Strona 179 z 179 PierwszyPierwszy ... 79129169170171172173174175176177178179
Pokaż wyniki od 1,781 do 1,790 z 1790

Temat: Giulia- felgi, opony

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Fiat Punto

Domyślnie

Panowie, na zimę kupujecie runflaty też? Oryginalne opony letnie mam pirelli zero. Jak nie kupujecie runflatów, to wozicie zapas w bagażniku?

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

NIe lubię runflatów, zarówno letnie jak i zimowe "zwykłe". wożę tylko kompresorek i uszczelniacz, ale w Giulii nigdy nie musiałem korzystać.
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Giulia

Domyślnie

Cytat Napisał epsonix Zobacz post
    NIe lubię runflatów, zarówno letnie jak i zimowe "zwykłe". wożę tylko kompresorek i uszczelniacz, ale w Giulii nigdy nie musiałem korzystać.
    Moim zdaniem opony typu run-flat są świetnym wyborem do Giulii, zwłaszcza te letnie. Dzięki swojej sztywniejszej budowie lepiej przekazują intencje kierowcy. Mam też opony całoroczne bez tej technologii i prowadzenie na nich jest znacznie gorsze — auto "pływa" i często wpada w poślizg, co uniemożliwia dynamiczną jazdę.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Nowy Sącz okolice
    Auto
    GIULIA Q, GIULIA 2.0T,ABARTH 500,AR 147 JTD 16V,fiat barchetta

Domyślnie

Czy ktoś z Was ma ma na Giulii zamontowane Racing Line I5660 ?

Auto
    Fiat Punto

Domyślnie

spoko, ale zimowe run flaty mają sens?

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Subaru OBK 3.6 MY12, Giulia 2.0T MY23

Domyślnie

Cytat Napisał blaszany Zobacz post
    Moim zdaniem opony typu run-flat są świetnym wyborem do Giulii, zwłaszcza te letnie. Dzięki swojej sztywniejszej budowie lepiej przekazują intencje kierowcy. Mam też opony całoroczne bez tej technologii i prowadzenie na nich jest znacznie gorsze — auto "pływa" i często wpada w poślizg, co uniemożliwia dynamiczną jazdę.
    A nie są takie "plastikowe" właśnie, czyli za sztywne? Kiedyś miałem takie w Outbacku (na takich przyjechał z US, pewnie nawet oryginalne), to piszczały na byle zakręcie i czuć było, że jak się porządnie nie rozgrzały to jednak ślizgawka. Wiadomo, samochód o innej charakterystyce, ale mocą podobny.

Auto

Domyślnie

Ori 19" Pirelli PZero AR RF nie były wcale ani przyczepne zbytnio (szczególnie zimne, jak i mocno rozgrzane na torze - oczywiście tu po upuszczaniu ciśnienia które wzrastało mocno), ani nie było wcale komfortowe wystarczająco na nasze połatane ulice, kostki, studzienki itp. Micheliny PS4S bez RF pod każdym względem lepsze i daily i mokre i zimne i na torze. Kupiłem nowy komplet teraz na nowe felgi z Q właśnie PS4S bo tak byłem z nich zadowolony. Do mojego innego nowego nabytku włoskiego (i znacznie mocniejszego) też kupuję opony bez RF.
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Auto
    Fiat Punto

Domyślnie

Ori 19" Pirelli PZero AR RF nie były wcale ani przyczepne zbytnio (szczególnie zimne, jak i mocno rozgrzane na torze - oczywiście tu po upuszczaniu ciśnienia które wzrastało mocno), ani nie było wcale komfortowe wystarczająco na nasze połatane ulice, kostki, studzienki itp. Micheliny PS4S bez RF pod każdym względem lepsze i daily i mokre i zimne i na torze. Kupiłem nowy komplet teraz na nowe felgi z Q właśnie PS4S bo tak byłem z nich zadowolony. Do mojego innego nowego nabytku włoskiego (i znacznie mocniejszego) też kupuję opony bez RF.

ale jeździsz w zimie na ori 19 felgach? czy masz inny komplet 18stki? Jeśli tak to wszystkie taka sama szerokość? Felgi oryginalne czy jakieś zamienniki?
    W ogóle czy warto iść w oryginalne felgi z ASO ? Bo jednak są o wiele droższe niż zestaw zamienników, a czy to warte tej ceny? W sensie na ile odczuje to poza innym wyglądem?
    Ostatnio edytowane przez kulisek ; Dzisiaj o 13:12

Auto

Domyślnie

parę postów wcześniej pisałem, że na nowy sezon przsiadam się na 19", akurat ori nówki utrafione z wyprzedaży. Dotychczas jeździłem na 18 aftermarketowych (tu akurat wszystkie 8"/225 szerokość, tylko tył na dystansie żeby wyglądało auto jako tako), nawet wklejałem fotki te parę postów wyżej bo chcę je sprzedać - niepotrzebne mi. 18" na zimę też były OK, miałem je odmalować, ale trafiły się akurat w przyzwoitej cenie ori 19 i dałem się podkusić na zimę.

Auto
    Fiat Punto

Domyślnie

parę postów wcześniej pisałem, że na nowy sezon przsiadam się na 19", akurat ori nówki utrafione z wyprzedaży. Dotychczas jeździłem na 18 aftermarketowych (tu akurat wszystkie 8"/225 szerokość, tylko tył na dystansie żeby wyglądało auto jako tako), nawet wklejałem fotki te parę postów wyżej bo chcę je sprzedać - niepotrzebne mi. 18" na zimę też były OK, miałem je odmalować, ale trafiły się akurat w przyzwoitej cenie ori 19 i dałem się podkusić na zimę.
    Sorry nie denerwuj się, ten temat ma 179 stron i ciężko wszystko pamiętać. Wolisz jeździć na 19stach w zimie staggered czy na 18stach aftermarketowych w setupie square? Sorry za głupie pytania, ale jestem zielony w temacie. Przy poprzednich autach nie miałem takich dylematów, bo miałem mniejsze/takie same wszystkie 4 koła.