Witam. Jak mam sprawdzić czy obieg powietrza nie jest cały czas zamknięty bo już niemam pojęcia co może być przyczyną ciągle zaparowanych szyb. Może po prostu się zawiesiło coś i nie przełącza na obieg otwarty.
Witam. Jak mam sprawdzić czy obieg powietrza nie jest cały czas zamknięty bo już niemam pojęcia co może być przyczyną ciągle zaparowanych szyb. Może po prostu się zawiesiło coś i nie przełącza na obieg otwarty.
a kiedy filtr kabinowy był wymieniany ?
jakoś na wakacjach.
Jesienią tez mi lekko parowały szyby dopóki nie wymieniłem filtra (filtrów) kabinowych. Czuć w końcu, że zaczęło dmuchać, a o parze na szybach wewnątrz nawet nie ma mowy.
A płynu chłodzącego Ci nie ubywa?
Płynu nie ubywa. Na panelu przełączałem i tak i tak ale to nie pomaga.
Nie pamiętam budowy ale tam gdzie filtr powietrza się wkłada może dojrzysz klapę od ciepłego/zimnego powietrza. No i przetestować czy silniczek pracuje i czy klapa się przesuwa.
jak przyciszysz nadmuch, żeby nie huczał, i zmienisz obieg z otwartego na zamknięty (albo odwrotnie), to usłyszysz silniczek sterujący klapami. Sprawdź, czy będzie słychać. Może to Ci się zrypało? A samochód kilka chwil po zgaszeniu silnika automatycznie ustawia klapy w pozycji zamkniętej (pewnie, żeby wilgoć nie wchodziła do samochodu).