O ile pamiętam Stelvio RWD występowało 2.2 diesel 150 koni i 2.0 bena 280 koni na USA- nie było innych RWD
O ile pamiętam Stelvio RWD występowało 2.2 diesel 150 koni i 2.0 bena 280 koni na USA- nie było innych RWD
może, nie interesowałem się poza tym że coś gdzieś mi w jakiś słabszych wersjach przeleciało przed oczami.
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
W chwili obecnej mam dwa samochody giulię z 2017r. oraz stelvio z 2024r.
Wybór jest jasny jak masz rodzinę , która generuje bagaże oraz rowery tylko tylko stelvio
Jak jesteś wolnym strzelcem giulia.
Demonizujecie strasznie. Mam 2+2 i jest ok w Giulii. Do wożenia rowerów jest hak albo dach i tu i tu, drzwi tyle samo, trochę mniej miejsca na nogi, ale ciasno nie jest dla standardowego człeka. Kwestia ustawnych walizek i bagażnik na tygodniowe wypady daje radę.
Małym fiatem ludzie do Grecji dawali radę :-).
Ja się zgadzam, opędziliśmy Julką trasę Lublin -> Gdańsk -> (prom) -> Sztokholm -> Malmo -> Billund -> Berlin -> Lublin w 11 dni, rodzina 2+2, bardzo komfortowo. Nikomu niczego nie brakowało i chcą więcej.
Ale wiadomo, jak czyjaś żona wymaga sama walizki 100l na 3 dni, to nie przejdzie![]()
Ostatnio edytowane przez jo_gurt ; Dzisiaj o 14:38
Mam zarówno giulie jak i stelvio, 200 cm wzrostu i na każdy dalszy wypad tylko stelvio. Bagażnik giulii nadaje się tylko do pakowania toreb bo przez nieregularne kształty i zwężenie przy tylnej kanapie jest mało ustawny, nie wyobrażam sobie pakować tam walizek. W środku też dużo mniej przestrzeni, a przy fotelikach z tyłu to już jest ciasno. Niemniej prowadzenie giulii jest lepsze niż stelvio, zawieszenie lepiej wybiera nierownownosci chociaż u mnie może to być wina felg, stelvio 20, giulia 18.
A ja z innej paki.... Kocham Alfe. Podobają mi sie oba modele o ktorych tu mowa. Ale... Widziałem ostatnio film z remontu zawieszenia Stelvio rocznik 2019 i zwątpiłem.
Jest teoria, ze jesli kogos stać na drogi samochód to stać go tez na serwisowanie i naprawę. Oby tak bylo w przypadku kolegi zastanawiającego sie nad zakupem[emoji869]
Wysłane z mojego SM-A566B przy użyciu Tapatalka
Jest 166 3.0 V6 24v Distinctive
Jest Fiat Tipo SW Lounge 1.4 t-jet
Była 166 FL 2.4 JTD R5 10v Black Metallescente
Była 145 1.4 TS Edizione Sportiva
Z serwisowaniem nie powinno być kłopotu finansowo również. Aczkolwiek nie spieszy mi się i najchętniej kupię dobrze zadbany model z polskiego salonu. No i taka jest Gulia mimo przebiegu 105 tys. Pierwszy olej po 3 tys., później regularnie między 10 - 15, po 60 tys. zmieniony dynamicznie olej w skrzyni, po 90 tys. tarcze tylne i klocki. Bezbarwna folia na progach, słupkach i przy klamkach. Wewnątrz jak nowa. Nie gazowana na zimno. Więc skłaniam się na ten moment ku tej opcji bo rodzinkę mam 2 + 1 więc miejsca też powinno wystarczyć. Aaaale nie jeździłem jeszcze Stelvio. To nastąpi w sobotę wiec optyka może się zmienić.
Napiszcie jeszcze proszę o swoich doświadczeniach z `multi air`. Czy najlepiej zmieniać przy 150 tys., czy jeśli zadbana to czekać do jakichś objawów? Jaki olej stosować, czy dodajecie jakieś uszlachetniacze no i co ile wymieniacie świece?
Pozdrawiam i dzięki za wszystkie odpowiedzi.