Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 49

Temat: na 28 litrach 110km!!! co jest ;/

nerlo1991
    Gość

Domyślnie

jak by paliwo lało sie to by było czuc w srodku itp... i jestem ciekawy ile pali normalnie 1.8 po miescie a przeplywomierz nie oryginalny ma duzy wpływ na to?? bo samochod od poczatku tak bardzo duzo palił!! i pali i wolne obroty ma troszke ponad 1000 a powinno byc 950 po odpaleniu jest ok 1100 i po chwili spada na powyzej 1000 troszke i tak jest cały czas

Użytkownik Znawca Avatar czesany
    Mieszka w
    Maziarnia k. Niska, Momoty Górne
    Auto
    Była AR 156SW 1.8, jest 159 SW 1,9

Domyślnie

Obstawiam czujnik temperatury silnika. A co do paliwa to wcale nie jest powiedziane ze musi byc wyczuwalny zapach w srofdku

Użytkownik Quadrifoglio Verde
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    AR156 1,6TS 1999 r.

Domyślnie

A czy wykręcałeś świece i sprawdzałaeś, jak wyglądają? Czy są elegancko wypalone, czy okopcone, czy mają nagar, itp.?

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    Lancer, Giulia quadrifoglio

Domyślnie

Cytat Napisał nerlo1991 Zobacz post
    jak by paliwo lało sie to by było czuc w srodku itp... i jestem ciekawy ile pali normalnie 1.8 po miescie a przeplywomierz nie oryginalny ma duzy wpływ na to?? bo samochod od poczatku tak bardzo duzo palił!! i pali i wolne obroty ma troszke ponad 1000 a powinno byc 950 po odpaleniu jest ok 1100 i po chwili spada na powyzej 1000 troszke i tak jest cały czas
    Kolego zacznij od przepływki. Tysiące razy już na tym forum było napisane że zamienniki się w alfie nie sprawdzają. Jak było by inaczej nikt by oryginałów za parę setek nie kupował tylko każdy by śmigał na zamiennikach. Tego nie oszukasz.

kirchu
    Gość

Domyślnie [156] na 28 litrach 110km!!! co jest ;/

Stawiam na czujnik temp. silnika te podwyższone obroty mogą świadczyć, że wciąż jest na ssaniu

nerlo1991
    Gość

Domyślnie

dzis podłaczyłem ja pod kompa i sprawdzałem przepływke tam jest w kg na cos i u mnie na obrotach ponizej 1000 było 14kg a powinno byc 8 jak czytałem czyli znaczy to ze sprzeplywka? zrobiłem tez adaptacje krokowca i teraz mam obroty 1500 cały czas albo 1200 ;/ a wczesniej było 1000 a przy podłaczeniu na kompa były idealne ponizej 1000

MarcinTM
    Gość

Domyślnie

Jak Ci pokazuję więcej powietrza to nie ma bata by wlewało Ci więcej wachy bo mieszanka by nie była "1:1". Dlatego dziwne te Twoje wielkie spalanie. A jaką miałeś temperaturę silnika, czas wtrysku jak to sprawdzałeś? Może zimny był i na ssaniu - sprzedaj te auto komuś z głową bo szkoda auta - za bardzo skomplikowane jest to dla Ciebie - pewnie wcześniej jeździłeś golfem hehe.

nerlo1991
    Gość

Domyślnie

wczesniej jezdziłem praktycznie nie zawodna e36 w coupe!! to jest samochod!! ja sobie nie poradze?? ha snisz chłopaku... ja soebie ze wszystkim poradze predziej czy pozniej!!

MarcinTM
    Gość

Domyślnie

Będę trzymał kciuki :-)

Piszę Ci nie tylko ja - jedz sprawdź porządnie na kompie jakie wartości mają poszczególne czujniki i w jakich warunkach - to jest M1.5.5, więc na forum masz dużo napisanej wiedzy na temat tego ECU. Jest temat o alfadiagu i unidiagu - jak zależy Ci na aucie i tak bardzo chcesz dojść do czegoś sam to pierwsze co powinieneś zrobić to zebrać w głowię wiedzę, poczytać (chyba za dużo wymagam) do poduszki i próbować samemu dojść do czegoś, w ostateczności piszesz na forum. A teraz to ani konkretnych danych, ani żadnej podstawy nie ma by Ci pomóc. A jeśli chcesz filozofować to jest do tego inne forum ;-).

Co do bejcy to mój bracki taką smiga :-) wiesz, nie będę komentować mentalności młodych ludzi śmigających tymi autami ;-).

nerlo1991
    Gość

Domyślnie

posłuchaj mnie u mnie nikt nie ma zeby podłączyc ja pod kompa programow itp byłem u kilku "pajacy" któży podłaczaja ja pod kompa i nic nie wiedza co dalej takei sa warsztaty... ja sam ja podłaczyłem ostatnio sprawdziłem przepływke tylko to dałęm rade bo cały czas mi wypiernicza unidiaga wyłacza go albo traci połaczenie ;/ próbowałem juz na 4 laptopach i jest ciagle to samo ;/;/ na przepływce wyszło 14kg a powinno byc 8 wiec moze to przez to nie wiem,.... sam kombinuje bede wymieniał przepływke na oryginalna moze cos da... dodam ze udało mi sie zrobic adaptacje silnika krokowego zgodnie z opisem w unidiagu i chyba sie udało... ale nie polepszyło tylko wrecz przeciwnie... samochod jak jest zimny ma ponizej 1000 obrotow potrafi przygasac a jak sie nagrzeje 1500.... jak by mi nie wywalało z tego programu to bym sam wiecej sie dowiedział i wam mógł bym powiedziec czytałęm o unidiagu juz kilka razy jak łacze sie z samochodem to mam zawsze i robie wszystko według instrukcji... wiec nie mow ze sie nie znam. bo do tego samochodu nikt nie ma siły juz.... ale mysle ze za trud i serce kltore w nie wkładam odpłaci mi w koncu...