Witam wszystkich Alfochilików. Postaram się zwięźle opisać swój problem z Julką i proszę o pomoc. Jak w tytule klimatyzacja nie chce działać. Włącza się co jakiś czas na chwilę i zaraz wyłącza. Pomyślałem , że trzeba dobić czynnika chłodzącego i oddałem Alfę do mechanika. Miało być szybko i fachowo ale zaczęły się problemy bo po uzupełnieniu gazu problem nie ustał. Fachowiec wymienił cewkę kompresora, czujnik ciśnienia i jak to określił ,,coś tam jeszcze" bez rezultatu. Skasował 7 stówek i stwierdził że z jego strony wszystko jest w porządku odsyłając mnie do elektryka.Ponoć rozmawiał z jakimś zaprzyjaźnionym elektrykiem i może to być moduł klimatyzacji lub panel sterujący. Obdzwoniłem kilku okolicznych elektryków ale żaden nie chciał podjąć się naprawy zbywając mnie brakiem czasu.Cóż było robić. Podłączyłem drugi panel sterujący kupiony na Allegro wykasowałem błędy programem AutoCom 2021 i klima zaczęła działać ale jak się okazało nie na długo bo tylko jeden dzień i wszystko wróciło do stanu początkowego.W załączniku przedstawiam zdjęcia z odcztu błędów z wczoraj i z dzisiaj. Błąd dzisiejszy B1929 nie da się wykasować.Może ktoś z was miał podobny przypadek i podzieli się wiedzą za co będę bardzo wdzięczny.