Ja kupiłem na allegro zamienniki lamp depo komplet 300zł + hid xenon za 160zł i efekt jest oszałamiający.
Ja kupiłem na allegro zamienniki lamp depo komplet 300zł + hid xenon za 160zł i efekt jest oszałamiający.
Może Ci sie wydaje, ze masz dobrze ustawione. W 145 np jest tak, że jak światła mijania ustawione są na 0 to są najdłuższe, na 3 jest widać najgorzej.
Chyba w każdym współczesnym aucie tak jest?
tomkolp czy mógłbyś zarzucić jakiś przykładowy link z allegro takich hidów? B nie wiem zupełnie na które patrzeć![]()
Ostatnio edytowane przez rooshyo ; 27-11-2009 o 02:21
W moim te plastiki był tak wygrzane że sie same rozpadły w drobny makale znalazłem nowy sposób i zrobiłem z blachy potrzebny migomat i trochę umiejętności z jednej strony wspawałem metalową spinkę żeby wkręcić śrubę do regulacji a z drugiej napawałem główkę śrubki i wyszlifowałem na kształt kulki. Jedno jest pewne niezniszczalne
![]()
http://allegro.pl/item828171451_zest..._gwar_24m.html
w razie awarii są do tego tanie żarniki
http://allegro.pl/item822191858_zarn..._gwar_12m.html
Montaż to jakieś 30minut. Trzeba rozwiertką wywiercić dwie dziury o średnicy około 2.5cm.
Ostatnio edytowane przez tomkolp ; 27-11-2009 o 13:45
No wiesz, dla mnie jak ktoś ma jakieś 4300K to luzik, sam takie zamontuję chyba. Bo wolę mieć w lusterku kogoś z soczewką i takim hid'em, niż z niebieską żarówką z pod kasy w Tesco świecącą w niebo = w oczy..
Jak dla mnie Policja powinna ścigać jedynie tych, co mają jakieś mega niebieskie... Choć i tak wolałbym, żeby ścigali za basowe tłumiki w 1.4 niż za HID'y![]()
Jeżeli coś może poprawić widoczność a nie oślepia to dla mnie nie będzie problemem. Koledze nie chodziło chyba o wizualny tjuning rodem ze straganu z napisem: EFEKT XENOn MUROWANY
Sam zamówiłem właśnie zamienniki lamp Depo i jak nie będzie dużej poprawy to kupię Hid'y 4300K na próbę i porównam![]()
AR 146ti 2.0 16v '96
AR 155 1.8 16v '97+ podtlenek LPG
AR 155 2.0 16v '95
AR 156 SW 2.4 JTD '01 - biała perła
AR 156 SW 2.5 V6 192KM '02 + podtlenek LPG
No masz rację, że nie mają samo poziomowania i sprysków... Ale co do oślepiania na nierównej drodze to nie bardzo wiem, o czym piszesz. Bo przecież jak światła są dobrze ustawione i żarnik jest w soczewce, która dobrze skupia światło to nie powinno być problemu. Oczywiście nie piszę, że to będzie efekt jak w prawdziwej instalacji ksenonowej, ale raczej jak dobierze się normalną barwę żadnego oślepiania nie będzie. Znajomi mają w kilku autach i nikt nigdy im nie zamrugał długimi, a czasami wystarczy, że zamontujesz nowe reflektory, a nie ustawisz i już co który kierowca długimi daje, że go oślepiasz... a przecież nie ma wtedy żarnika, tylko zwykła żarówka.
Więc ja jestem zdania, że dobrze ustwione światła, soczewka + żarniki powiedzmy max 6000K i powinno się tylko poprawić. A jak kto nie ma sprysków to musi co stację latać ze szmateczką. Bo faktycznie, efekt będzie dobry tylko na czystym reflektorze. Wiele osób na forum ma taki zestaw i nie narzeka na oburzenie innych z naprzeciwka, więc nie czepiajmy się zbytnio czegos, co może nie jest takie złe... Nie mówię tu o legalności, bo to inna bajka!
Pozdrawiam,
GrzesiuŻar
AR 146ti 2.0 16v '96
AR 155 1.8 16v '97+ podtlenek LPG
AR 155 2.0 16v '95
AR 156 SW 2.4 JTD '01 - biała perła
AR 156 SW 2.5 V6 192KM '02 + podtlenek LPG