witam
alfa 2002 po lifcie
do czego służy ten przycisk???? w instrukcji nie znalazłem...![]()
witam
alfa 2002 po lifcie
do czego służy ten przycisk???? w instrukcji nie znalazłem...![]()
Strona 181 instrukcji
Zapobiega poślizgowi kół w trakcie ruszania. Jednym słowem jak wyłączysz to możesz gumy palić przy ruszaniu.
Co posiadam: Fiat Brava 2.0 20V 155KM, Opel Meriva A
Co mi się przez łapki przewinęło:
Alfa Romeo: 156 1.8 TS, 156 2.4 M-JET, 166 3.2 V6 24V Lancia: Lybra 2.4 JTD, Delta 1.8ie, Thesis 2.4 JTD Hyundai: Lantra 1.6 GLS, BMW: E90 320d, Fiat: Stilo 1.9 8v, Brava 80 16v, Brava 80 16v, Brava 100 16v, Marea 155 20v, Renault: Laguna III 2.0 16v
Dla tych którym się nie chce szukać, będę tak dobry![]()
Włoski geniusz, włoska technologia, włoska pasja.
spadł śnieg wiec można spokojnie teraz sprawdzać funkcjonowanie tego bajeru. no i własnie mam pytanie jak to ma działać!!!??? gdy dodaje gwałtownie gazu koła obracają mi sie w miejscu normalnie!! nie czuje żadnej różnicy, po prostu mieli kołami.Zapala mi sie jedynie żółta kontrolka z trójkatem otrzegawczym koło wskażnika prędkości.
Myślałem ze bedzie to działać tak jak ABS tylko w drugą strone!!!
ze tak zapytam, kontrolka przy przycisku Ci sie swieci czy nie?? Jesli swieci to ASR masz wyłączony.
Pytam bo juz kiedys ktos miał podobną sytuacje, tylko myslał ze jak swieci to wtedy jest włączony a jest odwrotnie
pozdrawiam
A ja mam pytanie z innej beczki, alfy 156 z 2001r też miały ASR? Bo w programie AlfaDiag mam czujnik ASR i pisze że go mam, ale guzika żadnego od ASR nie mam.
DolnySlask - Boleslawiec. Zgorzelec. Jelenia Gora
Chetnie Pomoge w zakresie:
AlfaDiag FiatEcuScan MultiEcuScan - diagnostyka
MPPS KWP2000 Galletto - zgrywanie map paliwa
STAG KME - instalacje LPG
U siebie mam podobnie.System na pewno działa - mruga kontrolka, słychać/czuć jakby "ztyt ztyt ztyt" ale efekt mierny.W Audi A6 czy Astrze np. system działał zdecydowanie lepiej, tam dławił silnik a w mojej Alfie jakby chciał przyhamowac hamulcami?W zasadzie wielkiej różnicy nie czuje.Przyznam, że już lepiej ograniczałbym poślizg samemu dozując odpowiednio gaz niż zdając się na alfowski ASR.