Zawsze z przepisową prędkością lub wolniej
Zawsze ok. 20% szybciej niż jest to dozwolone
Zależnie od warunków (przy dobrych - również szybciej, niż pozwalają przepisy)
Ile Portello/Arese/Pomigliano d'Arco dało
Zależnie do tego, kogo wiozę
Jadąć moją 146:
miasto na codzień max 100, choć czasem bywało szybciej... Normalnie ~70
poza miastem, szybkiego ruchu: do 140..
autostrada: zależy od warunków, czasem 150 a często szybciej...Ale to też zależy od tego, czy jadę sam czy nie, bo jak z dziewczyną to często powyżej, bo lubi
Z rodzinką max 180, ale to przy dobrych warunkach.
Innymi autami prędkości podobne, choć C Maxem od ojca czasem po A4 lecę ~200 i spalanie mam mniejsze, niż w mojej Belli przy 130Ogólnie zawsze trzeba dostosować prędkość do warunków (pogoda, nawierzchnia i ruch) i cacy.
AR 146ti 2.0 16v '96
AR 155 1.8 16v '97+ podtlenek LPG
AR 155 2.0 16v '95
AR 156 SW 2.4 JTD '01 - biała perła
AR 156 SW 2.5 V6 192KM '02 + podtlenek LPG
obszar zabudowany jak sie uda....70 do 120, chyba ze stoja z radarem to szwagier daje cynk i jedziemy powolniutko. trasa...malo takich na zadupiu- jak warunki pozwola to nawet i 170 bylo...ale jak kiszka to niestety 90 na palniku. do autostrady mam 200 kilometrow wiec nie wiem ile bym pomykala...no ale raz sie zdarzylo poza zabudowanym 210 jechac i zabraklo drogi...poza tym powoli jezdze
bija22 i Alfa156 V6 są powody do mruczenia
...i do płaczu
Ja w mieście jeżdżę 40-70 km/h, w poza miastem zazwyczaj 100-120 km/h, na zwykłej dwupasmówce staram się 180 nie przekraczać a na autostradzie się nie staram![]()
oryginalny nie będę :
miasto 0 - 60 (czasem 80)
niezabudowany 60 - 130 (czasem do 160 jak chcę przedmuchać turbinę , a jest prosta)
autostrada 90 (to jak tir- tira wyprzedza - i jeden jedzie 90 a drugi 92km\h ) , zazwyczaj 150 km\h
poprzednia miałem auta ze słabymi silnikami , tak więc muszę się na alfie wyżyć
this is my truth tell me yours
"Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard
Miasto 50-80 (50 w domu, 80 po Lublinie)
Trasa 100 wzwyż (zależy od warunków)
Autostrada - a co to jest autostrada?
No i odnośnie ostatniego punktu - jak wiozę mamę albo babcię to 40 w mieście i 70 poza bo zaraz leci "czemu tak szybko" itp.![]()
Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda
Moja ex - teraz u kolegi "szybka"...
Widzę że jeżdzicie raczej spokojnie, co zgadza się z moimi obserwacjami, bo prawie zawsze jak zobaczę Alfe to jedzie raczej powoli. Jak ktoś się odezwie że moje ulubione samochody są powolne, to się tłumacze że pewnie olej nie osiągnął jeszcze odpowiedniej temperatury i kierowca nie przekręca powyżej 3000obr.)
Jednak zdrowiej (nie tylko dla silnika...) jest nie "przeginać" z prędkością.
POZDRO![]()
miasto do 50-70km/h
trasa ok 100-110km/h
autostrada w zależności od pory dnia lub nocy - do 160km/h (alfa) a Vectrą C - służbowa - ile wejdzie (max udało sie 215km/h)
Wszystko jednak zależy do pogody i warunków na drodzę.