Strona 294 z 295 PierwszyPierwszy ... 194244284285286287288289290291292293294295 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2,931 do 2,940 z 2943

Temat: Zakup Stelvio/Giulia po faceliftingu

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Giulia, Giulietta

Domyślnie

Cytat Napisał netzmark Zobacz post
    Jeżeli założysz z przodu tablicę z szeroką ramką to przednie czujniki to łapią. Problem jest stary i znany. Wiele serwisów przykręca wręcz tablice bezpośrednio do podstawki bez żadnej ramki żeby mieć to z głowy. Może masz jakiś nowy samochód M23 czy coś i to poprawili.
    MY21
    Mam normalną ramkę z reklamą salonu, której nie zdejmowałem, bo i po co. Niektórzy mogą dostać palpitacji serca na samą myśl.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał wip Zobacz post
    No to podsumowałeś Włochów
    W Polsce ...

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Brwinów k/Warszawy
    Auto
    Lancia Lybra 2.0 Comfortronic, Lancia Ypsilon '16 ALFA ROMEO GIULIA Q4 18'

Domyślnie

Cytat Napisał Nelson Zobacz post
    U mnie żadne czujniki nie głupieją.
    Wszelkie małe tablice, a nie daj Boże te krótkie w samochodzie do tego nie kwalifikującym się, to druciarstwo, wieśniactwo i objaw kompleksów.
    Powinno za to zabierać dowód rejestracyjny, co niestety rzadko się zdarza, skoro u mnie w okolicy jeździ Tico z krótki tablicami i nikt z tym nic nie robi.

- - - Updated - - -

Straż Miejska nic do tego nie ma, a Policja wiadomo jaki poziom sobą reprezentuje, zwłaszcza teraz.

Każda modyfikacja w samochodzie może być druciarstwem i wieśniactwem. Nawet wkładanie zapachu do środka auta.
    Jakby mi było wszystko jedno czym jeżdżę, to brałbym passata.
    Tylko mi nie mów, że taka tablica odwraca uwagę i ubezpieczalnia nie wypłaci pieniędzy z tego powodu.
    Jestem ciekaw jak oceniasz nowe BMW, które mają podświetlane grille z przodu. Ty sobie nie możesz czegoś takiego założyć, bo nie przejdzie przeglądu, ale możesz sobie kupić BMW i problem z głowy
    Ostatnio edytowane przez zinedine11 ; 22-06-2025 o 20:58

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Giulia, Giulietta

Domyślnie

Cytat Napisał zinedine11 Zobacz post
    Każda modyfikacja w samochodzie może być druciarstwem i wieśniactwem. Nawet wkładanie zapachu do środka auta.
    Jakby mi było wszystko jedno czym jeżdżę, to brałbym passata.
    Tylko mi nie mów, że taka tablica odwraca uwagę i ubezpieczalnia nie wypłaci pieniędzy z tego powodu.
    Spokojnie mogę udowodnić, że odwróciła moją uwagę. Wystarczy, że z racji mniejszych liter dłużej mi zajęło przeczytanie co na niej jest i przez to nacisnąłem na hamulec 0.2 sekundy później.

Jestem ciekaw jak oceniasz nowe BMW, które mają podświetlane grille z przodu. Ty sobie nie możesz czegoś takiego założyć, bo nie przejdzie przeglądu, ale możesz sobie kupić BMW i problem z głowy
    Nie istnieje dla mnie coś takiego jak BMW, więc mnie to nie interesuje. Nawet jakbym wygrał na loterii, to na drugi dzień bym się tego pozbył nawet za pół ceny.

Użytkownik Alfista Avatar tomaz
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    166 3.0V6 Sportronic | szybkie daily

Domyślnie

Poruszyłeś bardzo ciekawy wątek. Coś co często jest wiejskim tuningiem i za co nie przejdziesz przeglądu (i dobrze) nagle zastosowane przez producenta staje się "homologowane" i już nikomu nie zagraża. Śmiech na sali, bo ostatnio niektóre rozwiązania to tragedia stylistyczna i/lub funkcjonalna za którą 10 lat temu powodując wypadek byłbyś wyklęty przez dziennikarzy, zlinczowany i wtrącony finalnie do więzienia
    Takie <piiii> czasy

Dobry wątek na HydePark.
    166 2.5V6 CF2 Sportronic była | 166 3.0V6 CF3 Sportronic @ 241KM / 291Nm jest
    Moja 166 Grigio Chiaro: http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ml#post1222435
    Więcej Alfy: https://www.youtube.com/channel/UCA7...kh5YZ4Hy4vTsew
    Szybkie daily: https://www.forum.alfaholicy.org/prz..._s5_tomaz.html

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Brwinów k/Warszawy
    Auto

Domyślnie

Właśnie odebrałem swoje Stelvio Veloce z 2025r.
    Dopiero teraz zauważyłem, że mam zewnętrzne podświetlenie tylko wnętrza klamek bez oświetlenia powierzchni koło auta. Jakoś przełknąłem. Moja Giulia 2018 miała i klamki i otoczenie.
    Ale to podświetlenie jest tylko w PRZEDNICH DRZWIACH.
    Nie wiem czy to błąd przy produkcji, czy specjalnie zrobione.
    Jeżeli specjalnie, to jak może marka, która aspiruje do bycia premium takie coś zrobić...

Macie na to jakieś rady? Boli mnie to niemiłosiernie...

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Stelvio 2.0 280KM Veloce MY2021

Domyślnie

A tylne drzwi otwierałeś?

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Właśnie odebrałem swoje Stelvio Veloce z 2025r.
    Dopiero teraz zauważyłem, że mam zewnętrzne podświetlenie tylko wnętrza klamek bez oświetlenia powierzchni koło auta. Jakoś przełknąłem. Moja Giulia 2018 miała i klamki i otoczenie.
    Ale to podświetlenie jest tylko w PRZEDNICH DRZWIACH.
    Nie wiem czy to błąd przy produkcji, czy specjalnie zrobione.
    Jeżeli specjalnie, to jak może marka, która aspiruje do bycia premium takie coś zrobić...

Macie na to jakieś rady? Boli mnie to niemiłosiernie...
    klamki tylne podswietlane wypadly ze speca juz ze 2-3 lata temu. Jakie podswietlanie wokol auta masz na mysli?
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Brwinów k/Warszawy
    Auto

Domyślnie

W klamce od dołu miałeś dodatkową diodę LED, która oświetlała powierzchnię przy samochodzie. Delikatnie, ale oświetlała.
    Tu masz zdjęcie mojej Giulii:

https://drive.google.com/file/d/1-hL...ew?usp=sharing

Ciekawe czy jest kabel wyprowadzony w drzwiach z tyłu, bo jestem gotów dokupić klamki z ledami, żeby to mieć...
    Ostatnio edytowane przez zinedine11 ; 25-06-2025 o 20:16

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

dobra, poszedłem do auta i popatrzyłem, tak, w mojej giulii 2018 jest tez od dołu druga - powiem CI że nawet nie wiedziałem haha. w Tonale 2023 mamy już po nowemu, czyli tylko lampka w przednich drzwiach i wewnątrz klamki.
    co do wiązek na tyle, a kto to wie, może też być loteria - musiałbyś to rozerbać i sprawdzić, i to nie tylko drzwi, ale wiązkę do drzwi - serio chce Ci się? może i dziwna/symboliczna oszczędność i tu można dyskutować po co w ogóle takie zmiany robić (więcej kosztuje zmienić niż zaoszczędzą na pewnie max kilkudziesięciu tys sztuk pobiedzonych (też nie każda wersja miała w ogóle podświetlanie, więc tylko te liczymy), tylko czy to jest jakaś ważna funkcja? mi tam wystarczają przednie podświetlane a i to trochę zbędny bajer - można powiedzieć tylko wygląd ewentualnie drobna pomoc przy zamykaniu bo lepiej w nocy widzę gdzie nacisnąć przycisk zamknięcia na klamce (więc funkcjonalnie to tylko przód ma jakiś sens skoro guzika nie ma na tylnych)
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Stelvio 23 Veloce

Domyślnie

W moim MY23 tego nie ma, a szkoda, fajnie to wygląda.