Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 40

Temat: Czy przerobienie świateł ala GTA jest legalne

Rajek
    Gość

Domyślnie

Cóż w weekend bedzie trzeba spróbować

RONI
    Gość

Domyślnie

Jeszcze się nie zdarzyło, żeby podczas kontroli sprawdzali przednie reflektory w moim aucie. Oczywiście, słyszałem o przypadkach zatrzymania dowodu z powodu HIDów, polakierowanych tylnych lamp na tzw. czarny mat lub samych kierunków, bądź też montażu jakichś lamp-wynalazków na wzór lexus a'la lexus, po włączeniu których ciężko było odróżnić kierunkowskaz od przeciwmgielnego
    Nie zapominajmy jednak z drugiej strony, jak "przyjazne" jest nastawienie policji do reszty świata w naszym kraju. Może się zdarzyć (czysto hipotetycznie), że w szeregach drogówki znajdzie się jakiś pseudo miłośnik AR, który będzie wiedział, że to nie oryginał, a co za tym idzie, skieruje Alfę na badanie zabierając dowód. Czysta teoria ale w praktyce może się zdarzyć. Trochę zachodu, ale gra warta świeczki zakładając rzecz jasna, że światła te spełniają normy oświetleniowe zgodne z przepisami kodeksu ruchu drogowego i przechodzą przegląd.

Cytat Napisał bubu321 Zobacz post
    - to chyba tak było kiedyś, w pierwszej kolejności zabiorą dowód rejestracyjny, tylko na 7 dni.
    - i do powtórnego przeglądu technicznego.
    - w moim przypadku tak było, na szybach była folia "prosto z Włoch".
    Trzeba pamiętać, że to jednak nie folia na szybach, której przepustowość można sprawdzić na miejscu w kilka sekund.
    "Jeśli na pierwszy rzut oka nic nie rzuca się w oczy" --> jest OK.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar minciu
    Mieszka w
    Bolesławiec
    Auto
    156 2.4JTD 2002r 150KM CF3

Domyślnie

Przeróbka homologowanych lamp jest nielegalna. Tak jak już wcześniej ktoś wspomniał. Ale z drugiej strony na lampach nie ma oznaczenia jaki był kolor wkładu. Co do wpływu na światło, bo będzie tak jak ktoś pisał bez refleksów. Czyli nawet lepiej jak na homologowanych. Jeśli ktoś upiera się na wepchanie Hidów do lamp z AR, to moim skromnym zdaniem pierwsze czym powinien się zająć, to przemalowanie wkładów na czarno. Troszkę poprawi to linię światło-cień.

Podsumowując jest to nie legalne, ale nikt do tego się nie przyczepi. A jak trafi się misio alfista, to przecież będzie jeszcze nam przychylny Nie wierzę, żeby kogoś udupił za to. A nawet jeśli zabierze dowód, to po przeglądzie i tak nam go oddadzą.

Co innego soczewki i hidy. To akurat można sprawdzić na oznaczenia z klosza, z jakimi światłami było homologowane.
    DolnySlask - Boleslawiec. Zgorzelec. Jelenia Gora

Chetnie Pomoge w zakresie:
    AlfaDiag FiatEcuScan MultiEcuScan - diagnostyka
    MPPS KWP2000 Galletto - zgrywanie map paliwa
    STAG KME - instalacje LPG

Użytkownik Romeo Avatar kt0sfajny
    Mieszka w
    Luxembourg | Rzeszów
    Auto
    Byla Alfa Romeo 156 TS

Domyślnie

Cytat Napisał minciu Zobacz post
    Przeróbka homologowanych lamp jest nielegalna. Tak jak już wcześniej ktoś wspomniał. Ale z drugiej strony na lampach nie ma oznaczenia jaki był kolor wkładu. Co do wpływu na światło, bo będzie tak jak ktoś pisał bez refleksów. Czyli nawet lepiej jak na homologowanych. Jeśli ktoś upiera się na wepchanie Hidów do lamp z AR, to moim skromnym zdaniem pierwsze czym powinien się zająć, to przemalowanie wkładów na czarno. Troszkę poprawi to linię światło-cień.

Podsumowując jest to nie legalne, ale nikt do tego się nie przyczepi. A jak trafi się misio alfista, to przecież będzie jeszcze nam przychylny Nie wierzę, żeby kogoś udupił za to. A nawet jeśli zabierze dowód, to po przeglądzie i tak nam go oddadzą.

Co innego soczewki i hidy. To akurat można sprawdzić na oznaczenia z klosza, z jakimi światłami było homologowane.
    dzisaj na forum czytalem watek http://www.forum.alfaholicy.org/styl...156_super.html o gosciu ktory za 200zl przerabia lampe na soczewkowa tzn.200 od sztuki niektorzy sie skusili i pisza ze efekt fajny i lepsze swiatlo
    gdzie kucharek szesc tam jest co poklepac| jeszcze tu wroce | jezdze alfa bo mnie stac;P

Użytkownik Romeo Avatar twardy
    Mieszka w
    Bielawa/Wroc
    Auto
    Była 156 20V, chwilowo jakieś Mitsu

Domyślnie

Teraz już 240 a nie 200, ale nie chce mi się ściągnąć zderzaka i zostać bez alfy na czas wysyłek/roboty.

Poza tym, nieciekawy kontak. Pisałem maila, ale osoba wystawiająca aukcje nie panimaju o co kaman. Dla mnie sprawa była prosta. Wysłałem fotke jak wygląda reflektor i jak chciałbym żeby wyglądał po wstawieniu soczewki i zapytałem o cenę i czas realizacji oraz czy będzie działać redulacja świateł. Dostałem odp żebym sobie dzwonił. No kurde, ale przecież wszystko opisane jak dziecku...

To ich strona: www.regeneracja-hc.com
    Jestem optymistą w takich sprawach, ale ta informacja nie zachęca:
    Wszystkie tego typu przeróbki dokonujemy na życzenie klienta i na jego odpowiedzialność
    No i do tego reklamy Google na ich stronie - dla mnie to po prostu odstraszacze... Dlatego szukam firm zajmujących się regeneracją w dolnośląskim. Jak macie jakieś namiary proszę o info. Może jestem zbyt wyczulony przez to, że siedzę w branży internetowej...
    Ostatnio edytowane przez twardy ; 30-10-2009 o 15:44

Mieszka w
    Luxembourg | Rzeszów
    Auto
    Byla Alfa Romeo 156 TS

Domyślnie

Cytat Napisał twardy Zobacz post
    Teraz już 240 a nie 200, ale nie chce mi się ściągnąć zderzaka i zostać bez alfy na czas wysyłek/roboty.

Poza tym, nieciekawy kontak. Pisałem maila, ale osoba wystawiająca aukcje nie panimaju o co kaman. Dla mnie sprawa była prosta. Wysłałem fotke jak wygląda reflektor i jak chciałbym żeby wyglądał po wstawieniu soczewki i zapytałem o cenę i czas realizacji oraz czy będzie działać redulacja świateł. Dostałem odp żebym sobie dzwonił. No kurde, ale przecież wszystko opisane jak dziecku...

To ich strona: www.regeneracja-hc.com
    Jestem optymistą w takich sprawach, ale ta informacja nie zachęca:

No i do tego reklamy Google na ich stronie - dla mnie to po prostu odstraszacze... Dlatego szukam firm zajmujących się regeneracją w dolnośląskim. Jak macie jakieś namiary proszę o info. Może jestem zbyt wyczulony przez to, że siedzę w branży internetowej...
    w tamtym watku chwalili goscia ale to moze byc roznie
    kilka lamp mogl faktycznie zrobic zeby miec dobra opinie a potem moze walki krecic ludzie mu wysla lampy i potem ani lamp ani kasy
    i zawsze tez ktos moze zrobic strone i sie pod niego podszywac albo ze taniej robi to samo
    glosno bylo kilka mikechow temu o sklepach internetowych z elektornika ludzie w ciemno przelewali kilka tys za telewizory i teraz ani tv ani kasy
    gdzie kucharek szesc tam jest co poklepac| jeszcze tu wroce | jezdze alfa bo mnie stac;P

Superjahu007
    Gość

Domyślnie

JA już napisałem - półtora roku temu jako jeden z pierwszych wysłałem mu lampy do 156 SW do dzisiaj wyglądają jak nowe .

Mieszka w
    Luxembourg | Rzeszów
    Auto
    Byla Alfa Romeo 156 TS

Domyślnie

Cytat Napisał Superjahu007 Zobacz post
    JA już napisałem - półtora roku temu jako jeden z pierwszych wysłałem mu lampy do 156 SW do dzisiaj wyglądają jak nowe .
    wiem czytalem
    a ten gosc daje jakis paragon ,gwarancje czy cos??
    ale fakt ze bez sprawdzenia wysylanie w ciemno nie jest dobrym pomyslem
    bo z reguly jak ktos robi oszustwo to wychodzi z zalozenia ze ktos powie"a tam 200zl szkoda czasu na policje itd" i mu odpusci

Superjahu007
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał kt0sfajny Zobacz post
    a ten gosc daje jakis paragon ,gwarancje czy cos??
    Zadzwoń i zapytaj sam , ja już tego za Ciebie robić nie będę bo mam wszystkie lampy przerobione

Mieszka w
    Luxembourg | Rzeszów
    Auto
    Byla Alfa Romeo 156 TS

Domyślnie

Cytat Napisał Superjahu007 Zobacz post
    Zadzwoń i zapytaj sam , ja już tego za Ciebie robić nie będę bo mam wszystkie lampy przerobione
    ja nie chce przerabiac ty robiles u niego;d to myslalem ze wiesz czy ci dal paragon albo gwarancje;d
    ale fakt ze gdybys nie zaryzykowal to bys teraz nie mial soczewek;d albo bys mial ale duzo drozej
    dobra bo z tematu o legalnosci zeszlismy na temat soczewek i goscia ktore "poprawia"lampy