czy w Stelvio przy zainstalowanym i działającym TSR(ACC+) itd jest opcja jakowaś w której tempomat dostosuje predkość do ograniczenia rozpoznanego przez TSR ? ..... /w menu tego nie widze /
czy w Stelvio przy zainstalowanym i działającym TSR(ACC+) itd jest opcja jakowaś w której tempomat dostosuje predkość do ograniczenia rozpoznanego przez TSR ? ..... /w menu tego nie widze /
Musisz mieć odblokowane w proxi ISC (Intelligent Speed Control) po czym w menu załączyć jego użycie.
Przy czym tempomat tylko podpowiada zgodnie z odczytanymi znakami a Ty musisz to przyciskiem zaakceptować lub nie.
Gdzie w Mesie szukać takiej opcji? Posiadam wersję 5.3 i w zakładce proxy nigdzie nie ma wzmianki o ISC, HAS oraz TJA
Jak Wam działa system TJA? Czy w Stelvio 2020r. były jakieś aktualizacje polepszające prace tego systemu? Bo jak dla mnie ten system działa tragicznie. Jadąc dziś dwugodzinną trasę próbując cały czas jechać na TJA system może maksymalnie działał bez zarzutów przez jakieś 200m. Dosłownie maksymalnie co 10 sekund wyłączenie systemu i komunikat z problemem sczytywania linii. Jak z systemem HAS? Działa tylko na autostradach czy na drogach szybkiego ruchu też? Dodam, że miałem wcześniej system LKA (który działa bardzo dobrze) i sam dodałem przyciski i aktywowałem HAS, TJA i ISC w Mes. Czy wymagana jest jeszcze jakaś kalibracja?
- - - Updated - - -
Troche było nauki, ale dałem rade. Świetna sprawa, że cos za co trzeba płacić producentowi grube pieniądze robisz to praktycznie za darmoDzięki