Strona 167 z 169 PierwszyPierwszy ... 67117157158159160161162163164165166167168169 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1,661 do 1,670 z 1689

Temat: Wbudowana nawigacja

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Stelvio 2.0 280KM Veloce MY2021

Domyślnie

Poszukaj kilka stron wcześniej linków do serwera tomtom. Tylko nie ściągaj wersji 2024.12 bo ta nie dziala już. Tylko 2024.09.

Jest szansa że stracisz wybieranie głosowe. Bo z tym też jest jakiś burdel. Być może ostatnia wersja w której ono dziala to ta prehistoryczna co masz...
    Ostatnio edytowane przez netzmark ; 09-06-2025 o 14:53

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie

Cytat Napisał netzmark Zobacz post
    Jak wymyślą to raczej na pewno będą musieli Ci dać jakiś nowy plik licencyjny. To jak dostaniesz to nie zapomnij o innych :-)

Zobaczymy co i kiedy wymyślą

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Giulia Veloce MY24

Domyślnie

Mam, jakby ktoś szukał:

https://download.tomtom.com/cs/giorg...STRUCTIONS.zip

Z postu epsonix: https://www.forum.alfaholicy.org/sho...=1#post2375171
    Dzięki!

To najnowsza działająca na MY24 wersja? Może by do przyklejonego wątku '[Giulia] Strona z aktualizacjami map.' wrzucać takie działające linki? Już bez dyskusji, ewentualnie z komentarzem jak coś działa/nie działa - co by łatwiej było znaleźć.

Jak rozumiem, strona mopar z mapami nikomu nie dziala, nie tylko mi.

Co do wybierania głosowego: Ja się z nim nigdy nie mogłem dogadać
    Ostatnio edytowane przez wirtold ; 10-06-2025 o 07:48

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto

Domyślnie

Na pewno najnowsza dzialajaca do MY21, ale to chyba identyczna platforma co MY24.
    Nastepna z grudnia krzyczy o nowy plik licencyjny.
    Strona chyba działa ale nic na niej nie ma ani tez subskrypcji przedluzyc nie można. Bo to premium takie jest!

Mnie głosowe też nie interesuje ale ostrzegłem Cię bo dla niektorych jest ważne.

Auto
    Giulia Veloce MY24

Domyślnie

Z tego co widzę, ta mapa 2024.09 to ta taka podzielona - osobno wschód i zachód europy. Kto to wymyślił... Nie żebym jeździł do Atlantyku tam i z powrotem, ale chyba pozostanę na razie przy tym co mam. Swoją drogą jakim cudem w tej mojej (2023.06) jest nowa obwodnica Zawiercia? Za to nie ma starego kawałka obwodnicy Gliwic? To nawet ta sama droga - DK78. Ja nie pojmuję.

A strona mopar z mapami, owszem, działa, ale o kant d. takie działanie... Pociesza mnie, że to nie tak, że tylko u mnie się coś pochrzaniło

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto

Domyślnie

Podzial na wschód zachód nastąpił już z rok temu. Mapa się rozrosła a pamięć w stacji ograniczona, również troche szybsze wgrywanie dzięki temu. Polska jak widzisz jest w obu katalogach więc wielkiego problemu nie ma, jestem teraz we Wloszech (Stelvio i Tonale zaliczone) i to na wschodniej mapie jak pamiętam.
    Ogolnie jak dla mnie to powinny być mapy krajowe tak jak w mapach chyba HERE. Updaty Zachodnich krajow wiele nie wnoszą, a aktualizacja samej Polski zajęła by 3 minuty zamiast niemal godziny.
    Drugi chory skladnik to zintegrowane z mapą POI i budynki 3D które zajmują od cholery miejsca, i też mogłyby być w oddzielnych plikach.
    Konsekwencje mariażu z Tomtomem.

Odnosnie nie pojmowania to ja nie rozumiem czemu ważny fotoradar w Warszawie na S-ce alarmuje 100m wczesniej gdzie nic nie ma, a te 100m dalej zaczyna się odcinkowy wcale nie pokazywany. I tak od trzech updatow, co ciekawe pierwsza mapa z tym fotoradarem byla ok, a od kolejnej jak schrzanili to tak jest do tej pory.

Mnie przewrotnie pociesza fakt, ze subskrypcja mi się skończyła to nie jestem wkur*ny że nie mam czegoś za co zaplacilem :-).

Odnosnie Zawiercia, to Tomtom często zamieszcza trasy które są jeszcze nie oddane. Niedawno jeszcze radośnie wytyczal z Wawy do Krakowa częścią s-ki na ktorej jeszcze nie było finalnej warstwy asfaltu za to stały maszyny i trasa zagrodzona w koncowej fazie ale wciaz budowy. U Ciebie mogło być podobnie.
    Ostatnio edytowane przez netzmark ; 10-06-2025 o 09:26

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Stelvio 2.0/200KM

Domyślnie

A ja odwrotnie - nawet chciałem wybulić na kolejne przedłużenie aktualizacji (bo nie mam AA, a to co wbudowane navi daje mi wystarczyło, z wybieraniem głosowym też nie miałem problemów). Ale nic z tego, nie ma i nie będzie...

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto

Domyślnie

To nie jest odwrotnie. Tez bym raczej kupil jakby było dostepne.
    Ale jakbym kupił wcześniej a teraz nie mógł wykorzystać to było jeszcze bardziej nie klawo. Stąd ta "radość".

Auto
    Giulia Veloce MY24

Domyślnie

Stelvio i Tonale - Pięknie! A teraz mamy 'Junior', może to jakieś warte zobaczenia przedszkole w Milanie..?

POI, na moje oko, są aktualizowane OTA - wnoszę po obserwacji zmian konfiguracji pomiarów odcinkowych na DK88 w Gliwicach i Zabrzu. Same się pojawiły, najpierw były źle, potem się naprawiły, a updatu nie robiłem.

Cóż, na razie liczę na to, że jednak jakoś w końcu to ogarną i aktualizacje zaczną działać...

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Giulia 200 my22

Domyślnie

U mnie po zalogowaniu do maps.mopar też nic nie pokazuje, żadnych info, tylko że niedostępne, wcześniej pokazywało ostatnią i kiedy pobrane itp. Sama fabryczna nawigacja z wybieraniem głosowym dla mnie często była wygodniejsza niż to łaczenie po AA, włączanie lokalizacji w telefonie, czekanie aż sie wszystko uruchomi i samo wybieranie, potem telefon się grzeje i wyrzuca z AA. W fabrycznej dodatkowo jeszcze dochodzą shortcuty wysówane z góry. Bez wybierania głosowego cięzko mi sie korzysta z fabrycznej (dotyku nie uzywam)