Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 24 z 24

Temat: Bose

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Qki
    Mieszka w
    Zamość, Lublin
    Auto
    AR 156 2.4 JTD 20V

Domyślnie

Ja nie chciałem podłączać do wzmacniacza tylko brać z niego "sygnał basu", który dodatkowy wzmacniacz by wzmocnił i zapodał na dodatkowy wzmacniacz - skrzynię umieszczoną w bagażniku. Oryginalny głośnik bym odłączył. Nie wiem czy to się wydaje sensowne, ktoś kto siedział w CarAudio powienien wiedzieć. Niemniej koszty tego to i tak wielkie minimum 500 zł..

Użytkownik Romeo Avatar andro34
    Mieszka w
    Płońsk-holandia
    Auto
    Alfa Romeo 156 1,9 JTD 2005r i AR 147 JTDm 2005r.

Domyślnie

Cytat Napisał Qki Zobacz post
    Ja nie chciałem podłączać do wzmacniacza tylko brać z niego "sygnał basu", który dodatkowy wzmacniacz by wzmocnił i zapodał na dodatkowy wzmacniacz - skrzynię umieszczoną w bagażniku. Oryginalny głośnik bym odłączył. Nie wiem czy to się wydaje sensowne, ktoś kto siedział w CarAudio powienien wiedzieć. Niemniej koszty tego to i tak wielkie minimum 500 zł..
    według mnie to byłoby najlepsze wyjście.musiałbyś wyizolować sygnał RCA z tego wzmacniacza BOSE i puścić go do odzielnego wzmacniacza.reszta to już prościzna...

moja druga ulubienica...

qtaz
    Gość

Domyślnie

dobra...ja mam nastepny wzmacniacz i skrzynke basowa....jak to podlaczyc...???z pradem do wzmacniacza wiem jak trzeba zrobic....ale chodzi mi o sygnal basu....czy trzeba wypiac ta wtyczke z dwoma kabelkami od starego subwoofera(chodzi mi o ta wtyczke co jest przy samym subie)i co nastepnie...jak i gdzie ja podlaczyc????

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    AR 156 2.0 JTS, AR GT 3.2 V6, Giulia Veloce Q4

Domyślnie

Witam
    wymieniłem oryginalny wzmacniacz na wersje z audi A6 i pasuje. Należy wspomnieć, że wspomniany wzmacniacz różni się konstrukcyjnie od tego z alfy. Dodatkowo obudowa która de fakto jest radiatorem też jest nieco inna przez co wzmacniacz nie zmieści się w fabryczne miejsce, na szczęście podstawa jest identyczna więc wystarczy wymienić ten obudowo-radiator na "alfowski" i wszystko gra - dosłownie ponieważ wyprowadzenia wtyku są takie same. Dla zainteresowanych powiem, że wzmacniacz z audi jest mocniejszy - gra zdecydowanie głośniej - na szczęście oryginalne zestaw głośników bose daje sobie radę - oczywiście w granicach rozsądku, bo jeżeli ktoś oczekuje czystego dźwięku przy natężeniu, które urywa łeb to nie będzie zadowolony. Podsumowują - na wersji od panzerwagonów A6 zestaw gra nieźle i w razie problemów z oryginalnym wzmacniaczem mogę z czystym sumieniem polecić wymiane oryginalnego właśnie na taki, tym bardziej, że można go znaleźć za mniej iż stówe.

Ponieważ nie mam wiedzy czy w A6 montowano tylko jeden model wzmacniacza BOSE podaję numer tego, który ja posiadam: AMP ASSY 3500 D2 - ten hulo jak ta lala.
    Ostatnio edytowane przez Proboszcz ; 03-01-2010 o 20:28