mam zagadne od jakiegos czasu... wstaje rano.... ide do samochodu.... siadam...... i wszyskie szyby paruja.... a zaraz po wejsciu sa od srodka az mokre... jak temu zaradzic, co jest przyczyna?? poprosze o pomoc
mam zagadne od jakiegos czasu... wstaje rano.... ide do samochodu.... siadam...... i wszyskie szyby paruja.... a zaraz po wejsciu sa od srodka az mokre... jak temu zaradzic, co jest przyczyna?? poprosze o pomoc
wilgoć w aucie np
możesz dobrze wysuszyć autko
ja np często pod koniec jazdy opuszczam szybki i jadę tak kawałek co by się przewietrzyło :-)
slyszalem ze to moze byc przez filtr przeciwpylkowy... mozliwe to jest??
o tym samym napisałem do ciebie w knajpie
możliwe
dzieki, nie zauwazylem
Może być filtr,ale o tej porze roku to najczęstszą przyczyną będzie raczej wilgoć;/jeśli mas wycieraczki z materiału,to możesz założyć gumowe,bo te pierwsze bardzo lubią wilgoćz tym,że z kolei fajniej to wygląda-wybór należy do użytkownika
![]()
widzisz, a ja wogole wycieraczek nie mam..... zadnych
kondzik1985 zacznij od wysuszenia samochodu, później wymień filtr klimy (wypsikanie jakimś plakiem albo czymś innym do klimy nie zaszkodzi) wymyj wszystkie szyby od środka i zainwestuj w gumowe dywaniki i będziesz miał na 100% spokój.
Pozdrawiam
Michał (p.maiki)
Było 146 1.4 TS 97r 2006-2008, 147 1.6 TS 02r 2008-2009, 156SW fl 1.9 JTDM 2003r 2009-2014
Zacznij od wymycia od środka szyb jakimś środkiem do mycia szyb okiennych. Najprostsze a dużo daje.