Strona 10 z 28 PierwszyPierwszy 1234567891011121314151617181920 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 277

Temat: 100-lecie AR - wyjazd do Włoch

Alfista92
    Gość

Domyślnie

Ja właśnie na 99% jadę
    Do tego czasu to już dawno zdam prawo jazdy i kupię samochód...
    Kasa powinna się znalezć więc jadę

Emeryt Fachowiec
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Giulia 2.0 Turbo 200KM '17

Domyślnie

Cytat Napisał slavol Zobacz post
    To co robimy tą listę czy nie. Tylko błagam niech każdy się zastanowi czy urlop to nie problem, czy będzie kasa, czy się nie żeni - wychodzi za mąż, nie ma egzaminów itp, itd. A potem na listę żeby się choć zorientować jakie będzie zainteresowanie. jakby co to:
    Zostało pół roku. Z takim wyprzedzeniem mało kto będzie mógł stwierdzić. Wnioskuję po zlotach - wielu pół roku wcześniej wręcz pyta o zloty, a jak przychodzi co do czego to z forum znikają. Ja czekam na potwierdzenie od dziewczyny (broni się w tym roku i zmienia pracę) i wtedy zacznę rezerwować co mi trzeba.

Poprzeglądałem dzisiaj oferty hosteli i hoteli. Nie ma większej różnicy między hostelem, a tanim hotelem. Cena koło 100 zł/noc od osoby. Możliwe, że jak się poszuka głębiej to się coś znajdzie - na razie orientacyjnie patrzyłem. Większość tych noclegów była na obrzeżach Mediolanu.

Jak będę jechał to pewnie więcej niż na 1 noc, bo poza 100-leciem chciałbym też trochę pozwiedzać Milano

Pingwin
    Gość

Domyślnie

szukajcie w centrum, cała masa hosteli i pension. Po co na obrzeżach? tracić kasę i czas na dojazdy? Idz do Empiku, wez przewodnik Pascala po Italii, wejdz na Mediolan, zobaczysz kilkadziesiąt przykładowych noclegów z namiarami. To oznacza, ze tuż obok jest drugie kilkadziesiąt. Zadzwon w dwa, trzy miejsca i już. Co za problem? całą Europę zjechałem, wszędzie przebierałem w ofertach noclegowych. Luuuuudzie. To zachód tam masa miejscowych żyje z turystów. To nie Polska zapyziała.

plancior
    Gość

Domyślnie

Racja, tylko po co Ci przewodnik pascala skoro mamy internet.
    Co do reszty to się zgodzę, co to za problem w dzisiejszych czasach nocleg załatwić.
    Moja 'ex' regularnie lata do Mediolanu co kilka miesięcy, ja tam się tym nie interesowałem, ale jeśli chodzi o hostele to problemu nie ma. No chyba, że problem jest w wakacje. Postaram się dowiedzieć.
    Tak czy siak, sprawa jest łatwa do dogrania, jeśli rzeczywiście wyjazd miałby wypalić to noclegi po drodze to żaden problem.

Emeryt Fachowiec
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Giulia 2.0 Turbo 200KM '17

Domyślnie

A czy ktoś napisał, że jest problem z noclegiem? Napisałem tylko o cenie.

http://www.booking.com
    http://www.hostels.com

Co do lokalizacji hotelu to - Arese i Monza jest na obrzeżach W Portello już chyba nic nie ma

Superjahu007
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Tuti Zobacz post
    Jak będę jechał to pewnie więcej niż na 1 noc, bo poza 100-leciem chciałbym też trochę pozwiedzać Milano
    No to z miłą chęcią się wybiorę w takim wypadku w końcu poznam Cię osobiście

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

Cytat Napisał Pingwin Zobacz post
    zabierz mnie, Aniucha.
    una ni mo jusz mijsca
    biere mie i hanysa

Pingwin
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał plancior Zobacz post
    Racja, tylko po co Ci przewodnik pascala skoro mamy internet.
    .
    I po co Ci mapa, skoro mamy GPS??
    I po co Ci tabliczka mnożenia, skoro mamy kalkulatory)?

Jak mnie to zawsze bawi. Ostatnio jechałem z takim z GPS, wyjechał z Turku na polną drogę pod lasem. )) Ciekawe, kiedy zapomnimy jak się gotuje wodę w czajniku)?

Sorry za Off top nie mogłem się powstrzymać)) Plancior.. przeczytałeś w zyciu jakąś ksiązkę? )) m

Użytkownik Maniak resoraków Avatar sołtys
    Mieszka w
    żywiec
    Auto
    147 1,9 jtd buda GTA.147GTA Q2,156 2.5V6 Q2 była, ,Giulietta QV,Mito QV,75 3.0 V6,Alfetta GTV

Domyślnie za 20 zeta do mediolanu

Cytat Napisał mrutyna Zobacz post
    co Ty nie powiesz ja znam takich co za 20zł polecieli w obie strony i to nie w zimę a we wrześniu jednak nie przekonuje mnie to do tego aby na 100 lecie marki lecieć samolotem tyle tylko że ja 26 czerwca odpadam bo jak by to powiedzieć zmieniam stan... cywilny
    A ja znam takich. Osobiście z żoną zapłaciliśmy 36 zeta za dwa bilety w obie strony do mediolanu. Niestety tylko z bagażem podręcznym.

---------- Post dodany o godzinie 18:49 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 18:40 ----------

My na 90 procent jedziemy. W zasadzie noclegi juz mamy załatwione bo rodzinka w centrum mediolanu jest. Chetnie dołączymy się do jakiejs kolumny. Jeszcze sporo czasu ale planować juz można by co i jak. Osobiście inna opcja jak jazda własną alfą dla mnie nie istnieje.Marzy nam się bryknąć tam naszą GTA ale to już trza kasiorki troche.....hehe zobaczymy
    147 1,9 JTD NADWOZIE GTA
    147 GTA 3.2 Q2
    156 2.5 V6 Q2-była
    Giulietta QV
    Mito QV
    75 3.0 V6 QV
    ALFETTA GTV 116 1976
    ALFETTA GTV 116 1981

https://www.facebook.com/okrajnikgarage

Alfista92
    Gość

Domyślnie

Mam pytanie techniczne

Czy paszport będzie niezbędny, czy można śmigać na dowód.