Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy 1234
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 40

Temat: Czy przerobienie świateł ala GTA jest legalne

Użytkownik Romeo Avatar twardy
    Mieszka w
    Bielawa/Wroc
    Auto
    Była 156 20V, chwilowo jakieś Mitsu

Domyślnie

Nie tak do końca zeszliśmy z tematu, bo na stronie tej firmy jest informacja, że po takiej przeróbce lampy tracą swoją homologację
    Żeby było jasne, nie podejrzewam użytkownika z allegro, że mógłby być oszustem. Tylko po prostu takie niepotrzebne schodki się robią. Skoro podawany jest kontakt, ja wysyłam do osoby odpowiedzialnej za zamówienia z internetu zapytanie, a otrzymuję informację, żebym sobie dzwonił do szefa.

Cały czas kusi mnie soczewka. Ale jak się zdecyduję to pewnie będę chciał włożyć HID'y 5000K no i jakieś spryskiwacze.
    Np:
    http://allegro.pl/item799411328_xeno...torow_kpl.html

Brakowałoby tylko mechanizmy samopoziomuącego, ale myślę, że nikt by się nie czepiał, a może nawet nie rozpoznał, że to dłubany xenon.

Robi się trochę kosztów, bo 500zł przeróbka, ~150zł spryskiwacze...
    Co o tym myślicie?

PS. Superjahu007 - wysyłałeś reflektory, czy zawoziłeś? Ile to trwało?

Użytkownik Romeo Avatar kt0sfajny
    Mieszka w
    Luxembourg | Rzeszów
    Auto
    Byla Alfa Romeo 156 TS

Domyślnie

Cytat Napisał twardy Zobacz post
    Nie tak do końca zeszliśmy z tematu, bo na stronie tej firmy jest informacja, że po takiej przeróbce lampy tracą swoją homologację
    Żeby było jasne, nie podejrzewam użytkownika z allegro, że mógłby być oszustem. Tylko po prostu takie niepotrzebne schodki się robią. Skoro podawany jest kontakt, ja wysyłam do osoby odpowiedzialnej za zamówienia z internetu zapytanie, a otrzymuję informację, żebym sobie dzwonił do szefa.

Cały czas kusi mnie soczewka. Ale jak się zdecyduję to pewnie będę chciał włożyć HID'y 5000K no i jakieś spryskiwacze.
    Np:
    http://allegro.pl/item799411328_xeno...torow_kpl.html

Brakowałoby tylko mechanizmy samopoziomuącego, ale myślę, że nikt by się nie czepiał, a może nawet nie rozpoznał, że to dłubany xenon.

Robi się trochę kosztów, bo 500zł przeróbka, ~150zł spryskiwacze...
    Co o tym myślicie?

PS. Superjahu007 - wysyłałeś reflektory, czy zawoziłeś? Ile to trwało?
    oni pisali ze regulacja swiatel nadal dziala i ze mozna wybrac czy sie chce zeby lampa byla regulowa czy nie
    gdzie kucharek szesc tam jest co poklepac| jeszcze tu wroce | jezdze alfa bo mnie stac;P

Superjahu007
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał twardy Zobacz post
    wysyłałeś reflektory, czy zawoziłeś? Ile to trwało?
    Wysyłane - 1 tydzień .

Rajek
    Gość

Domyślnie

Witam Panowie mam dwa pytanka odnośnie przednich lamp Czy ktoś mnie może naprowadzić jak je się demontuje żebym jutro przy demontażu nie miał jakieś niespodzianki i Czy po demontażu i zamontowaniu już ich z powrotem wymagana jest regulacji świateł? Dodaje że chcę jutro zabrać się za przeróbkę ala GTA pzdr

Użytkownik Alfa i Omega Avatar lesio80
    Mieszka w
    tychy
    Auto
    Narazie Fiat Panda 1.2 i 60 szalonych chabet , AR będzie za jakiś czas

Domyślnie

http://forum.alfaclub.pl/viewtopic.p...light=gta+look
    tu jest wszystko oprucz dalej rozklejania, a jak zamontujesz to musisz ustawić, ja też tylko wymieniałem, i jak założyłem to jedna lampa paatrzyła w ziemie a druga oświetlła księżyc także myśle że bez ustawienia się nie obejdzie.
    Przed założeniem lamp radze dobrze sobie osadzić żarówki, zawsze jeden problem mniej.

Użytkownik Rowerzysta Avatar regis
    Mieszka w
    Przemyśl
    Auto
    156 2,5 v6 '99

Domyślnie

a ja mam jeszcze jedno pytanie co do lamp.
    Jak długo wytrzymuje taki wypolerowany powtórnie poliwęglan?
    Czy lampy nowe nie mają wierzchniej utwardzanej warstwy dzięki której utrzymują się dłużej.
    Wydaje mi się ze np. w telefonach na wyświetlaczu jest warstewka która jest twardsza i jak ją zeszlifować to pomimo że da się wypolerować taką powierzchnię to jest ona miękka i szybko się porysuje z powrotem.

Pytam bo zastanawiam się nad przerabianiem i polerowaniem starych vs. zakup nowych Depo.
    Ma ktoś jakieś dłuższe doświadczenie z takimi eksperymentami?

Użytkownik Fachowiec Avatar slavol
    Mieszka w
    Chodzież
    Auto
    Ford

Domyślnie

Podepnę się do prośby kolegi wyżej. Są tu użytkownicy którzy polerowali klosze i prośba jak długo już jeżdżą i jak się sprawują. Rysy,myjnie czy nie matowieją? Lampy są pokryte jakimś lakierem który trzeba usunąć i zostaje goły poliwęglan.
    Mustang 2012 3.7 V6 , na razie musi wystarczyć...

Superjahu007
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał slavol Zobacz post
    Podepnę się do prośby kolegi wyżej. Są tu użytkownicy którzy polerowali klosze i prośba jak długo już jeżdżą i jak się sprawują. Rysy,myjnie czy nie matowieją? Lampy są pokryte jakimś lakierem który trzeba usunąć i zostaje goły poliwęglan.
    Wystarczy poczytać ten temat , kilka postów wyżej napisałem :
    Cytat Napisał Superjahu007 Zobacz post
    JA już napisałem - półtora roku temu jako jeden z pierwszych wysłałem mu lampy do 156 SW do dzisiaj wyglądają jak nowe .
    Tylko że ja nie odwiedzam myjni automatycznych

Użytkownik Romeo Avatar kt0sfajny
    Mieszka w
    Luxembourg | Rzeszów
    Auto
    Byla Alfa Romeo 156 TS

Domyślnie

pewnie sa jakies preparaty ktorymi po polerce mozna spryskac zeby utworzyly warstwe ochronna
    gdzie kucharek szesc tam jest co poklepac| jeszcze tu wroce | jezdze alfa bo mnie stac;P

Użytkownik Romeo Avatar andro34
    Mieszka w
    Płońsk-holandia
    Auto
    Alfa Romeo 156 1,9 JTD 2005r i AR 147 JTDm 2005r.

Domyślnie

p
    Cytat Napisał slavol Zobacz post
    Są tu użytkownicy którzy polerowali klosze i prośba jak długo już jeżdżą i jak się sprawują. Rysy,myjnie czy nie matowieją? Lampy są pokryte jakimś lakierem który trzeba usunąć i zostaje goły poliwęglan.
    polerowałem klosze lamp z powodzeniem,ale warunek jest tai że nie wolno usuwać tej powłoki ochronnej mimo że jest miejscami naruszona.to tak jakby usunąć skórkę z pomidora...

do tej operacji potrzebna jest specjalna pasta polerska i maszynka oraz bardzo drobny papier ścierny i szlifierka oscylacyjna.wszystko było robione mechanicznie.
    poniżej efekt:
    Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	DSC00307 [].jpg
Wyświetleń:	248
Rozmiar:	87.0 KB
ID:	7994  

moja druga ulubienica...