Witam. (AR 156 2.4JTD 100KW) Dziś wymieniałem olej u mechanika i się dopytałem co to za dźwięk wydobywający się z pod maski... Odpowiedział że prawdopodobnie tak musi być -_-" (trochę żenująca odpowiedź) no ale nie dałem spokoju przyszło 4 mechaników stali patrzyli dumali i wydumali... luźny łańcuszek napędzający pompę oleju... No myślę sobie ok łańcuszek to łańcuszek niech zamawiają... i tu mały suprajs... samego łańcuszka nie można dostać (zmieników brak) telefon do serwisu... a w serwisie odpowiedź 1100zł bo samego nie sprzedają tylko z pompą olejową i czymś tam jeszcze...śmierć w oczach... No i tu moje pytania się pojawiają... Czy może ktoś coś takiego robił i znalazł gdzieś sam łańcuszek? Pytanie drugie a jak nie wymienię to co ?
(mimo szczerych chęci brak kasy... narazie wsadziłem w częsci zamienne ponad 2k więc nie mam 1100 bonusowej kasy)
Widziałem że większość ludzi ma problem z dieslem że jakiś klekot z pod maski i metaliczny dźwięk... No myślałem że to zawory ale mechanicy twierdzą że zawory są ok... No to już nie mam pomysłu...
Szukałem na forum ale nic takiego nie widziałem