sytuacja na froncie jest taka, za udało mi sie zamknąć od zewnątrz prawe drzwi, nie bede ich ruszal az mrozy puszczą. Lewe otwierają się z kluczyka normalnie, alarm działa ale tylko się wlącza i wyłącza, niezależnie od drzwi)
sytuacja na froncie jest taka, za udało mi sie zamknąć od zewnątrz prawe drzwi, nie bede ich ruszal az mrozy puszczą. Lewe otwierają się z kluczyka normalnie, alarm działa ale tylko się wlącza i wyłącza, niezależnie od drzwi)
Z centralnym tez mam jaja...a jeszcze przed zimą miałem rozbierać boczki, smarować wszystko... ale niestety czasu nie było.. i teraz są efekty... najgorsze jeszcze że ogrzewanie tylnej szyby mi nie działa
![]()
Mam to samo,auto otworzyć mogę tylko zamknąć już nie bo znowu się otwiera.Ja zamykam auto od środka ręcznie z prawej strony,wtedy automatycznie zamykają się wszystkie drzwi.Drugim krokiem jest otwarcie zamka klamką od strony kierowcy ( wtedy drzwi otwierają i zamykają się trzykrotnie ) i szybkie opuszczenie pojazdu i zatrzaśnięcie drzwi kierowcy kiedy trwa ta sekwencja otwierania i zamykania się zamka.Tylko w ten sposób można zamknąć wszystkie drzwi podczas mrozu chyba,że auto bardzo mocno nagrzało się w środku podczas dłuższej jazdy,wtedy problem znika i działa z pilota.
To, że centralny się zamyka i otwiera od razu jest spowodowane tym, że któryś siłownik nie potrafi zamknąć i dlatego powracają wszystkie do opcji otwartej. I do czasu, kiedy nie przesmarujemy paści z tego felernego siłownika to tak się będzie działo. Przynajmniej u mnie tak jest za każdym razem, jak od pasażera nie chciał się zamknąć, po prostu nie było siły na niego i dopiero po WD40 na ściągniętej tapicerce odpuścił i zamykała się Bella normalnie. A miałem już tak trzy razy więc raczej to od tego zależy. Ogólnie mam nauczkę, że trzeba na jesieni wszystko porządnie nasmarować, bo jak nie to potem nasze włoszki odmawiają posłuszeństwa w takich pierdółkach![]()
AR 146ti 2.0 16v '96
AR 155 1.8 16v '97+ podtlenek LPG
AR 155 2.0 16v '95
AR 156 SW 2.4 JTD '01 - biała perła
AR 156 SW 2.5 V6 192KM '02 + podtlenek LPG
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
A ja podłączam się do tematu problem mam dokładnie taki sam. Guzik na pilocie wszystko mruga, a centralny góra dół i bella dalej otwartaale jeśli można bo może ktoś mi tu pomoże (bo to temat bardzo podobny) to o co chodzi z takim motywem. Drzwi od strony kierowcy wkładam kluczyk kręcę i nic ? ani nie zamyka ani nie otwiera ale da się kręcić. Za tydzień kroi się wolne więc mam zamiar wybebeszyć drzwi i spróbować uporać się z oboma problemami. Pierwszy spoko tak jak piszecie poczyszczę przesmaruję i zobaczymy jak będzie ale co z tym zamkiem ? Jakieś pomysły ? Pozdrawiam
u mnie central nie zamyka od około minus 8wtwedy kluczykiem jakos mi sie udaje, za 3, 4 razem zamknać. Jak mróz puszcza wyżej minus 8, central działa
))