Od prawie roku nie mam już Giulii ale sentyment do forum pozostał więc pozwolicie, że czasem coś napiszę. Widzę, że nadal aktualizacja map w AR to jedna wielka porażka. Jak jeszcze miałem Giulię, to przy zakupie otrzymałem zapewnienie, że aktualizacja jest raz na kwartał, przez trzy lata. Na początku faktycznie tak było ale chyba w 2018 się zes...ło. Walczyłem z ówczesnym FAP o przedłużenie okresu bezpłatnych aktualizacji w ramach rekompensaty (chyba z 1,5 roku nie było aktualizacji albo były niedziałające - "starsi" użytkownicy forum pewnie pamiętają). FAP był nieugięty więc zadałem im pytanie, ile aktualizacji będę miał w ramach dokupionej subskrypcji - w odpowiedzi otrzymałem informację, że "będę uprawniony do nieograniczonej liczby dostępnych aktualizacji w okresie trwania umowy". Zadałem dodatkowe pytanie czy jak w tym czasie będzie jedna aktualizacja to znaczy, że zapisy umowy zostały zrealizowane? Odpowiedź FAP: TAK, oczywiście, przecież nie określają ile tych aktualizacji będzie. Tak więc przesiadłem się na AA z Tomtomem i zapomniałem o fabrycznej navi. A teraz, z pespektywy roku bez Giulii widzę, że nic się nie poprawiło. Pozdrawiam Alfaholików.