Strona 10 z 33 PierwszyPierwszy 1234567891011121314151617181920 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 328

Temat: Nasze Alfy kontra zima

osa
    Gość

Domyślnie

no ja przy tych mrozach mam maly problem z odpalaniem ale to wina akumulatora ktory jest do wymiany.

Miss Alfaholicy 2011 Pirat drogowy Avatar Victoria
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    Alfa Romeo 147 1,9 JTD TI

Domyślnie

Przy minusowych temperaturach zawsze grzeje świece 2 razy i absolutnie nie zaciągam ręcznego przy dłuższych postojach (tylko wsteczny lub jedynka). I na razie - odpukać -żadnych problemów z odpalaniem i jazdą. Jedynie klapa od bagaznika nie chce się zamykać, ale już mam na nia sposób...
    Jak ja bym już chciała ją umyć!

Administrator weteran Romeo Avatar ozzy
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Maserati Levante S 3.0V6 benzina

Domyślnie

2.0TS, odpala przy -15C za pierwszym razem, obrócił 3 razy i zapalił. Potem przy -11C podobnie.
    Więc luuuuzik, mam takie powiedzenie: niezawodny jak Alfa Romeo

Na to auto złego słowa nie mogę powiedzieć.
    Jest: Maserati Levante S
    Były: Outlander II 2.0MIVEC CVT 2WD Lift, Mitsubishi Lancer Sportback CYxA 1.8; Ford Mondeo MK3 2.0 DuraTec Ghia; Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed; Alfa Romeo 166 3.0 V6 SporTronic; Honda Civic 1.4i EJ9; Fiat 126p 650.

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    jest: 159 sw 1.9 jtdm 8v by TTC ( 170ps@ 358NM ) HIGH, były: 156 SW V6, 156 SW 2.0 TS

Domyślnie

Jak wyżej 2.0 ts - Pali bez zająknięcia Na te chwilę nie mogę narzekać... Grzeje się szybko, chodzi normalnie Tylko narzekać na te drogi mogę .... na 4 biegu alfa dalej potrafi zamielić w krakowie na wcale nie mniej ważnych drogach !

JFC
    Gość

Domyślnie

Moja postała tydzień w nieogrzewanym garażu, ale codziennie na kilka minut zapalałem, dzisiaj pierwszy dzień na śnieg i.....szlag mnie trafia, bo skrzypią jak stary wiatrak wahacze. Ale, to jeszcze nic....rozgniatam większość brył śniegowych na drodze i wygładzam koleiny płytą pod silnikiem, no sport pack na zimę to trochę porażka. (byle do wiosny)

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Qki
    Mieszka w
    Zamość, Lublin
    Auto
    AR 156 2.4 JTD 20V

Domyślnie

Co wy narzekacie na drogi jak w zimie są równiutkie..

Użytkownik Znawca Avatar SCHNNAZZI
    Mieszka w
    Biłgoraj
    Auto
    Fiat Tipo 2020 bianca

Domyślnie Brak prądu w Alfa Romeo 156

To tak po dwóch tygodniach nieobecności wróciłem na święta do domu. I dowiaduje się że przedwczoraj moja mamusia próbowała odpalić moją kochaną Alfunię żeby trochę pochodziła. Okazało się ze w aucie nie ma prądu. Potem mój tato podłączył go pod prostownik ale amperomierz wariował to znaczy wskazówka latała raz w górę raz w dół no więc go odłączył Dziś sam próbowałem go odpalić i nic. Nic się nie świeci żadna kontrolka po przekręceniu kluczyka. Jakby umarł Alfa stoi w garażu ale nie zamykanym, nie ma drzwi. Ostatnio były duże mrozy więc może akumulator padł? Nie mam pojęcia co jest. Pomóżcie błagam niech moje kochanie ożyje

Użytkownik Romeo Avatar kt0sfajny
    Mieszka w
    Luxembourg | Rzeszów
    Auto
    Byla Alfa Romeo 156 TS

Domyślnie

Cytat Napisał SCHNNAZZI Zobacz post
    To tak po dwóch tygodniach nieobecności wróciłem na święta do domu. I dowiaduje się że przedwczoraj moja mamusia próbowała odpalić moją kochaną Alfunię żeby trochę pochodziła. Okazało się ze w aucie nie ma prądu. Potem mój tato podłączył go pod prostownik ale amperomierz wariował to znaczy wskazówka latała raz w górę raz w dół no więc go odłączył Dziś sam próbowałem go odpalić i nic. Nic się nie świeci żadna kontrolka po przekręceniu kluczyka. Jakby umarł Alfa stoi w garażu ale nie zamykanym, nie ma drzwi. Ostatnio były duże mrozy więc może akumulator padł? Nie mam pojęcia co jest. Pomóżcie błagam niech moje kochanie ożyje
    a probowales po kablach odpalic?
    gdzie kucharek szesc tam jest co poklepac| jeszcze tu wroce | jezdze alfa bo mnie stac;P

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Hamburg, Niemcy
    Auto
    156 3.2 V6 GTA

Domyślnie

Podłącz ten prostownik, amperomierz po chwili się ustabilizuje, gdy naładujesz akumulator to mimo wszystko możesz poprosić kogoś z drugim autem i odpalcie po kablach.

Jeśli aku daje taką możliwość to sprawdź i uzupełnij ewentualne braki elektrolitu przed ładowaniem.

Użytkownik Znawca Avatar SCHNNAZZI
    Mieszka w
    Biłgoraj
    Auto
    Fiat Tipo 2020 bianca

Domyślnie

Dzięki wielkie za porady. Jutro pójdę za waszymi radami i zobaczymy co z tego wyjdzie nie ma to jak pomoc właścicieli takiej samej niuni pozdrawiam i do jutra