Problem za żegnany bella odpaliła dolałem ulepszacza do ropy i układ był zapowietrzony.
Problem za żegnany bella odpaliła dolałem ulepszacza do ropy i układ był zapowietrzony.
this is my truth tell me yours
"Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard
dla wszystkich z systemem common rail by sie przydalo lepsze smarowanie.
Panowie, pomozecie ?
Auto zaprowadzilem na Fiata 2 tyg temu i tak biedna stoi i nie wiedza panowie co jej jest. Lipa zaczela sie z mrozami. W pewnien wieczor zapalila mi sie kontrolka wtryskow, ale auto jezdzilo normalnie. W nastepny dzien kontrolka zgasla. Wszystko ok. Na nastepny dzien przy zawracaniu z pomoca hamulca recznego () Auto zgaslo i juz nie chce odpalic. Mechanicy spuscili paliwo, nalali nowego, zmienili filtr przy okazji. Z tego co mowia, na komputerze nie pojawia sie blad "kondensator" ? Obstawiaja walnieta centralke wtryskow ale pewnosci nie ma. Jak sie zdejmie przewod od 1 wtrysku to auto zapali i chodzi ale tylko na niskich obrotach. Any ideas ?
Nie nacieszylem sie tym autem![]()
Alfa Romeo 156 1.9 JTD
niech ci zdejma wszytkie zdejma węrzyki od wtrysków bo morze zapoiwetrzone lub dolej uleprzacza do paliwa niech przeczysci wtryski
Zoom jak odepniesz jeden konkretny wtrysk to auto odpala czy jak odepniesz obojętne który?
Vesp3r jak ma zmęczony układ paliwowy to czyściwem do wtrysków może sobie pogorszyć, na własne oczy widziałem jak po wlaniu "genialnej formuły do czyszczenia wtrysków" zaczęła gościowi lać pompa wtryskowa bo super preparat pięknie wyczyścił wszelkie mniej szczelne miejsca.
A i jeszcze mnie dziwi podejrzenie zapowietrzenia, mi z 20 razy brakło paliwa przez ostatnie pół roku i za każdym razem układ się sam odpowietrzał.
Odpinaja zawsze jeden.. ten z lewej strony. Dziwi mnie to ze nie umieja zinterpretowac bledu ktory pojawia sie na komputerze. Niby wszystko juz sprawdzili a auto nie chodzi. Mimo ze to jest serwis fiata, jakos im w nic nie wierze bo jak tam przychodze to auto stoi i nikt sie nim nie interesuje. A jak im podpowiadam to, co wyczytam na forum to kreca glowa. Juz nie mowie o tym ze sami pukaja sie po czole ze zakup alfy nie byl najlepszym pomyslem.. huhto tak jakby piekarz mowil ze ma chleb z piasku.
olej 2t to zwykly do mieszanki do silnikow dwusowowych, jak do starej syrenkinapewno poprawia smarowanie aczkolwiek nie wiem jak zachowuja sie po tym wtryski, silniki 2T sa raczej na gaznikach. Ale jesli tdci na tym jezdzily to jtd na pewno tez nie zaszkodzi. Ja ciagle zostane przy ulepszaczach, zapobiegaja ale i poprawiaja prace przestawionych wtryskow. U ojca w Toyocie Avensis 2.0 D 2 wtryski łaly za mało, znajomy mechanik powiedzial zeby sprobowac najpierw ulepszacza zanim wylozy kase na naprawe ... noi sie poprawilo.