Witam jakiś czas temu kupiłem ALfice 147 (2003rok) - generalnie staram się onią dbać jak przystałao na laseczkę :-), i ok przejechałem nią już trochę , jak na razie nie zawiodła mnie ani razu jest jednak drobny problem , a raczej dwa .
1.czerwone oświetlenie na pokrętle od sterownia siła nadmuchu w kabinie - wcześniej pozimy 1,2,3,4 i wiatrak śiwciły się na czerwono teraz nie świecą - domyślam się że padła jakaś żarówka pytanie jak to rozkręcić w miarę nie inwazyjnie i wymienić tą ąrówkę
2. Za każdym arzem jak odpalam samochód pojawia się dźwięk taki sam jak w momęcie gdy jest już mało paliwa , z tym że bak mam pełny - dzieje się to tylko podczas odpalania - mam wrażenie że jakby nie wykrywał tego że bak jest zamknięty lub pełny ???
3. Generalnie żarówki - dlaczego tak szybko padają - wymieniłem i już trochę przód , tył i nie kupuję tych najtańszych
Generalnie ma wrażnei że jest coś nie chalo z elektryką ale byłem u auto elktryka i on nie widzi problemmu ( włozyłem nowy akumulator )
Wszystkie płyny wymieonione , olej itp , klocki ok , nowe opony , wymionione filtry , alternator itp
Bardzo dziękuję za pomoc