Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Temat: Zima centralny....

Pingwin
    Gość

Domyślnie

sytuacja na froncie jest taka, za udało mi sie zamknąć od zewnątrz prawe drzwi, nie bede ich ruszal az mrozy puszczą. Lewe otwierają się z kluczyka normalnie, alarm działa ale tylko się wlącza i wyłącza, niezależnie od drzwi)

GladArk146
    Gość

Domyślnie

Z centralnym tez mam jaja... a jeszcze przed zimą miałem rozbierać boczki, smarować wszystko... ale niestety czasu nie było.. i teraz są efekty... najgorsze jeszcze że ogrzewanie tylnej szyby mi nie działa

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Rafcio
    Mieszka w
    Swidnica, Poland
    Auto
    Ford Focus Kombi Duratorq

Domyślnie

zima to zima, ja tam nie zamykam drzwi z centralnego, stoi cały dzień otwarty ale przynajmniej mogę się do samochodu dostać... w końcu to włoski samochód a tam nikt nie przewidział chyba że są w ogóle jakieś minusowe temperatury

Szymonik
    Gość

Domyślnie

Mam to samo,auto otworzyć mogę tylko zamknąć już nie bo znowu się otwiera.Ja zamykam auto od środka ręcznie z prawej strony,wtedy automatycznie zamykają się wszystkie drzwi.Drugim krokiem jest otwarcie zamka klamką od strony kierowcy ( wtedy drzwi otwierają i zamykają się trzykrotnie ) i szybkie opuszczenie pojazdu i zatrzaśnięcie drzwi kierowcy kiedy trwa ta sekwencja otwierania i zamykania się zamka.Tylko w ten sposób można zamknąć wszystkie drzwi podczas mrozu chyba,że auto bardzo mocno nagrzało się w środku podczas dłuższej jazdy,wtedy problem znika i działa z pilota.

sław
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał 75andrew155 Zobacz post
    Nieprawda

a Jednak wymieniłem aku na nowy i centralny normalnie działa także wiesz...i jakie mrozy były

Użytkownik Romeo Avatar GrzesiuŻar
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    156 SW 2.5 V6 2002/03 192KM

Domyślnie

To, że centralny się zamyka i otwiera od razu jest spowodowane tym, że któryś siłownik nie potrafi zamknąć i dlatego powracają wszystkie do opcji otwartej. I do czasu, kiedy nie przesmarujemy paści z tego felernego siłownika to tak się będzie działo. Przynajmniej u mnie tak jest za każdym razem, jak od pasażera nie chciał się zamknąć, po prostu nie było siły na niego i dopiero po WD40 na ściągniętej tapicerce odpuścił i zamykała się Bella normalnie. A miałem już tak trzy razy więc raczej to od tego zależy. Ogólnie mam nauczkę, że trzeba na jesieni wszystko porządnie nasmarować, bo jak nie to potem nasze włoszki odmawiają posłuszeństwa w takich pierdółkach
    AR 146ti 2.0 16v '96
    AR 155 1.8 16v '97+ podtlenek LPG
    AR 155 2.0 16v '95
    AR 156 SW 2.4 JTD '01 - biała perła
    AR 156 SW 2.5 V6 192KM '02 + podtlenek LPG

Administrator ds. moderatorów Quadrifoglio Verde Avatar 75andrew155
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    155 V6 1996 .r 155V6 1995r 3.0 12V

Domyślnie

Cytat Napisał sław Zobacz post
    Cytat:
    Napisał 75andrew155 Zobacz post
    Nieprawda

a Jednak wymieniłem aku na nowy i centralny normalnie działa także wiesz...i jakie mrozy były

Alfa Romeo 75 Turbo 1987
    alfa Romeo 75 Turbo America 1990
    Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
    Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
    Alfa Romeo 155 V6 1996
    Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995

sław
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał 75andrew155 Zobacz post
    To u ciebie wystepuje bardzo nietypowa przyczyna a auto mogłeś zapalić z taką baterią w mrozy?
    ciężko ale palił to już niema znaczenia bo po wymianie aku wszystkie dolegliwośći związane centralnym zniknęły.

Tajniakos
    Gość

Domyślnie

A ja podłączam się do tematu problem mam dokładnie taki sam. Guzik na pilocie wszystko mruga, a centralny góra dół i bella dalej otwarta ale jeśli można bo może ktoś mi tu pomoże (bo to temat bardzo podobny) to o co chodzi z takim motywem. Drzwi od strony kierowcy wkładam kluczyk kręcę i nic ? ani nie zamyka ani nie otwiera ale da się kręcić. Za tydzień kroi się wolne więc mam zamiar wybebeszyć drzwi i spróbować uporać się z oboma problemami. Pierwszy spoko tak jak piszecie poczyszczę przesmaruję i zobaczymy jak będzie ale co z tym zamkiem ? Jakieś pomysły ? Pozdrawiam

Pingwin
    Gość

Domyślnie

u mnie central nie zamyka od około minus 8 wtwedy kluczykiem jakos mi sie udaje, za 3, 4 razem zamknać. Jak mróz puszcza wyżej minus 8, central działa))