Posiadam i używam zarówno zmieniarkę na 10 płyt CD - Blaupunkt CDC 08, oraz cyfrowy emulator zmieniarki mp3, 10 katalogów po max 100 utworów - Yatour 06. O ile znam się na medycynie, to nie da się połączyć jednocześnie obydwu. Nawet nie próbuję. Radio pewnie by zgłupiało, a może byłby konflikt na poziomie elektrycznym. Nie chcę czegoś spalić. Ja mam rozgałęzienie z kostek z tyłu radia i jedna odnoga idzie kablem do bagażnika, gdzie jest zmieniarka CD, a druga odnoga idzie w okolice schowka, gdzie zamontowałem cyfrowa zmieniarkę mp3. Używając jednego podpinam do niego wtyczkę, a od drugiego odłączam. Aby użyć drugiego, robię na odwrót.
Takie przełączanie jest trochę fatygujące i mało eleganckie. W czasie jazdy się nie da - muszę się dokopać do zmieniarki w bagażniku, a jak bagażnik zawalony, to może być słabo. No i z pozycji kierowcy kiepsko manipulować pod schowkiem.
Może ktoś ma jakieś zgrabne rozwiązanie. Może wystarczy jakimś pstrykiem przełączać tylko jakiś jeden sygnał na tym rozgałęzieniu? Nie znam rozkładu sygnałów w wiązce do zmieniarki i czy jest jakiś taki sygnał, który decydowałby - która zmieniarka ma reagować na sterowanie z radia?