i oczywiście co bym nie robił to nic nie słychać. Najgorsze że podczas jazdy też raz sobie pstryka, a raz nie, tzn jak już zacznie to całą drogę, jak nie, to potrafi się nie odzywać wcale. Tylko u mnie to nie jest jakieś stukanie jak tutaj ktoś pisze pasa o obudowe, dosłownie jakby metalowym zamkiem o suwak, jakby jakaś metalowa spinka. To jest b ciche, ale przy samym uchu. Oklejać pas jak bedę tam lał wd40 w tę dziurę? Nic innego mi nie przychodzi do głowy jak nie mogę zlokalizowac.

Miałem dokładnie to samo, popsikalem gdzie się dało wurthem do plastików i już 4 rok cisza

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Giulia 200 my22

Domyślnie

Dzięki, zrobię to samo. Nawet na opakowaniu tego wurtha dali dokładnie to miejsce skad mi hałasuje także to musi rozwiązać problem