Alfa Romeo 156 1.9 jtd z 1999roku o mocy 105km
Witam serdecznie potrzebuje pomocy i porady i to bardzo szybko poniewarz nie wiem czy nie zostałem oszukany!!!!!!!!
3 miesiące temu mechanik zmienił mi Pasek rozrządu, rolke zębata i napinacz czyli zestaw (podobno),
dzis rano czyli 17-12-2009 po uruchomieniu silnika na mrozie poczekałem ponad 10minut aby się zogrzała,
po ujechaniu 300m na jedynce i na obrotach aby nie przeciązać turbiny na mrozie nagle STRZELIŁ mi pasek rozrządu, byłem poprostu zagotowany i wsciekły ale to do teraz mnie trzyma.
A zrobiłem tylko 10tyś km na tym pasku i ani grama oleju mi nie wzieła po 9 tys ani płynu chłodniczego, nie miałem zadnych problemów z odpalaniem
Podejrzewam że mechanik nie zmienił mi podanych cześci tylko mnie oszukał, zaprowadziłem mu alfe i powiedział ze to nie jego wina, i podał przyczynę
Po uruchomieniu silnika odrazu ruszyłem i z mrozu mi strzelił, jak powiedziałem mu ze zdazyłem wypic herbatę i dopiero ruszyć to powiedział ze zerwał mi sie klin na rolce i to było przyczyną zerwania paska.
nie do końca mu wierzę gdyz to po zerwaniu paska takie zeczy się dzieja a w Vemapol (Częsci Alfa i fiat) powiedzieli mi ze to niemozliwe i ze przyczyna pekniecia morze być nie wymienienie całego kompletu rozrządu badz któraś część jest nieoryginalna,
Jezeli ktos by mógł mi pomóc i powiedziec jak moge sprawdzić stan paska czy jest nowy czy bądz stary i jaka mogła byc przyczyna pekniecia paska bo poprostu jestem NOGA w tym temacie, Bo jego przypuszczenia sa błedne i wiem to napewno poniewarz cała głowica do remontu a nie wiem jak tłoki i On nie chce tego na własny koszt robić.
Bardzo prosze o jakies porady nawet jak ktos by z was dobrze znał ten temat to prosze o kontakt 505-554-359 po smsie moge oddzwonic gdyz jest to dlamnie bardzo bardzo wazne.
Z góry dziekuje Mariusz