Kayrol, z tym ASO i pytaniem się na forum, to porównanie ci trochę nie wyszło.
Kayrol, z tym ASO i pytaniem się na forum, to porównanie ci trochę nie wyszło.
Alfa Romeo rządzi i wymiata na ulicach świata. Gniecie diesle i auta D.
Alfa Romeo 155 2.0 16V TS '97 - była
Alfa Romeo 156 2.0 16V TS '98 - była
Renault Laguna III 2.0 T '08 - była
Dodge Caliber 2.0 CVT '07 - był
Renault Laguna 2.0 dCi '12 - jest
Lancia Delta 1.4 TB '09 - była
Alfa Romeo GT 2.0 JTS '04 - jest
Troche OT ale przypomniała mi się wypowiedź Leszka Kołakowskiego która brzmiała mniej więcej tak :"Życie może być piękne i ciekawe pod warunkiem, że nie będziemy oczekiwać w życiu szczęścia..".Z Alfą jest tak , wsiadasz i już wiesz albo zaczynasz narzekać, że nie ma miejsca na kubek czy butelkę wody ,że może ciasnawo, że kanapa się nie składa , materiały może nie takie albo myślisz "to jest to".W przeciwnym razie będąc skażonym obiegową opinią o generalnie włoszczyźnie ze wskazaniem na AR każda najdrobniejsza usterką będzie dla Ciebie jedynie potwierdzeniem, że "czepa było kupić Niemca"A tak cieszysz się designem (mimo iż 99% osób oleje mój samochód w ogóle nie zauważając go na ulicy ja sam się do siebie uśmiecham na jego widok) , jazdą i jesteś szczęśliwym człowiekiem
![]()
do samochodów mam stosunek nad wyraz emocjonalny. I jeśli Alfa odwdzięczyłaby mi się tak jak ja bym o nią dbał to myślę, że byłaby to satysfakconująca znajomość![]()
Polecam obejrzeć :
http://www.youtube.com/watch?v=jgG1wF7OZn4
Wszystko jest kwestią gustu, ale 166 przed liftem mi się bardziej podobała.
AR 156 1.8 TS ( 2001-2006)
AR 159 1.9 JTDM 16V ( 2006-2009)
AUDI A5 2.0 TFSI MTM (2009 -2014)
BMW 528i F10 ( 2014 - 2019 )
BMW 540i G30 ( 2019 -
Lewostronnym powolno jeźdźcom mówimy kategorycznie NIE !!!
przed liftem ładniejszy był przód auta i ładniejsza kierownica....
Korzystając z okazji chciałbym poinformować, że w najnowszym numerze (45) Auto Świat jest artykuł o następczyni AR 166 - modelu 169. Co prawda są to jedynie dwie strony prezentacji - nie wnoszą nic super nadzwyczajnego dla alfamaniaka i nie różnią się zbytnio on newsów znajdywanych w sieci na temat Alfy 169![]()
czytaj forum Lucekto już było w innym wątku
))
Zarówno przed jak i po lifcie przód jest niezły, ma swój charakter, nawiązuje do AR i nie da się go pomylić z żadnym innym. Co prawda przy fl designerzy mogli się bardziej postarać, przecież nich ikt nie gonił.
Co do kierownicy natomiast, to się nie zgodzę, ta po fl jest piękna, bardzo ergonomiczna, mniejsza i super leży w dłoniach, a jeśli do tego jest jeszcze wielofunkcyjna, to już niczego więcej nie trzeba. Żeby się tylko przyciski tak szybko nie ścierały.
Pozdrawiam.
- Rafał
Sorki za maly OT:
Takie zacne towarzystwo, a od jakiegoś czasu tyle jadu się wylewa na tym forum...
Nie ladnie... wstydzić powinniście się Panowie....
A teraz na temat: artykul dobrze napisany, dość oczywisty dla posiadacza 166, ale... też mnie zadziwila opinia o v6 turbo....
Pozdrawiam i życzę wszystkim więcej spokoju i dystansu, a przede wszystkim trochę pokory.