Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy 123456
Pokaż wyniki od 51 do 56 z 56

Temat: Lpg 2.0 280

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Turek
    Auto
    Stelvio FE LPG; Giulia Veloce `17 LPG

Domyślnie

Cytat Napisał Paszczak Zobacz post
    @bronek90 jakie masz spalanie Pb i LPG na trasie i wokół komina?
    Stelvio użytkuje tylko w trasie i średnio wychodzi 9-10 l gazu a dotrysk pb poniżej litra, giulia jeździ tylko na miejscu, często odcinki po 3 km i tam w zależności od pory roku, latem około 2.5l pb, zima 4l a gazu zazwyczaj około 12-13

Użytkownik Świeżak Avatar Paszczak
    Auto
    była Giulietta 1.4 120 KM 2012r, Giulia RWD Ti Sport 2018r

Domyślnie

Stelvio super, podobnie jak u mnie w Giulii. Średnia z kilkunastu tys. to 1.4 Pb i 9 lpg. Najlepszy wynik jeśli chodzi o Pb, to 0,9l na trasie 1600 km. Krótkie odcinki niestety powodują większe zużycie.

Mieszka w
    Turek
    Auto

Domyślnie

Stelvio super, podobnie jak u mnie w Giulii. Średnia z kilkunastu tys. to 1.4 Pb i 9 lpg. Najlepszy wynik jeśli chodzi o Pb, to 0,9l na trasie 1600 km. Krótkie odcinki niestety powodują większe zużycie.
    U mnie najmniej 0.7 ale to była trasa do Chorwacji gdzie jechałem na strzała w jedną i ma strzała wracałem, ciągła jednostajna jazda i po przebiegu 3000 km wyszło 21 l benzyny a takto w okolicy 1l wychodzi. Ostatnio w stelvio zaszwankowal mi wtrysk LPG po przebiegu 35 tkm, wymieniłem całą listwę żeby pojedynczych nie wymieniać ale to groszowe sprawy, 350 zł i godzinka pracy, takto bezobsługowe póki co

Auto

Domyślnie

Jak często wymieniasz filtry? Ja póki co użytkuję LPG dopiero drugi rok i właśnie skończyła się gwarancja, ale jak na razie spokój.

Mieszka w
    Turek
    Auto

Domyślnie

Jak często wymieniasz filtry? Ja póki co użytkuję LPG dopiero drugi rok i właśnie skończyła się gwarancja, ale jak na razie spokój.
    Co wymianę oleju 8-10 tkm, spokojnie możnaby 2x wydłużyc interwał ale to groszowe sprawy i zawsze zmieniam, ledwo zabrudzony fazy lotnej, fazy ciekłej czysty.

Auto

Domyślnie

Masz 2 filtry fazy lotnej? Do filtra fazy ciekłej dostęp jest bezproblemowy, ale lotne są trochę zakopane, trzeba trochę zdemontować. Miałem w Giulitcie LPG BRC i tam zmiana co 15 lotny i co 30 ciekły.

Uprawnienia