Strona 167 z 167 PierwszyPierwszy ... 67117157158159160161162163164165166167
Pokaż wyniki od 1,661 do 1,663 z 1663

Temat: [Giulia/Stelvio] ACC, manetki Apple Car Play, Race Mode, kamera cofania Retrofit etc.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

TSR jeden byte w proxi zmodyfikować (z głowy 157 najstarszy bit), ACC to przyciski zmień na te z "kierownicą" i ustawiasz ACC+/wyłączasz CC.
    TJA/HAS musisz mieć kierę z czujnikiem rąk, potem tylko mini zmiany w proxi.
    w AlfaOBD jest ustawienie na wszystko, w MES grzebanie w bitach (co ja wolę haha).

Jeśli chcesz ISC to tylko soft w kamerze musisz mieć nowszy - ori z pierwszych poliftów nie działa (była kampania potem update HALF i proxi)
    Ostatnio edytowane przez epsonix ; Wczoraj o 17:40
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Stelvio 2.0 280KM Veloce MY2021

Domyślnie

Głównie na początek chcę tylko włączyć adaptacyjny i samo czytanie znaków!
    Jak będziesz miał jakąś okazję w wolnej chwili to spójrz który bity odpowiada za TSR. Żebym czegoś nie zabił zamiast włączyć :-).

TJA/HAS - nie jestem przekonany czy to chcę, może później, teraz nie.
    Kierę to w sumie nawet sam nie wiem jaką mam. Ale mam takie coś jak DriverAttentionAssist w menu - nie wiem czy to znaczy że mam czujniki...

ISC - tu wręcz przeciwnie. Nie mam a jeśli by się miało pojawić to bym szukał jak to zabić :-)

EDIT: Już znalazłem pełny opis opcji proxi. Jak ktoś by miał ochotę to służe udostępnieniem.
    TSR: byte 159, bit 6 ma być na 1. Enables TSR. Vehicle must be MY2020+ and have ACC and navigation.
    TSR: byte 159, bit 7 ma być na 1. Enables TSR menu on display. Must have TSR capability.
    Czy 7 uruchamia okno w menu w ktorym mozna to wlaczyc/wylaczyc, a 6 forsuje wlaczenie na stale? Czy też trzeba obydwa?

Ale, epsonix, dzięki za niezawodny odzew i naprowadzenie, że w menu MES'a nie mam co szukać :-).
    Ostatnio edytowane przez netzmark ; Wczoraj o 22:17

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

o ile pamietam to stockowe auta nie mają bit 6 ustawionego dla TSR, faktycznie u siebie przy retrofitcie ustawiłem ale widać mapa proxi sobie a implementacja sobie - nie ma znaczenia

TJA to badziew
    HAS działa w miarę dobrze ale to tylko na ekspresówkach/autostradach które są już w mapie navi - inaczej nie rusza

Nie wiem czy DAA łączy się z czujnikiem w kierownicy - mam wrażenie że to badziew który tylko liczy za długi czas podróży i sugeruję ikonką przerwę na kawkę. ja i tak wcześniej już na petko się zatrzymuję 2x więc nigdy mi się to nie pojawiło haha

ISC, nie korzystam, w menu i tak można wyłączyć wiec dodać możesz, w menu wyłączysz jak ja

MES jest surowy, ale jak popytasz mnie, czy retrofiterów to MES jest first choice na robienie proxi - robi się wg mapy a nie z tysiąca ustawień w AlfaOBD i ma interfejs z początku lat 90tych niewygodny (MES przynajmniej dekadę lepszy i wygodniejszy).

jakby co na priv się zgadajmy - wyślij tel
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.