Strona 176 z 177 PierwszyPierwszy ... 76126166167168169170171172173174175176177 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1,751 do 1,760 z 1769

Temat: Giulia- felgi, opony

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Giulia Quadrifoglio

Domyślnie

Oczywiście możesz mieć zimówki na 19".

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Na tą zimą w Veloce na sprężynach RWD będę miał 19x8 + 19x9, na lato wskoczyły felgi z Q kute 19x8.5 + 19x10.

PS, jakby ktoś szukał felg 18, to mam komplet 4szt 18x8 ET33 PSW Dubai antracite z którymi mogę się rozstać za 1300zł przy odbiorze osobistym - stan proste ale mają trochę obtarć na rancie + przy otworach/dekielkach już są utlenienia alu (niestety, wada felg z maszynowo obrabianym frontem w zimie po latach) - nie wygląda źle ale też nie pięknie - ewentualnie do odmalowania jak ktoś ma tanio dojście.
    Jakby co mam też dystanse Eibach 15mm które stosowałem na tyle żeby fajnie wyglądało, oraz odpowiednio dłuższe śruby - możemy się dogadać jakoś.

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMG_3466.jpg
Wyświetleń:	24
Rozmiar:	88.9 KB
ID:	290614

Nazwa:	IMG_3467.jpg
Wyświetleń:	17
Rozmiar:	51.3 KB
ID:	290615

Nazwa:	20201224_131143.jpg
Wyświetleń:	19
Rozmiar:	111.9 KB
ID:	290616
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Polska
    Auto
    AR

Domyślnie

Cytat Napisał andrzejek Zobacz post
    Oczywiście możesz mieć zimówki na 19".
    A Ty jakie masz felgi i opony na zimę?

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Polska
    Auto
    AR

Domyślnie

Cytat Napisał tomaszko Zobacz post
    Doczytaj czy to nie jest jedynie kwestia łańcuchów na koła.
    Co prawda jest też info nt. łańcuchów ale w tym przypadku nie o to chyba chodziło. Najpewniej źle zinterpretowałem zapis bowiem zdanie wcześniej które zacytowałem jest napisane że cyt

"UWAGA Alfa Romeo, we współpracy z firmą Pirelli, opracowała specjalnie dla modelu Alfa Romeo Giulia gamę opon zimowych, które można odróżnić dzięki oznaczeniu „AR”. Opony z oznaczeniem „AR” zapewniają lepsze osiągi i bezpieczeństwo samochodu. Alfa Romeo nie może zapewnić zgodności opon niezatwierdzonych, które mogą prowadzić do nieprawidłowego funkcjonowania samochodu."

Zatem najpewniej chodzi tu tylko o wspomnianego producenta Pirelli, więc może być tak że inni producenci produkują opony zimowe w wymiarze 19" które można zastosować. Być może samo Pirelli ma już dedykowane opony zimowe w tym rozmiarze. sprawdzę to.
    Ostatnio edytowane przez tomekna ; 13-07-2025 o 12:46

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Polska
    Auto
    AR

Domyślnie

Podsumowując, jeśli ostatecznie można mieć opony zimowe na takich samych oryginalnych 19" felgach, to według rekomendacji mogę kupić opony tego samego producenta czyli Pirelli. Z tego co przeglądam byłyby to takie opony:

1. przód Winter Sottozero 3 225/40 R19 93H RF XL cena 873
    2. tył Pirelli Winter Sottozero 3 255/35 R19 96H RF XL cena 1444zł

- - - Updated - - -

Cytat Napisał epsonix Zobacz post
    Na tą zimą w Veloce na sprężynach RWD będę miał 19x8 + 19x9, na lato wskoczyły felgi z Q kute 19x8.5 + 19x10.
    Jeśli można zapytać a jakie zakładasz nabyć felgi i jakie myślisz kupić opony?
    i tak trochę OT w jaki sposób wrzucasz zdjęcia? Pytam bo próbowałem już nie raz i za każdym razem wyskakuje jakiś błąd i nie mogę nic wrzucić jedynie zdjęcie z linkiem do strony na którym go można zobaczyć.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Kolpak
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    Giulia Q

Domyślnie

Cytat Napisał tomekna Zobacz post
    Podsumowując, jeśli ostatecznie można mieć opony zimowe na takich samych oryginalnych 19" felgach, to według rekomendacji mogę kupić opony tego samego producenta czyli Pirelli. Z tego co przeglądam byłyby to takie opony:

1. przód Winter Sottozero 3 225/40 R19 93H RF XL cena 873
    2. tył Pirelli Winter Sottozero 3 255/35 R19 96H RF XL cena 1444zł

- - - Updated - - -

i tak trochę OT w jaki sposób wrzucasz zdjęcia? Pytam bo próbowałem już nie raz i za każdym razem wyskakuje jakiś błąd i nie mogę nic wrzucić jedynie zdjęcie z linkiem do strony na którym go można zobaczyć.
    Jeśli chcesz, to napisz w kwestii kół - wyjaśnię, dobiorę, dam ofertę. alfa-autopon@wp.pl

Auto

Domyślnie

Cytat Napisał tomekna Zobacz post
    Felgi już mam, takie same jak ori miałem, tylko kupiłem nówki (srebrne "koniczyny").
    Opon jeszcze nie szukałem, jest na to czas. Raczej kupię bez runflata, spodziewam się że z opon premium lub wyższej średniej będzie jakiś wybór.

CO do wrzucania zdjęć - ileś miesięcy mi nie działało to, zgłaszałem ja i wielu, ale teraz się udało - nawet się zdziwiłem bo lecę z jakiegoś kampingowego otwartego WiFI któe ogólnie muli, ale się udało
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Polska
    Auto
    AR

Domyślnie

Raczej kupię bez runflata, spodziewam się że z opon premium lub wyższej średniej będzie jakiś wybór.
    Dlaczego bez Ruflata? Rozumiem że rozmiar będzie 19'?

Auto

Domyślnie

Dlatego że nie lubię, letnie setupy (19" 8/9" mix a teraz 8.5/10" mix) już mam 3 parę opon bez runflata, zimowe miałem dotychczas w Giulii bez (na 18)

Tak na szybko looknąłem, na zimówki może wezmę Vredestein-y albo Hankooki - obie wysoko oceniane i nie rujnują porfela, a w tym sezonie mam jeszcze do kupienia komplet opon lato 21" do Ghibli (+felgi jakieś lżejsze) i komplet zimówek 20", do tego Giulia 19 zimowe (a już kupiłem do Giulii 2 komplety felg i letnie opony) tak wiec choć częściowo trzeba jakieś drobne oszczędności włączyć

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Polska
    Auto
    AR

Domyślnie

Dlatego że nie lubię,
    Sorry że będę drążył, jeśli można dopytać. Są jakieś różnice w użytkowaniu opon z i bez Runflat'u prócz trwałości opony?
    Ostatnio edytowane przez tomekna ; 15-07-2025 o 07:02