Wielka prośba jeśli ktoś zmienia olej i działa na alfaobd czy mógłby dać opis jak wygląda przebieg tego, procedura. Wykonanie poprawne inspekcji.
Dla będących w temacie to zapewne proste. Powiedzmy że dla pierwszaka, jeśli chodzi o Giulie
Wielka prośba jeśli ktoś zmienia olej i działa na alfaobd czy mógłby dać opis jak wygląda przebieg tego, procedura. Wykonanie poprawne inspekcji.
Dla będących w temacie to zapewne proste. Powiedzmy że dla pierwszaka, jeśli chodzi o Giulie
najpierw bramkę SGW sobie zamontuj - bez tego nic nie zrobisz.
Wiem że musi być. Interesuje mnie także między innymi czy reset dla MA i reset przebiegu i km tego na ekranie są oddzielone w aplikacji, czy to jedna pozycja-procedura-komenda. No i które to będą.
Ostatnio edytowane przez marco_radik ; 03-05-2025 o 17:08
Jezeli Cię interesuje kasowanie inspekcji bez wyciągania SGW odezwij się na priv. Ostatnio testowałen na giulii z 2021 benzyna ( z SGW ) i odbyło się to bez problemu.
Wychowały cię mass media, Nie wysilał się twój mózg
W szkole była też tragedia, Choć ci nie szczędzono rózg!
Radar jest na wierzchu i w standardzie ma tam niezabezpieczony główny CAN przeznaczony dla złodziei . Podłączyć się tam nie ma większego problemu i niepotrzebny bypass. Nawet się zastanawiałem czy nie robić takich trójników pod ten pomysł, gniazdoRadar+wtykRadar+gniazdoOBD.
Ostatnio edytowane przez netzmark ; Wczoraj o 15:28
To powiem ci, że jak kupi od ciebie złodziej, użyje i go z tym złapią... to i tobie się oberwie - pewnie cię nie skażą, ale co prokuratura przeczołga to twojeMusiałbyś mieć dobrze udokumentowane legalne użycie, a z kupującymi zawierać stosowną umowę wyłączającą odpowiedzialność.. tak tak, zaraz ktoś napisze, że producent noża nie zawiera takich umów z nikim, ale tu chodzi o trochę inne paragrafy
znam przypadek, że ktoś napisał legalny program, inna osoba go trochę zmodyfikowała i użyła w mniej konwencjonalnych celach i autor miał problemy
![]()
Na tej zasadzie to jak ktoś kupi ode mnie samochód i kogoś nim zabije to też ja miałbym problem a BMW by nie sprzedało żadnego samochodu w tym kraju ze strachu bo to przecież statystyczne narzędzie zbrodni a nie pojazd....
Poza tym, ten CAN jest tam cały czas na wierzchu i dostępny dla każdego. Nie trzeba specjalnego kabla żeby się do niego dostać. Mój pomysł to tylko ułatwienie dla nieogarnietych "eklektronicznie" a nie żadna furtka.
To już założony na stałe bypass bramki sgw jest większym zagrożeniem.
Ostatnio edytowane przez netzmark ; Wczoraj o 16:31
Wcinając się w dyskusję - Ja łączę się po OBD. Nie testowałem jeszcze zmian parametrów Proxy, ale jak dorwę jeszcze raz jakiegoś Fiata z SGW to przetestuje![]()
Wychowały cię mass media, Nie wysilał się twój mózg
W szkole była też tragedia, Choć ci nie szczędzono rózg!
Wymyśliłeś jakąś metodę jak odblokować SGW?