Witam, od jakiegoś czasu zauważyłem że pompa wtryskowa w moim samochodzie brzęczy i wydaje dziwne dźwięki, więc postanowiłem się tym zająć i pojechałem na diagnostykę komputerową, a tam Pan informuje Mnie że mojego samochodu nie da się z diagnozować(Alfa Romeo 155 2,5 TD 94r ) bo nie mam wtyczki do kompa, pojechałem na następną diagnostykę i tam znowu usłyszałem to samo. Domyślam się że wtyczka znajduje się po lewej stronie pod kierownicą gdzieś w okolicy przekaźników ale nie jestem pewien, więc jeżeli ktoś wie dokładnie gdzie ona jest i jak wygląda to będę wdzięczny za odpowiedź. Wracając do pompy wtryskowej i dźwięków jakie wydaje to jakiś czas temu z ciekawości rozkręciłem górną pokrywę pompy i na włączonym zapłonie widać jak nastawnik bardzo szybko się rusza powodując brzęczenie, czy to normalne?? Próbowałem zasięgnąć informacji u różnych źródeł min. w diagnostyce komputerowej i tam powiedzieli mi że to normalne bo ten nastawnik ustawia się w zależności od temperatury otoczenia etc.... W związku z tym mam kilka pytań odnośnie owej pompy wtryskowej, jak jest ona sterowana?? Czy przez jakiś przekaźnik?? Na jakiej zasadzie działa?? Na załączniku zaznaczyłem nastawnik dawki który brzęczy.