witam jak jade jest jakis łuk i jade minimum 60-80km to słysze głosny szum, im wyzsze obroty tym głosniej na prostej jest cicho dopiero tak przy 160 zaczyna słychac deliktany szum co to moze byc przegub?? jak tak to zewnetrzny wewnetrzy?
witam jak jade jest jakis łuk i jade minimum 60-80km to słysze głosny szum, im wyzsze obroty tym głosniej na prostej jest cicho dopiero tak przy 160 zaczyna słychac deliktany szum co to moze byc przegub?? jak tak to zewnetrzny wewnetrzy?
a może łozysko przód?
U mnie był ciekawy objaw: szum podczas jazdy z predkosciami pow 20-30kmh a przy przyspieszaniu powyżej 120kmh czuc bylo wyrazne wibracje na kierownicy, które ustawały po zdjeciu nogi z gazu, nawet przy prędkosciach przekraczjących 150kmh... wibracje były tylko przy dodawaniu gazu... W ASO powiedzieli że półoś do wymiany i łozyska.
Powód? Opony lub źle wywazone/moze krzywe felgi. Po zmianie kół na zimowe objawy zniknęły, ani nie szumi, ani nie ma wibracji. Dlatego proponuje zacząc od kół...
ale szum jest jak skrecam kierownica łuk jakis itp zakret pocniejszy... na prostej drodze cichutko jest
łożysko do wymiany
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
łozysko raczej by cały czas było słychac...a jak jade prosta droga to nic... przy skrecaniu słychac i jak daje gazu na zakrecie
ja jedziesz w lewo i szumi to prawe lozysko albo na odwrot
potwierdzam.. łożysko przód szumi podczas skretów.
Łozysko do wymiany. Podnies przod i przekrec sobie kołem to powinienes usłyszec
a można wymienic samo łożysko?? czy to jest razem z piasta i sie całosc wymienia (bo 300zł za całosc no nie mało)
łożysko do przedniego koła jest z obudową mocującą ale bez piasty.piastą nazywają je sprzedający
http://moto.allegro.pl/item836293199...od_piasta.html
natomiast łożysko tylnego koła jest z piastą
http://moto.allegro.pl/item843726883...yl_skf_ss.html
tak jak piszą koledzy,na pewno masz łożysko w jednym z kół do wymiany.
moja druga ulubienica...