Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Temat: Wysprzęglik 1,4 Boxer

lepper
    Gość

Domyślnie Wysprzęglik 1,4 Boxer

Odgrzeje temat. Jak można wymienić wysprzęglik samemu czy jest to skomplikowane?? 1,4 Boxer

Addios
    Gość

Domyślnie

Witam ja u siebie wymieniałem sam i ogólnie nie było żadnych problemów. Odkręcasz z wysprzęglika przewód doprowadzający płyn hamulcowy następnie zdejmujesz pierścień którym jest zabezpieczony wysprzęglik i już go masz wyjętego. Potem wkładasz nowy montujesz pierścień wkręcasz przewód, dolewasz płynu hamulcowego do zbiorniczka i odpowietrzasz układ.
    Ostatnio edytowane przez Addios ; 25-12-2009 o 10:31

lepper
    Gość

Domyślnie

A nie trzeba kolektora zdejmować lub coś??? Bo jak tam patrzałem to zwinne ręce się przydadzą.

W ogóle to mam taki problem, że mi się zapowietrza sprzęgło przez co nie odbija do końca i moje pytanie jest takie też czy przez zepsuty wysprzęglik może łapać lewe powietrze?? Płynu mi nie ubywa wg.
    Ostatnio edytowane przez lepper ; 25-12-2009 o 11:59

Addios
    Gość

Domyślnie

Kolego spróbuj dobrze odpowietrzyć wysprzęglik bo skoro płynu Ci nie ubywa to może być przyczyną. U mnie płyn hamulcowy lał się przez uszkodzone gumy w wysprzęgliku. Ja nic dodatkowo nie wykręcałem mimo słabego dostępu udało mi się go wyjąć.

lepper
    Gość

Domyślnie

Ok dzięki za rady podziałam coś.

Użytkownik Romeo Avatar as
    Mieszka w
    Zduńska Wola
    Auto
    AR 145 / 1994 1,4 BOXER

Domyślnie

Cytat Napisał lepper Zobacz post
    A nie trzeba kolektora zdejmować lub coś??? Bo jak tam patrzałem to zwinne ręce się przydadzą.
    Kolektora ściągać nie trzeba, ale jeśli tego nie zrobisz miejsca jest na prawde bardzo mało. U mnie mechanior kolektora nie ściągał, ale nieźle się nagimnastykował.

Cytat Napisał lepper Zobacz post
    W ogóle to mam taki problem, że mi się zapowietrza sprzęgło przez co nie odbija do końca i moje pytanie jest takie też czy przez zepsuty wysprzęglik może łapać lewe powietrze?? Płynu mi nie ubywa wg.
    Tak Kolego wysprzęglik może być powodem zapowetrzenia układu, chociaż jeśli nikt tam nic nie majstrował to bardzo mało prawdopodobne :/
    Errare humanum est - Mylić się jest rzeczą ludzką.

lepper
    Gość

Domyślnie

Ostatnio mechanik wymieniał mi cięgno w skrzyni i nie zdziwiłbym się jakby coś tam po majstrował żebym wrócił do niego znów.

Addios
    Gość

Domyślnie

Dlatego ja jestem nieufny jeśli chodzi o mechaników bo parę razy się na nich naciołem. Odpowietrzałeś układ? A wysprzęglik jeśli stwierdzisz że jest uszkodzony to wymienisz go spokojnie sam.

lepper
    Gość

Domyślnie

Tak odpowietrzałem ale cały czas bierze lewe powietrze więc stawiam na wysprzęglik.